Doe het zelf: Steek je LC-A in een nieuw jasje

Ziet het leer van je LC-A er niet meer zo fris uit? Dan is het de hoogste tijd om deze te vervangen. Volg deze gemakkelijke tipster en zorg ervoor dat je geliefde camera er weer als nieuw uitziet.

Mijn spaarpot was helemaal leeg dus een nieuwe LC-A+ zat er niet in. Om toch het wondertje in mijn bezit te krijgen, heb ik een geenoveerde LC-A op de kop getikt. Het leer had zijn beste tijd gehad, dus besloot ik mijn camera van een nieuw jasje te voorzien.

Ik vond de camera er best tof uit zien, maar het leer bladerde dus het was de hoogste tijd om hier eens wat aan te doen. Het lijkt misschien een hele klus, maar het is supermakkelijk! Ik zal je vertellen hoe ik het heb aangepakt.

Dit heb je nodig:

  • Imitatie- of echt leer
  • Een mesje of schaar
  • Goede lijm
  • Een schroevendraaier

Schroef de voorkant van je LC-A en trek het oude leer eraf.

Let goed op de schroefjes! Ze zijn erg klein en je zult ze later nog nodig hebben.

Snij het (imitatie)leer. Je kunt het oude leer gebruiken om het formaat te bepalen.

Als het goed is heb je dan de volgende drie onderdelen:

Bevestig lijm op het imitatie(leer) en zorg voor een gelijkmatige verdeling. Leg de vellen leer weg en smeer vervolgens je camera ook in met lijm.

Plak vervolgens het leer op je LC-A. Strijk het leer goed glad en vergeet niet ook de hoeken aan te drukken zodat het goed blijft plakken.

Schroef de voorkant weer op de camera en doe dit ook met de achterkant.

Laat het geheel goed drogen.

Tip: Je kunt natuurlijk ook een ander materiaal dan leer gebruiken!

Enjoy your “new” LC-A!

Lijkt hij niet een beetje op de Russia Day editie?

geschreven door in-the-sky op 2013-11-20 in #gear #tutorials #diy #lc-a #camera #tipster #customize #doe-het-zelf #modifiy #leather-replacement #ontwerpen #jasje #vervangne
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen