Actie verzekerd met het 52-weken-filmproject!

Het 52-weken-filmproject is heel eenvoudig: je schiet gewoon elke week één rolletje vol en dat het hele jaar lang. Het is de perfecte manier om actief te blijven en die fotografische dip te vermijden. Het geeft je bovendien ook extra motivatie om al die ongebruikte camera’s in je steeds groeiende collectie eens een kans te geven.

Credits: zombiesinmygarden

Fotoprojecten zijn de beste manier om jezelf te motiveren en de donkere kuilen van fotografische vermoeidheid te voorkomen. Of je project nu een dag, week of maand duurt, het zorgt ervoor dat je in actie komt op momenten dat je er misschien niet zo heel veel zin hebt. Een leuk fotoproject geeft je een creatieve boost, zorgt dat je extra gaat experimenteren, en aan het eind houd je er een leuke collectie beelden aan over.

Dit heb je nodig:

  • een film camera
  • Veel film
  • Een doka of fotolabo om al je film te ontwikkelen
  • Een blog of website om je project te delen (Tumblr, Lomography, Blogspot, Facebook, etc.)
Dit zijn enkele foto’s van mijn 52-weken-project van dit jaar.

Van start gaan is echt super-eenvoudig: schiet gewoon elke week een rolletje vol. Om wat spanning in je project te brengen kan je volop experimenteren. Ga naar onbekende plaatsen, fotografeer mensen die je tegenkomt op straat en maak heel gewone dingen speciaal. Gebruik elke week een andere camera en een andere film. Probeer eens xpro, gooi je film opzettelijk in de vaatwasser, of ga voor een ander leuk effect. Laat je film ontwikkelen (of doe het zelf) en post je foto’s. Doe dit 52 weken lang… en begin er volgend jaar opnieuw aan! Als je echt ambitieus bent dan kan je je natuurlijk ook aan een 365-dagen-project wagen!

geschreven door zombiesinmygarden op 2014-03-21 in #gear #tutorials #art #analog #film #analogue #project #photography #tipster #lomo #lomography #quickie-tipster #improvement #projects #52-weeks #52-weeks-of-film
vertaald door sandravo

Meer interessante artikelen