Eerste indrukken van het Neptune Convertible Art Lens Systeem: Guen Fiore

Guen Fiore is een jonge Italiaanse fotograaf die gespecialiseerd is in creatieve portretfotografie. Haar stijl is fris en echt, maar ook emotioneel en betrokken. Door haar beelden kan Guen verschillende verhalen en atmosferen vertellen, met eerlijkheid en zachte intimiteit.

We lieten haar fotograferen met het Neptune Convertible Lens System tijdens een zonnige dag in Rome. Leer haar leren kennen en ontdek haar eerste indrukken.

Naam: Guendalina Fiore
Stad: Rome
Website: www.guenfiore.org
Instagram: @guenfiore
Model: Laura Camplone
Camera: Canon 5D Mark II
Lens : Neptune Convertible Art Lens System

Wat is je achtergrond in fotografie?

Ik begon foto's te maken toen ik heel jong was, maar zo'n 5 jaar geleden vond ik echt mijn weg (althans, voorlopig). Ik ben volledig zelfonderricht, ik begon te experimenteren met goedkope digitale camera's totdat ik in 2012 mijn eerste DSLR kocht.

Hoe zou je je fotostijl omschrijven?

Mijn fotografie is meer narratief dan conceptueel. Ik denk dat ik in het creatieve fotografieveld kan passen, tussen portretten en modefotografie. De onderwerpen die ik schiet, worden vervoerd in een verhaal en ik probeer altijd een emotionele en visuele impact op de beelden te geven.

Wat zijn je overige interesses?

Ik ben gek op films, ik hou ervan om films te kijken en de rollen achter de schermen van een productie te begrijpen. Ik ben ook gepassioneerd over muziek, vooral muziek uit het verleden.

Wat was je eerste indruk toen je de Neptune Convertible Art Lenzen zag?

Ik keek onmiddellijk naar de vorm, die heel anders was dan de lenzen die ik gewoonlijk gebruik. En ik waardeer zijn lichtheid.

Hoe past het Neptune Convertible Art Lens Systeem bij je stijl?

Heel goed: ik werk meestal met een 50mm en een 35mm, dus het is perfect in lijn met wat ik meestal doe. Bovendien ben ik altijd geïntrigeerd door de 80mm, die ik nog nooit eerder heb geprobeerd.

Welke brandpuntafstand heb je het meeste gebruikt?

In eerste instantie heb ik vaak de brandpuntsafstand veranderd om ze allemaal te proberen en de verschillen te ontdekken. Vervolgens schoot ik meestal met de 80mm en de 50mm. Het was een voorkeur die door de context werd opgelegd. Die dag heb ik besloten om in een park te schieten en het milieu was op zich niet bijzonder interessant, dus ik probeerde me meer te concentreren op 'kleine' details. Ik heb de 80mm veel gebruikt omdat ik het nog nooit heb geprobeerd, dus ik was super nieuwsgierig!

Wat is je favoriete foto?

De foto die ik prefereer is waarschijnlijk degene in het park dat en profiel is genomen, waar Laura's gezicht door haar haar is bedekt en de tattoos op de arm goed zichtbaar zijn. Ik vind het leuk omdat het ons een en een half uur heeft gekost om alle tatoeages op Laura te plakken, na een week kon ze de roze kleurstof er nog steeds niet van af wassen! Bij deze foto zijn de kleuren het belangrijkste en op een of andere manier maakt het onze inspanningen de moeite waard.

Nog tips voor het gebruik van de Convertible Art Lenzen?

De lens is extreem veelzijdig en ik denk dat dit het echte sterke punt is. Mijn advies is om er veel mee te spelen!


Steun ons nu op Kickstarter en bespaar tot 45% op het Neptune Convertible Art Lens Systeem en een scala aan exclusieve extra's!

geschreven door lomosmarti op 2017-05-10 in #gear #people

Meer interessante artikelen