Een eerste indruk van de Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens: Anna Rakhvalova

De in Parijs gevestigde fotografe Anna Rakhvalova heeft een perfecte timing. Ze fotografeert precies je goede kant en vangt de perfecte lichtinval. En daarom vragen wij ons af: Kan onze nieuwe lens haar verwachtingen voor een goed portret waarmaken? Om hier achter te komen nam ze een Daguerreotype Achromat Art Lens mee naar een van haar fotoshoots.

Deze lens heeft een fascinerende geschiedenis, dus laten we even associëren. Wat kwam in je op toen je de Daguerreotype Art Lens voor het eerst zag? Wat is speciaal aan de manier waarop hij gemaakt is?

Het eerste wat ik dacht toen ik Daguerreotype lens zag was dat hij eruit ziet als een telescoop uit een ander tijdperk!

Waar heb je foto’s van gemaakt? Welke camera heb je gebruikt?

Ik heb de Nikon D800 gebruikt en ik heb foto’s van mensen gemaakt, van artiesten voornamelijk.

Heeft de Daguerreotype Art Lens je foto’s een speciale uitstraling gegeven? Vertel ons over je eerste fotosessie.

Ja, de lens geeft een hele artistieke look aan de foto’s en een film-achtige uitstraling. De eerste fotosessie was in de regen, dus dit maakte het schieten lastig, maar gaf de foto’s ook een heel interessant effect, dankzij de druppels.

De lens is een voortzetting van de experimentele traditie van Lomography. Welke speciale effecten heb je toegepast tijdens het schieten met de lens?

Het speciale effect wat ik heb gebruikt is de artistieke blur. Ik wilde er echt een verhaal mee vertellen, mysterieus, wazig.

En als we het over jouw eigen fotografische wensen hebben, wat is dan het beste kenmerk van de Daguerreotype Art Lens?

Het beste is dat het niet nodig is de foto’s achteraf te bewerken. Ze hebben al ongebruikelijk licht en het effect alsof er een filter overheen ligt.

Waarin verschilt de Daguerreotype Art Lens van andere Lomography Art Lensen?

De Daguerreotype Art Lens is anders dan andere lenzen om het blurry effect, bijna mistig. En de bokeh in de achtergrond lijkt surrealistisch.

Waarom zou je deze speciale lens moeten gebruiken?

Ik vind het cool om een speciale art lens te gebruiken om de routine te doorbreken, om af te wisselen van de reguliere lenzen. En omdat het met art lenzen veel leuker en interessanter is om te schieten, schep je een eigen verhaal in een eigen wereld! I think it’s cool to use a special art lens in order to break the routine, to change from the usual lenses we are used to work with. And because with art lens it is much more fun and interesting to shoot, you create a real story with its own world!

Even iets technisch. Welke tip zou je willen geven aan iemand die de lens voor het eerst gebruikt?

Probeer niet teveel te focussen, heb gewoon lol met de lens. Want zelfs als je foto out of focus is, is hij nog steeds mooi en uniek!


De Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens, geïnspireerd door een verloren esthetiek, presenteert de terugkeer van dromerige, etherische foto’s. Met de essentie van ‘s werelds eerste fotografische optiek biedt de Daguerreotype Achromat de veelzijdigheid van de 21ste-eeuwse technologie met de eminente kenmerken van 19e eeuwse schilderijen. Deze premium handgemaakte optiek, met zijn unieke Lumière en Aquarelle Aperture platen, is verenigbaar met Canon EF en Nikon F mount camera’s en maakt het mogelijk om zowel zijdezachte details als scherpe, gedefinieerde foto’s te schieten—uitgerust met de veelzijdige aard van de Lomography Art Lens Familie.

Durf te dromen en steun dit project op Kickstarter om de delicate aura van de Franse romantiek en het impressionisme naar de 21e eeuw te brengen!

2016-04-08 #gear #news

More Interesting Articles