Lomography Benelux tipt: New Perspectives in Foam

2017-05-09

Donderdag 18 mei opent de nieuwe tentoonstellling van Fotografiemuseum Amsterdam: New Perspectives. Hierin worden de resultaten gepresenteerd van het gelijknamige educatieve project waarin nieuwkomers en statushouders hun perspectief op Amsterdam geven.

Foto's door Ayman en Sinaa

De tentoonstelling is het resultaat van een serie workshops, rondleidingen en masterclasses, met als doel het stimuleren van creatieve ontmoetingen met (andere) Amsterdammers door middel van fotografie, aldus Foam. Leerlingen van een nieuwkomersgroep en leeftijdsgenoten van een basisschool ontmoetten elkaar, wisselden verhalen uit en maakten samen foto’s. Studenten met een vluchtelingachtergrond werden gekoppeld aan Amsterdamse studenten. Als duo fotografeerden ze een onderwerp in de stad en kwamen tot samen tot een beeldreportage. Het project sloot af met een masterclass - voor nieuwkomers die al langer fotograferen - gegeven door Syrische documentairefotograaf Giath Taha.

Op donderdag 18 mei wordt de tentoonstelling om 17.30 uur geopend. Ga het zien!

Informatie en beeld is afkomstig van de Foam website

geschreven door anna-lomo op 2017-05-09 in

Dit is ons nieuwste Kickstarter project: de Lomo’Instant Square. We hebben het over de eerste analoge camera ter wereld die vierkante Instax foto's produceert. Het beschikt over een 95mm glazen lens voor super scherpe foto's, een geavanceerde automatische modus die zorgt voor perfecte belichting, alle iconische Lomography functies — én een compact, vouwbaar ontwerp. De Lomo’Instant Square is gelanceerd op Kickstarter. Vier met ons mee op Kickstarter en bespaar zo'n 35% op de geplande verkoopprijs en ontvang allerlei extra goodies. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Be there and be square!

Meer interessante artikelen