Dit is de Russar+ Lens, nu verkrijgbaar als pre-order!

Onze nieuwe supergroothoek Russar+ lens is gelanceerd en staat klaar voor pre-orders! Check hier meer informatie over deze prachtige, moderne herontdekking van een legendarische Russische lens.

Russar+ Lens

Vandaag presenteren we met trots de nieuwste Lomography Art Lens, de nieuwe Russar+! Deze prachtige verchroomde groothoeklens van messing, ontworpen door Lomography en vervaardigd in Rusland door Zenit, is een baanbrekende update vande 1958 Russar, die het eerste 20mm schroefdraadobjectief mount ooit was. De lens maakt gebruik van dezelfde baanbrekende optische regeling door de bekende optiek ontwerper MM Rusinov, waardoor het de perfecte belichaming is van alle moderne non-SLR supergroothoeklenzen.

De Russar+, gemaakt van kwalitatief Russisch glas, is perfect voor straatfotografie, landschappen en architecturale foto’s, en up-close-and-personal portretshots. Bereid jezelf voor op scherpe groothoekshots vol levendige kleuren en Russisch karakter.

De Russar+ is nu beschikbaar voor pre-order in de Lomography online shop!

Aangepaste functies van de nieuwe Russar +

 • Multi-coating om overstraling en oppervlakte reflectie te verminderen
 • Messing behuizing en verchroomd voor duurzaamheid
 • Door de aangepaste lens buisconstructie is de Russar + is nu verenigbaar met alle L39/M mount analoge camera’s, digitale camera’s zonder spiegel en tal van andere camera’s met gebruik van de adapter mounts!
Foto’s gemaakt met de Russar+

De Russar+ gebruikt een L39 mount systeem inclusief een M mount adapter; hierdoor kan de lens bijvoorbeeld worden gebruikt met Leica, FED en Voigtländer Bessa camera’s. De lens is ook verenigbaar met vele analoge camera’s of digitale spiegelloze camera’s met adapter mounts; deze kun je los aanschaffen. Voorbeelden zijn: Sony A7, Sony NEX, Panasonic Lumix, Olympus PEN en Fuji X-Pro-1.

Russar+ op een Leica DRP, Sony a7, FED 4 & Olympus

Het Russische glas dat in de Russar+ wordt gebruikt produceert scherpe beelden gevuld met warme, levendige kleuren, vignetten en contrasten – en een hele hoop karakter! Door zijn rijke geschiedenis, uitstekende optische techniek en authentieke Russische stijl is de Russar + een lens boordevol uniek karakter. De Russar+’s speciale karakter wordt niet alleen aangetoond in het uiterlijk, maar ook in de karakteristieke en prachtige foto’s. De shots zijn levendig en kleurrijk, gedenkwaardig, krachtig en mooi – elke foto die je neemt is vol charme.

De rijke historie van de Russar

De originele 1958 Russar MR-2 was een revolutionaire supergroothoeklens; het was het meesterwerk van, en genoemd naar, Mikhail Mikhailovich Rusinov, voorheen de Chief Optical Engineer bij Zenit, die de fantastische optische regeling bedacht. Dit baanbrekende en revolutionaire optische systeem zorgde voor helderdere groothoekfoto’s, door gebruik te maken ‘aberrational lichtafval’ in de hoeken, wat zorgde voor meer verlichting over het hele beeld. Het systeem werd in 1946 gepatenteerd en legde de fundamenten voor de groothoeklenzen die sindsdien zijn ontworpen!

Mikhail Rusinov bij de piano, muziek was zijn andere grote passie naast optica.
Het originele Russar’s 1946 patent

Groothoek omzwervingen

Door de ultrawijde 20mm brandpuntsafstand kun je met de nieuwe Russar+ de schoonheid van de wereld in prachtige perspectieven vastleggen; perfect voor straatfotografie, landschappen en architecturale foto’s, en up-close-and-personal portretshots. Neem ‘m mee naar je favoriete bergtop, een drukke weg in de stad, een idyllisch en geïsoleerde strandspot of een auto volgepropt met al je vrienden – waar je met de Russar+ ook gaat, je foto’s zullen majestueus gevuld zijn en barsten van een authentiek en unieke persoonlijkheid!

Foto’s gemaakt met de Russar+

Handmatig focussen

Het Russische glas in de Russar+ zorgt voor scherpe, levendige beelden. Deze speciale optische kwaliteit van de Russar+ is afkomstig van de handmatige functionaliteit. Opnamen maken met het Russar+ objectief op de camera is een intieme en creatieve ervaring die je aanstuurt om te genieten van elk moment; van het draaien aan het focuswieltje naar het handmatig instellen van je diafragma en tot het moment dat je de sluiter van de camera naar beneden klikt – het hele proces van de fotografie wordt nog magischer en specialer.

✘ Vimeo: http://vimeo.com/91408698

Pre-orders voor deze prachtige nieuwe Art lens zijn nu verkrijgbaar op een wie het eerst komt, wie het eerst malt basis. Momenteel schatten we dat de vooraf bestelde lenzen worden geleverd in juli. Mis het niet om straks trots eigenaar te zijn van een gloednieuwe Russar+!!

Bezoek de Russar+ microsite en pre-order vandaag nog!

written by hembot on 2014-04-10 in #news #wide-angle #lens #lancering #zenit #nieuw #lomography #russar #a-quality-character

More Interesting Articles

 • Lomo’Instant Sanremo Update – Pre-Order nu!

  written by tomas_bates on 2014-12-05 in #news
  Lomo’Instant Sanremo Update – Pre-Order nu!

  Heb je een oogje op de prachtige Lomo’Instant Sanremo Editie? Dit is het moment om je order te plaatsen! De huidige batch van pre-orders wordt op dit moment verzonden (de datum van levering is afhankelijk van je locatie) en nemen daarom nu pre-orders op voor de volgende batch, waarvan we schatten dat deze 12 december klaar voor verzending is. Deze volgende batch pre-order-camera's is de laatste voorraad die we hebben met levering voor de feestdagen en wordt geleverd op een wie het eerst komt, wie het eerst maalt basis; plaats dus nu je bestelling om teleurstellingen te voorkomen!

 • Printen op textiel met de kracht van licht: Lumi items nu verkrijgbaar bij Lomography

  written by tomas_bates on 2014-11-10 in #news
  Printen op textiel met de kracht van licht: Lumi items nu verkrijgbaar bij Lomography

  Met trots kondigen we aan dat de Lomography shop nu Lumi producten op voorraad heeft waarmee je je favoriete analoge foto's en allerlei andere fantastische dingen op textiel kunt printen met behulp van het licht! In dit artikel vertellen we je een beetje meer over Lumi en de manier waarop dit speciale drukproces werkt - check hier meer informatie!

 • Plaatsen en mensen gezien door de nieuwe Russar+ Lens

  written by jillytanrad on 2014-04-14 in #lifestyle
  Plaatsen en mensen gezien door de nieuwe Russar+ Lens

  De mensen die we ontmoeten en de plaatsen waar we gaan zijn essentiële ingrediënten voor het maken van onze meest dierbare herinneringen. Om die herinneringen te bewaren hebben we een beetje hulp nodig van onze trouwe camera's - en als je scherpere, meer levendige herinneringen wilt met een deken van vignet en druipend van uniek karakter, koppel dan je camera met de nieuwste innovatie Lomography: de nieuwe Russar+ Lens.

 • Shop News

  Een gratis Diana Mini

  Een gratis Diana Mini

  Je krijgt deze camera helemaal gratis wanneer je voor EUR 99,- aan 35mm film besteed in onze online shop. Deze actie is geldig t/m 26 maart dus wees er snel bij!

 • Petzval Artist: Huwelijksfotograaf Johnny Cheng

  written by e_ercolini on 2014-08-07 in #people #lomoamigos
  Petzval Artist: Huwelijksfotograaf Johnny Cheng

  De zomer is helemaal op gang gekomen en zo ook de lawine aan trouwfeesten. De perfecte gelegenheid voor huwelijksfotograaf Johnny Cheng om er met zijn vriendin op uit te trekken en de nieuwe Petzval lens te ontdekken. Resultaat van dit avontuur is een reeks foto's om verliefd op te worden! De soft focus en bokeh effecten van de lens zorgen voor schitterende achtergronden en een stralend model. Tijd om te vragen wat deze fotograaf uit Georgia van onze Petzval lens vindt.

 • De crew van Lomography Benelux - Lotte

  written by anna-lomo on 2014-08-26 in #lifestyle
  De crew van Lomography Benelux - Lotte

  Lomography is een groot en wereldwijd bedrijf, maar hier in de Benelux werken we met een fijn klein team. Misschien heb je ons al eens ontmoet, misschien ook niet. Leer ons beter kennen in deze nieuwe serie, waarbij we elk met onze favoriete Lomography camera in een week een rolletje volschieten. Deze week staat in het teken van onze inmiddels afgestudeerde stagiaire Lotte!

 • Sper je ogen wijd open voor deze knappe Russar+ portretten!

  written by cheeo on 2014-05-02 in #lifestyle

  De nieuwe Russar+ lens is meer dan zomaar een heruitgave van de klassieker uit de jaren '50. Deze moderne versie is net zo goed als de oude, heruitgevonden en aangepast, zodat jij nog betere beelden kan schieten met je L39/M39 mount camera! Nog niet helemaal overtuigd? Kijk dan snel even mee naar wat de nieuwe Russar+ allemaal in zijn mars heeft!

 • Shop News

  Korting op een DIY camera!

  Korting op een DIY camera!

  Maak zachte groothoek beelden met de Pinhole Art DIY 135 camera. Zet hem in elkaar, en schiet met 35mm film. Nu met 40% korting!

 • Dit is de nieuwe LC-A+ Instant Camera!

  written by shhquiet on 2014-08-01 in #news
  Dit is de nieuwe LC-A+ Instant Camera!

  De Lomo LC-A+ is niet zonder reden zo beroemd: hij levert een prachtig effect waardoor elke foto een uniek meesterwerk is. Nu kun je hier in slechts een oogwenk van genieten met de nieuwe LC-A+ Instant Camera!

 • Dit is de gloednieuwe LC-A 120 - De meest compacte, magische en volledig automatische 120 camera ooit!

  written by shhquiet on 2014-09-08 in #news
  Dit is de gloednieuwe LC-A 120 - De meest compacte, magische en volledig automatische 120 camera ooit!

  Think faster, shoot faster! Dit is de nieuwe LC-A 120 Camera. Laad 'm met elke soort 120 film en ervaar de sensatie van middenformaat fotografie. Geniet van alle actie in elke vierkant shot met zijn fantastische 38mm f/4.5 groothoeklens (gelijkwaardig aan een 21mm lens bij een 35mm camera). Nu verkrijgbaar als pre-order: we hebben een zeer beperkte eerste batch van slechts 500 camera's!

 • Fotografisch kunstenaar Bobby Sham deelt zijn enthousiasme over de Lomography x Zenit Petzval lens

  written by jillytanrad on 2014-04-10 in #news
  Fotografisch kunstenaar Bobby Sham deelt zijn enthousiasme over de Lomography x Zenit Petzval lens

  Bobby Sham is meer dan een fotograaf. Hij is een kunstenaar met een voorliefde voor groot formaat fotografie en voor Petzval lenzen. Hij is ook kunstbeheerder en secretaris van de Hong Kong Photographic Culturele Vereniging, en één van de initiatiefnemers van het Hongkong Photo Festival. Onlangs gaf hij een interview aan onze collega's van Lomography Hong Kong waarin hij met enthousiasme vertelt over zijn ervaringen met onze Petzval lens. Kijk snel verder en geniet van Bobby's Petzval foto's, zowel op groot formaat met een oude lens, als met de nieuwe Lomography x Zenit Petzval Lens.

 • Shop News

  Belair Camera

  Belair Camera

  Fan van middenformaat foto's? Deze parel van een Belair stelt nooit teleur tijdens het schieten van foto's op 120 film! Je kunt kiezen uit verschillende Belair edities.

 • Oostenrijks bureau Creative Director produceert zijn eerste Lomography X Zenit Petzval Art Lens video

  written by jillytanrad on 2014-04-11 in #news
  Oostenrijks bureau Creative Director produceert zijn eerste Lomography X Zenit Petzval Art Lens video

  De nieuwe Petzval lens is meer dan een messing schoonheid die je camera een opvallende look geeft. Ze levert bovenal hoogstaand beeldmateriaal af, zoals wordt bewezen door de vele fotografen en video-artiesten die deze knapperd inmiddels ontdekt hebben. Wij stellen je met plezier voor aan de Martin Lachmair van het Oostenrijkse bureau Creative Director. Kijk snel verder naar wat hij met onze lens voor elkaar krijgt!

 • Wervelende bokeh effecten: DC Watch test de Lomography Petzval Lens

  written by ciscoswank on 2014-04-08 in #reviews
  Wervelende bokeh effecten: DC Watch test de Lomography Petzval Lens

  Lomography's nieuwe Petzval lens is gebaseerd op het originele ontwerp uit de 19e eeuw. Dankzij crowdfunding en met de hulp van duizenden enthousiaste sponsors werd dit oude staaltje optiek weer tot leven gewekt. De lenzen worden geproduceerd in de befaamde Russische Zenit fabriek. Onlangs leenden we een prototype van de Petzval lens uit aan DC Watch, één van de grootste online digitale camera magazines in Japan. Lees snel verder en ontdek wat zij van onze lens vinden.

 • Een snel overzicht van de Lomography 110 Films

  written by simonesavo on 2014-07-29 in #reviews
  Een snel overzicht van de Lomography 110 Films

  Tot een paar jaar geleden was het gebruik van 110 camera's en de film cartridges nogal lastig omdat de enige beschikbare film op de markt al een flinke tijd over datum was. Maar dankzij Lomography is nu alles een stuk makkelijker: ze bliezen nieuw leven in onze kleine 110 camera's. Lees verder om meer te weten te komen over de 110 familie!