Voor iedere gelegenheid: de Fujifilm Instax Mini

De Fujifilm Instax Mini is een ISO 800 instant film, te gebruiken in iedere Fujifilm camera dat gebruik maakt van Instax Mini film en/of camera accessoires zoals de Diana Instant Back+. Vanuit mijn ervaring biedt deze film super resultaten onder de juiste omstandigheden en werkt geweldig voor zowel amateur of professionele instant fotografie.

Met zijn 54mm bij 86mm is hij smaller en dunner dan de klassieke Polaroid film en heeft een meer rechthoekige vorm. Dit is in geen enkel geval een nadeel omdat het vlak nog steeds groot genoeg is om zowel het onderwerp als de achtergrond erop vast te leggen. Naar mijn mening is dit formaat ook zeer geschikt voor wijde landschapsfoto’s.

De film komt in cartridges van 10 stuks die zeer gemakkelijk geïnstalleerd en verwijderd kunnen worden. De ontwerpen van het frame variëren van klassiek wit tot meer artistieke ontwerpen zoals een regenboog en polka dot stippen. Er zijn zelfs frames met schattige filmkarakters, voor ieder wat wils!

De Fujifilm website beweert dat Instax Mini film “zorgt voor een scherpe, heldere weergave van levendige kleuren en natuurlijke huidtinten”. Persoonlijk vind ik dat Instax film zachte dromerige foto’s produceert (klink al helemaal als Lomography!), wat erg mooi kan zijn, maar niet iedereen valt daarop. Natuurlijk hangt dit ook grotendeels af van het aanwezige licht en de gebruikte diafragma instellingen.

Dit is binnenshuis gemaakt met een Instax Mini 8 met flitser en terwijl de meeste details waren weergegeven is de foto opvallend bleker dan de echte omgeving (al is dit in dit geval ook deels door de flitser, soms gebeurt dat met buiten foto’s ook.)

Voor een ISO 800 film is de Instax Mini film verrassend goed op zonnige dagen, maar heeft wel de neiging om overbelicht te raken op momenten dat de zon het heetst en felst is van de dag.

De zon scheen direct op deze bloemen vandaar het verlies van kleur en veel gereflecteerd licht.
Ik ontdekte dat ik betere resultaten kreeg als ik schoot in de schaduw. Er was nog steeds genoeg licht en de kleuren werden helderder.

Instax Mini film ontwikkelt snel waardoor je al binnen een a twee minuten kunt zien, al is het hele proces pas klaar na 15 minuten. Dan is het wat donkerder en volledig ontwikkeld. Dit werd een vrij magische ervaring als ik de foto rechtstreeks uit de camera haalde en aan mijn familie liet zien. Zowel mijn vier en vijf jarige neefjes en nichtjes als mijn tachtig jarige oma waren compleet gefascineerd door de foto die zichtbaar ontwikkelde.

Deze instant film is ongelooflijk veelzijdig. In het verleden heb ik ze vastgeplakt op scrapbook pagina’s, weggegeven als cadeautjes aan vrienden en ze opgeslagen in fotoalbums. De film kan vrijwel overal worden gebruikt, of je nu vlug een groepsfoto wil maken of rustig een landschapsfoto wil maken. Instax Mini film geeft prachtige resultaten.

Ik denk dat het daar uiteindelijk om draait. Maak herinneringen met een klik van de sluiter en zie direct resultaat. Instax Mini film is daar perfect voor.

Informatie gebruikt in dit artikel komt van Fuji Film.

geschreven door shannonly op 2014-01-24 in #gear #review #instax #instant-camera #instax-mini #fujifilm #instax-mini-8
vertaald door lauravanroemburg

Meer interessante artikelen