Lomography Benelux tipt: World Press Photo 2017 in Amsterdam

2017-05-03

Tot en met 9 juli bezoek je de World Press Photo tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. De organisatie viert een zestigste editie met een Nederlandse winnaar!

De tentoonstelling, van de zestigste editie van de wedstrijd, bevat indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen in acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport.

Dit jaar is er Nederlandse winst in de Digital Storytelling Contest (voorheen de Multimediawedstrijd). Future Cities van Yvonne Brandwijk en Stephanie Bakker is een multimediaproject, dat gewijd is aan de mensen en de verhalen achter de statistieken van groei en verstedelijking in vijf van ’s werelds snelst groeiende steden: Kinshasa, Lima, Yangon, Medellín en Addis Abeba.

Digital Storytelling – Third Prize, Innovative Storytelling © Yvonne Brandwijk and Stephanie Bakker. Title: Future Cities

Extra
Nieuw dit jaar in de tentoonstelling in De Nieuwe Kerk is een audiotour. Twintig fotografen nemen de luisteraar mee achter de schermen en vertellen hun persoonlijke verhaal met het hoe en waarom van hun winnende foto(’s). De audiotour is verkrijgbaar voor 2 euro.

Informatie en beelden zijn afkomstig van de Nieuwe Kerk website

geschreven door anna-lomo op 2017-05-03 in

Vind je dit leuk? Klik hier voor meer inspirerende, feestelijke artikelen op onze Happy Holidays pagina. Daar kun je meedoen aan een geweldige wedstrijd om een Lomography mand te winnen, een leuke quiz doen en de nieuwste dagelijkse deals ontdekken!

Meer interessante artikelen