Lomography Benelux tipt: 'Europa. What else?' in Nederlands Fotomuseum

Tot en met 7 mei is de tentoonstelling 'Europa. What else?' te bezoeken in het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam. Het doel is om te laten zien dat fotografen met hun werk positief kunnen bijdragen aan het debat over Europa. Met foto's kunnen we namelijk onze blik verruimen.

Credits: lomographybenelux

Fotografen Nico Bick en Otto Snoek brengen aspecten van het hedendaagse Europa in beeld. De één legt de interieurs van alle parlementen in de Europese Unie op systematische wijze vast, de ander begeeft zich in allerlei Europese steden om de mensen te fotograferen. Het resultaat zijn de fotoprojecten Parlementen van de Europese Unie van Nico Bick en NATION van Otto Snoek, wiens werk allebei voor het eerst in het Nederlands Fotomuseum te bewonderen is, een primeur dus! Het museum zelf voegt daar nog een derde onderdeel aan toe, in de vorm van de befaamde fotoserie De Europeanen (Les Européens) uit 1955 van de Franse fotograaf Henri Cartier-Bresson, wie kent hem niet?

Er gaan drie fotografische visies een verband met elkaar aan: de humanistische reportage van Henri Cartier-Bresson, de beschouwende aanpak van Nico Bick en de vlijmscherpe observaties van Otto Snoek.

Er is geen sprake van een 'voor' of 'tegen' Europa. Het doel is om verdieping en nuance aanbrengen in het beeld dat doorgaans in de politiek en media van Europa wordt geschetst. Europa. What Else? daagt de bezoeker uit om zijn visie op Europa te verbreden. Gaat dat zien! Bezoek voor meer informatie de website.

Nederlands Fotomuseum
Wilheminakade 332
3072 Rotterdam

Informatie is afkomstig van de Nederlands Fotomuseum website.

geschreven door anna-lomo op 2017-03-10 in

Meer interessante artikelen