"The Ardorous": Een collectief van kunst & fotografie van vrouwen

De kunstwereld staat bekend als een 'boy's club' sinds het begin in klassiek Griekenland. Als mannen kunstenaars waren, waren de vrouwen de modellen -- onderwerpen, objecten, afhankelijk van hoe ze het andere geslacht behandelen .

De Canadese fotograaf Petra Collins begon haar liefdesrelatie met filmfotografie als haar creatieve uitlaatklep tijdens haar laatste jaar op de middelbare school. Fotografie versterkte Collins als een vrouw, en heeft een platform gerealiseerd voor vrouwelijke kunstenaars presentatie om hun creatieve werken uit alle media te presenteren: The Ardorous.

Vomit Pink, Neptune, Cherry Blossom Girl, Teenage Dream by Petra Collins
Lady Peach door Dana Boulos, Brothers & Sisters door Aela Labbe, Beaded Ladies door Arvida Bystrom, Pallm Springs door Mayan Toldeano, Girls with Guns door Rebecca Fin, Apply door Hanna Antonsson

Het doel is om vrouwen een stem te geven in een dominante rol in de kunst en hen de huidige opvatting van vrouwelijkheid uit te dagen. Er zijn nu meer dan 40 leden (kunstenaars en fotografen van over de hele wereld) bij The Ardorous.

Little Things door Brandi Strickland, Rings of Saturn door Julia Baylis, Small Crimes door Adri Law

Bezoek The Ardorous via de website.

2017-03-08 #culture #people

Meer interessante artikelen