Simpel maar effectief: Zo maak je een goede foto zonder statief

Wil jij ‘s avonds scherpe foto’s maken maar heb je niet altijd een statief op zak? Lees hier dan een handige tip!

Als je geen statief bij je hebt, kun je je camera natuurlijk op een tafel, muurtje, de vloer etc. zetten.

Credits: stratski

Maar wat doe je als de vervanger voor een statief onstabiel is of wanneer de muur niet helemaal glad is? Als je dan de sluiter indrukt heb je een grote kans op een bewogen foto. Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen!

Voor deze foto’s gebruikte ik een leuning als statief, maar doordat mijn camera niet stabiel stond, kreeg ik onscherpe foto’s.

Gebruik de timer! Stel je camera op de juiste lange sluitertijd in (Alles langer dan 1/30 seconden beschouw ik als een lange sluitertijd) of gebruik een camera met automatische belichting zoals de LC-A of de Olympus XA. Zet hem op de zelftimer en druk de sluiter in. Laat vervolgens de camera los. De timer zorgt ervoor dat de foto pas wordt genomen nadat jij de camera hebt aangeraakt. Dit zorgt ervoor dat de camera stevig staat wanneer de foto gemaakt wordt!

Simpel maar heel effectief!

Credits: stratski

Deze tipster komt vooral buiten goed van pas wanneer je camera niet zo stevig staat door stenen etc. En zo kun je zelf ook nog eens op de foto!

geschreven door stratski op 2013-11-22 in #gear #tutorials #night #low-light #tripod #long-exposure #camera #self-timer #tipster #timer #licht #quickie-tipster #requested #lange-sluitertijd #statief #timen
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen