Lomography Benelux tipt: tentoonstelling Ed van der Elsken in het Stedelijk

Ed van der Elsken (1925-1990) is een beroemd straatfotograaf uit Amsterdam. Het Stedelijk presenteert een prachtige tentoonstelling 'Ed van der Elsken - De verliefde camera', met een overzicht van zijn werk van 25 jaar. Gaat dat zien!

Credits: Ed van der Elsken, Beethovenstraat, Amsterdam (1967) Nederlands Fotomuseum / © Ed van der Elsken / Collection Ed van der Elsken estate.

Ed van der Elsken ging als straatfotograaf naar verschillende steden als Parijs, Amsterdam, Hong Kong en Tokio. Hij zocht naar zelfbewuste mensen, mooie meisjes en tegendraadse jeugd. Hij ontwikkelde een directe, onconventionele en persoonlijke stijl.

Word verliefd op zijn foto's, geniet van het Amsterdam in de jaren 60 en laat je inspireren. Naast de tentoonstelling is er ook een prachtige catalogus verkrijgbaar en zijn er verschillende events georganiseerd die in het kader van Ed van der Elsken staan, zoals bijvoorbeeld de filmavonden in EYE met een speciale Februari Film Maand over het filmwerk van de beroemde straatfotograaf.

Details
Wat: Ed van der Elsken - De verliefde camera
Waar: Stedelijk, Museumplein 10, 1071 DJ Amsterdam
Wanneer: De tentoonstelling is tot 21 mei 2017 te bezoeken.

Informatie en beelden zijn afkomstig van de Stedelijk website

geschreven door anna-lomo op 2017-02-04 in

Meer interessante artikelen