De LC-A wordt 30: De meest populaire LC-A foto's

Onze geliefde LC-A wordt deze maand alweer 30 jaar oud en om dit heugelijke fijt te vieren geven we je niets anders dan de mooiste LC-A foto’s gemaakt door leden van onze community. Om te beginnen: de meest populaire!

Omschreven als de camera die per ongeluk het speerpunt werd voor de Lomography beweging, is de Lomo Kompakt Automat, in de volksmond beter bekend als de Lomo LC-A, misschien wel een van de meest gewilde camera’s voor zowel amateur- als professionele fotografen. Met zijn unieke Minitar 1 lens kan je erop vertrouwen dat deze Russische compact camera je foto’s doordrenkt met levendige kleuren, schaduwrijke vignettering en een superieur contrast.

Na 30 jaar is en blijft de legendarische Lomo LC-A de grootste inspiratiebron van Lomography om camera’s en andere producten te blijven creëren en bewerken zodat we het brandende vuur in onze analooglievende harten levend kunnen houden. Het heeft zelfs gezorgd voor een “geheel nieuwe familie van Lomo LC-A camera’s”: http://shop.lomography.com/ph/cameras/lomo-lc-a-family. De jonge familie barst van de mogelijkheden zoals meervoudige belichtingen, uitgebreide ISO-instellingen en nog veel meer om elke fotograaf te voorzien in zijn behoeften.

Of je nou gebruik maakt van de originele Lomo LC-A, dee Lomo LC-A+, of de Lomo LC-Wide, je kan er altijd op vertrouwen dat deze kleine maar zeer krachtige camera je adembenemende kiekjes zal schenken. Als je toch nog een beetje overtuiging nodig hebt, bekijk deze foto’s eens! Dit is een collectie van de meest populaire LC-A lomofoto’s uit onze eigen community, gewoon om je te laten geloven in de oneindige wonderen van de Lomo LC-A familie:

Credits: hodachrome, orangebird, fisher-price, juansupergen, disdis, makny, jorgesato, adi_totp, bravebird, lavisionmd, adzfar, jennson, litleandi, fletchinski84 & weedos

De Lomo LC-A is de camera waar de hele Lomografie movement mee is begonnen. Met volledige controle en uitgebreide ISO-instellingen is dit automatische pareltje perfect voor zowel beginners als professionals. Haal nu je eigen Rerenoveerde LC-A in huis via onze Shop!

geschreven door icequeenubia op 2014-06-12 in #lifestyle #lc-a
vertaald door ghislaineislief

Meer interessante artikelen