LomoAmigo Simeon Smith schiet met de Jupiter 3+ Art Lens

Brits fotograaf Simeon Smith is een echte analoge apostel; hij verzamelt geluiden van camera’s om interessante ritmes te ontdekken, daarna maakt hij muziekvideo’s. Hij is ook een enorme Leica fan dus hebben we besloten om hem de nieuwe Jupiter 3+ Art Lens te laten testen.

Foto’s: Simeon Smith

Vertel ons een beetje over jezelf.

Ik ben een producer uit Zuid-Wales, ik produceer voornamelijk instrumentale elektronische muziek en muziek voor films. Ik help bij het runnen van een community bij een opnamestudio van een lokaal jeugdproject en ik ben een enorme fan van de Gower stranden, goede koffie en geweldige muziek op vinyl. Ik heb veel te veel filmcamera’s, maar meestal gebruik ik mijn Leica IIIf uit 1938.

Foto’s: Simeon Smith

Wat was je ervaring met de Jupiter Lens?

De lens is een schoonheid. Ik gebruik vooral oude 50mm Sovjet Industar lenzen op mijn Leica IIIa, dus verwachtte iets wat lijkt op mijn N-61 LD maar de bouwwaarden totaal anders. De focus en diafragma ringen zijn helemaal glad en het is een genot om hiermee te spelen,en tegelijkertijd voel het echt solide. De afstandsmeter werkte perfect met zowel de Leica als mijn FED3.

Foto’s: Simeon Smith

Wat heb je gefotografeerd en waarom?

Ik wilde de lens een goede work-out geven dus begon ik met close-ups van stedelijke abstracte scenes en vervolgens zette ik door tot landschappen. Ik vroeg een vriend, Abbie, om te poseren voor een aantal portretten want de Jupiter 3+ portretten die ik eerder al had gezien hebben mij zeer geïnspireerd. Portretfotografie is zeker buiten mijn comfort zone, maar ik ben tevreden met de resultaten. De foto’s voelen erg verbonden en vertrouwd, en zelfs de candid shots voelen intiem.

Foto’s: Simeon Smith

Nog tips?

De grootste diafragma’s hebben zeer verschillende kenmerken. f/1.5 lens heeft een prachtige zachtheid en lichtheid die het onderwerp naar binnentrekt, maar het sluiten van de lens tot f/2.8 heeft nog mooie zachte bokeh maar een geheel ander karakter. Ik hou van beide persoonlijkheden van de lens en de dualiteit maakt de lens een zeer veelzijdig stukje glas. Oh, en freelensing met een f/1.5 is een echte uitdaging, maar de moeite waard!

Foto’s: Simeon Smith

Wat gaat er gebeuren in 2016?

Momenteel schrijf ik veel muziek voor films, maar ik ben altijd het meest enthousiast over naar buiten gaan en live spelen. De volgende videoclip ga ik maken met de LomoKino!
-

Ga naar awonderfulkindofimpossible voor meer van Simeon’s werk en bekijk hieronder deze video die hij maakte met de Jupiter 3 Lens.

Bezoek de microsite for more info en de Lomography Online Shop om je eigen nieuwe Jupiter+ Art Lens te bestellen.

2016-03-09 #people #videos #lifestyle #lomoamigo

More Interesting Articles