Perfecte Combinatie: Nikon FE2 + Petzval Lens en Lomochrome Purple Film

Het leuke aan een uitgebreide camera-collectie en een koelkast vol film, is dat je volop kan experimenteren. Regelmatig probeer ik een nieuwe combinatie van film en fototoestel uit, niet altijd met evenveel succes. Maar vorige week ontdekte ik echt een gouden combinatie, of beter gezegd, een paars/koperen combinatie: mijn Nikon FE2 met de Petzval lens en Lomochrome Purple film. Kijk even mee!

Credits: sandravo

Het voorbije jaar was een ongelofelijk spannend jaar om lomograaf te worden. Ik was nog maar net begonnen aan mijn lomo-avontuur toen LSI de Lomochrome Purple film voorstelde. Verblind door al dat paars schreef ik me dadelijk in voor de pre-orders. Toen de film enkele maanden later geleverd werd stond ik te popelen van ongeduld om hem meteen te proberen. Eén rolletje later was ik al helemaal verliefd op deze knaller van een film!!

Credits: sandravo

Nog geen week later kondigde LSI alweer zijn volgende uitvinding aan, de *Lomography X Zenit New Petzval Art Lens*. Nog helemaal onder de indruk van de Lomochrome film was de beslissing om ook deze gok te wagen snel gemaakt. Dus bestelde ik de Petzval lens via de Kickstarter campagne. Begin 2014 waren deze langverwachte lenzen eindelijk klaar voor verzending naar de backers, en ik had het geluk mijn lens zeer snel te ontvangen.

Zonder te aarzelen plaatste ik de Petzval lens op mijn Nikon FE2 en ging meteen aan de slag. Hoewel ik nog nooit eerder met dit soort lens gewerkt had, kreeg ik toch dadelijk goede resultaten. De 3de reeks die ik maakte met de Petzval lens werd zelfs door de LSI staf geselecteerd voor de Awesome Albums serie.

Credits: sandravo

Je voelt het waarschijnlijk al aankomen… Wat zou er gebeuren als ik mijn 2 nieuwe favorieten, de Petzval lens en Lomochrome Purple film, samen aan het werk zou zetten? Magie, dat is wat er gebeurde! Elk op zich zijn ze al helemaal perfect, maar tesamen zijn ze onklopbaar! Echt een perfecte combinatie! Kijk maar mee:

Credits: sandravo

geschreven door sandravo op 2014-02-15 in #lifestyle #nikon-fe2 #lomochrome-purple #perfect-combination #petzval #lomography-x-zenit-newpetzval-art-lens
vertaald door sandravo

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen