Lindbergh & Winogrand: "Women on Street"

Twee gerenommeerde fotografen kruisen hun wegen in straatfotografie.

Een daarvan is een meester, en er wordt vaak beweerd dat hij een belangrijke exponent in straatfotografie in het midden van de jaren 1970 is geweest. Garry Winogrand, de "Prince of the Street" was een Amerikaanse fotograaf die alle hoeken van de betonnen jungle kende. Zijn fotografie in de serie "Women are Beautiful (1975)" toont zijn vakmanschap en intuïtieve benadering en studie van vrouwen in de openbare ruimte. Er is geen twijfel Winogrand dapper was.

Maar er is nog een andere meester fotograaf, afkomstig uit het mode-genre. De Duitse fotograaf Peter Lindbergh wist hoe hij vrouwen moest fotograferen - het was een aangeboren vaardigheid die hem onmiddellijk een meester maakte. Hij portretteerde vrouwen atypisch, assertief en zelfverzekerd: een aantal eigenschappen die er in de vroegere dagen gewoon nog niet waren. Een bekende noisemaker van zijn eigen genre, experimenteerde nogmaals in de modefotografie, maar dan op straat.

Bezoek de onlangs geopende Peter Lindbergh / Garry Winogrand: Women on Street tentoonstelling bij het NRW-Forum in Duesseldorf en ervaar de tweedeling van deze twee heren.

© Peter Lindbergh, Paris;
© The Estate of Garry Winogrand, courtesy Fraenkel Gallery, San Francisco & Lola Garrido Collection

De tentoonstelling is tot 30 april te bezoeken.


Alle beelden zijn afkomstig uit de perskit.

2017-02-13 #nieuws #people

Meer interessante artikelen