Eerste indrukken van de Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens: Takeshi Suga

Takeshi Suga’s expertise is concertfotografie dus hij heeft veel ervaring met fotograferen bij weinig maar met neon verlichte omgevingen. Onlangs testte hij de dDaguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens met een ultieme scherpstelling-test: vol stroboscooplichten en nachtelijke skylines.

Deze lens heeft een fascinerende geschiedenis, dus laten we het associatie spel spelen. Wat is het eerste dat in je opkwam toen je de Daguerreotype Art Lens zag? Wat is er bijzonder aan zijn ontwerp?

De gouden vintage-achtige body en het Waterhouse Diafragma systeem zijn indrukwekkend.

Waar heb je foto’s van gemaakt? Welke camera heb je gebruikt?

Ik hield de lens de hele dag lang bij me en schoot een heleboel voorwerpen. Ik fotografeerde concerten, portretten, nachtopnamen en bloemen. Het objectief is compact, zodat je ’m overal mee naar toe kan nemen. Ik gebruikte mijn Canon EOS 1DX camera.

Gaf de Daguerreotype Art Lens een speciale uitstraling aan je foto’s? Vertel ons over je eerste fotosessie.

Elke foto die ik met de lens geschoten heb bevat een vleugje zachtheid. Het werkt vooral goed met het portret van een vrouw. Toen ik concerten fotografeerde, was het een beetje moeilijk om te focussen op bewegende objecten.

In het kader van je eigen fotografie behoeften; wat is de beste eigenschap van de Daguerreotype Art Lens?

Het zachte effect dat andere digitale objectieven niet kunnen opleveren.

Hoe verschilt de Daguerreotype Art Lens met de overige Lomography Art Lenzen?

Ik heb alleen de Petzval een keer gebruikt. Als we de Petzval de “bokeh” lens noemen dan is de Daguerreotype een “soft-focus” lens. Ook is het kortste brandpuntsafstand 0.4 dus je kunt dichterbij komen dan met de Petzval. Dus is de Daguerreotype veel beter wanneer je close-up foto’s wilt schieten.

Let’s get technical. Welke tip geef je aan beginners?

Net zoals bij de Petzval, moet je een object kiezen dat je wilt fotograferen. De Daguerreotype presteert het beste wanneer je de opname staand of close-up maakt. Houd enige afstand tussen het object en de achtergrond. Wil je het zachte effect in je foto’s? Gebruik dan geen diafragma platen. Verander niet teveel de scherpte in de post-productie fase, hiermee sloop je het karakteristieke van de Daguerreotype!


De Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens, geïnspireerd door een verloren esthetiek, presenteert de terugkeer van dromerige, etherische foto’s. Met de essentie van ‘s werelds eerste fotografische optiek biedt de Daguerreotype Achromat de veelzijdigheid van de 21ste-eeuwse technologie met de eminente kenmerken van 19e eeuwse schilderijen. Deze premium handgemaakte optiek, met zijn unieke Lumière en Aquarelle Aperture platen, is verenigbaar met Canon EF en Nikon F mount camera’s en maakt het mogelijk om zowel zijdezachte details als scherpe, gedefinieerde foto’s te schieten—uitgerust met de veelzijdige aard van de Lomography Art Lens Familie.

Durf te dromen en steun dit project op Kickstarter om de delicate aura van de Franse romantiek en het impressionisme naar de 21e eeuw te brengen!

2016-04-22 #gear #news

More Interesting Articles