Jose Romussi en de Lomo'Instant Wide

We laten je graag het prachtige project van LomoAmigo Jose Romussi zien, gemaakt met de Lomo'Instant Wide. Neem een kijkje!

© Jose Romussi

Een paar weken geleden presenteerden we je de verbazingwekkende collages van kunstenaar Jose Romussi. Vandaag laten we je zijn nieuwe prachtige project zien die hij creëerde met de Lomo'Instant Wide camera.

© Jose Romussi

Over zijn ervaring met de Lomo'Instant Wide:

Mijn ervaring met de Lomo'Instant Wide was intuïtief; ik had nog nooit een instant camera gebruikt, dus het was zowel een uitdaging als een ontdekking... De stad waar ik woon is Berlijn, dus besloot ik een wandeling rond de stad te maken en de camera mee te nemen. Het was een bijzondere ervaring want ik voelde me als een buitenlander in de stad waar ik al 4 jaar woonde, omdat ik de stad helemaal opnieuw aan het ontdekken was. Het kostte me een paar film packs om de foto te krijgen die ik wilde, maar met een beetje meer oefenen kreeg ik uiteindelijk wat ik wilde. Wat ik fijn vind aan deze camera is de alledaagsheid, de rauwheid, de capaciteit van het overdragen van het moment. De resultaten hebben een unieke tint en daar heb ik het meeste van genoten.

© Jose Romussi

Over zijn project:

Ik werk meestal met analoge fotografie en ik weet hoe ik dit moet gebruiken, dus zocht ik naar dezelfde aspecten in de Lomo'Instant Wide: het licht, de belichting, de korrel... en dat ik vond echt interessante dingen. Ik begon dit project om de functionaliteit van de camera te ontdekken. Ik richtte me op het vastleggen van beelden die vanuit een figuurlijk oogpunt abstractie oproepen. Focussen op vormen, kleuren en sferen zoals het picturale inspireert mijn werk. Ik bekeek opnieuw mijn collage - iets wat ik niet voor een lange tijd doe - en ik wilde het op een heel andere manier benaderen. Ik voelde me helemaal vrij bij interventies op de foto, en heb ik nieuwe technieken geprobeerd. Een ander punt van dit project was de presentatie van de foto's als duo's; het samenstellen van twee foto's in parallel, het bereiken van een bijzondere combinatie van beelden op basis van hun vormen, kleuren, texturen en betekenis. Deze mix van beelden werken als installatie zelf. Ik heb geprobeerd om de relatie tussen de stad Berlijn, de natuur en het naakte lichaam in beeld te brengen.

© Jose Romussi

"Om een anekdote aan mijn ervaringen met de camera toe te voegen: een van de foto's die ik heb geschoten werd gebruikt als cover voor een single van een muziekband van enkele vrienden van mij, genoemd "La Hell Gang". We vonden een graffiti met "Hell", mijn vrienden stond voor de camera en zo maakte ik de perfecte coverfoto voor één van hun nummers."

© Jose Romussi

Ontdek meer over deze geweldige artiest op zijn website en Facebook.

written by ellakoppensteiner on 2016-10-13 #gear #culture #news #people

Mentioned Product

Lomo'Instant Wide

Lomo'Instant Wide

We're thrilled to introduce the Lomo'Instant Wide — the world's most creative instant wide camera and lens system! Combining high quality craftsmanship with versatile features, the Lomo’Instant Wide is the instant camera for any and every person who revels in capturing every beautiful, bizarre and bewildering moment in a creative, super wide, crisply sharp and perfectly exposed way.

More Interesting Articles