Dit is de Russar+ Lens, nu verkrijgbaar als pre-order!

Onze nieuwe supergroothoek Russar+ lens is gelanceerd en staat klaar voor pre-orders! Check hier meer informatie over deze prachtige, moderne herontdekking van een legendarische Russische lens.

Russar+ Lens

Vandaag presenteren we met trots de nieuwste Lomography Art Lens, de nieuwe Russar+! Deze prachtige verchroomde groothoeklens van messing, ontworpen door Lomography en vervaardigd in Rusland door Zenit, is een baanbrekende update vande 1958 Russar, die het eerste 20mm schroefdraadobjectief mount ooit was. De lens maakt gebruik van dezelfde baanbrekende optische regeling door de bekende optiek ontwerper MM Rusinov, waardoor het de perfecte belichaming is van alle moderne non-SLR supergroothoeklenzen.

De Russar+, gemaakt van kwalitatief Russisch glas, is perfect voor straatfotografie, landschappen en architecturale foto’s, en up-close-and-personal portretshots. Bereid jezelf voor op scherpe groothoekshots vol levendige kleuren en Russisch karakter.

De Russar+ is nu beschikbaar voor pre-order in de Lomography online shop!

Aangepaste functies van de nieuwe Russar +

  • Multi-coating om overstraling en oppervlakte reflectie te verminderen
  • Messing behuizing en verchroomd voor duurzaamheid
  • Door de aangepaste lens buisconstructie is de Russar + is nu verenigbaar met alle L39/M mount analoge camera’s, digitale camera’s zonder spiegel en tal van andere camera’s met gebruik van de adapter mounts!
Foto’s gemaakt met de Russar+

De Russar+ gebruikt een L39 mount systeem inclusief een M mount adapter; hierdoor kan de lens bijvoorbeeld worden gebruikt met Leica, FED en Voigtländer Bessa camera’s. De lens is ook verenigbaar met vele analoge camera’s of digitale spiegelloze camera’s met adapter mounts; deze kun je los aanschaffen. Voorbeelden zijn: Sony A7, Sony NEX, Panasonic Lumix, Olympus PEN en Fuji X-Pro-1.

Russar+ op een Leica DRP, Sony a7, FED 4 & Olympus

Het Russische glas dat in de Russar+ wordt gebruikt produceert scherpe beelden gevuld met warme, levendige kleuren, vignetten en contrasten – en een hele hoop karakter! Door zijn rijke geschiedenis, uitstekende optische techniek en authentieke Russische stijl is de Russar + een lens boordevol uniek karakter. De Russar+’s speciale karakter wordt niet alleen aangetoond in het uiterlijk, maar ook in de karakteristieke en prachtige foto’s. De shots zijn levendig en kleurrijk, gedenkwaardig, krachtig en mooi – elke foto die je neemt is vol charme.

De rijke historie van de Russar

De originele 1958 Russar MR-2 was een revolutionaire supergroothoeklens; het was het meesterwerk van, en genoemd naar, Mikhail Mikhailovich Rusinov, voorheen de Chief Optical Engineer bij Zenit, die de fantastische optische regeling bedacht. Dit baanbrekende en revolutionaire optische systeem zorgde voor helderdere groothoekfoto’s, door gebruik te maken ‘aberrational lichtafval’ in de hoeken, wat zorgde voor meer verlichting over het hele beeld. Het systeem werd in 1946 gepatenteerd en legde de fundamenten voor de groothoeklenzen die sindsdien zijn ontworpen!

Mikhail Rusinov bij de piano, muziek was zijn andere grote passie naast optica.
Het originele Russar’s 1946 patent

Groothoek omzwervingen

Door de ultrawijde 20mm brandpuntsafstand kun je met de nieuwe Russar+ de schoonheid van de wereld in prachtige perspectieven vastleggen; perfect voor straatfotografie, landschappen en architecturale foto’s, en up-close-and-personal portretshots. Neem ‘m mee naar je favoriete bergtop, een drukke weg in de stad, een idyllisch en geïsoleerde strandspot of een auto volgepropt met al je vrienden – waar je met de Russar+ ook gaat, je foto’s zullen majestueus gevuld zijn en barsten van een authentiek en unieke persoonlijkheid!

Foto’s gemaakt met de Russar+

Handmatig focussen

Het Russische glas in de Russar+ zorgt voor scherpe, levendige beelden. Deze speciale optische kwaliteit van de Russar+ is afkomstig van de handmatige functionaliteit. Opnamen maken met het Russar+ objectief op de camera is een intieme en creatieve ervaring die je aanstuurt om te genieten van elk moment; van het draaien aan het focuswieltje naar het handmatig instellen van je diafragma en tot het moment dat je de sluiter van de camera naar beneden klikt – het hele proces van de fotografie wordt nog magischer en specialer.

Pre-orders voor deze prachtige nieuwe Art lens zijn nu verkrijgbaar op een wie het eerst komt, wie het eerst malt basis. Momenteel schatten we dat de vooraf bestelde lenzen worden geleverd in juli. Mis het niet om straks trots eigenaar te zijn van een gloednieuwe Russar+!!

Bezoek de Russar+ microsite en pre-order vandaag nog!

geschreven door hembot op 2014-04-10 in #nieuws #videos #wide-angle #lens #zenit #lomography #nieuw #lancering #a-quality-character #russar
vertaald door anna-lomo

Meer interessante artikelen