Vijf dingen om te voorkomen bij portretfotografie

Er staan inmiddels al heel wat artikels op deze website met tips over hoe je de beste portretten kunt vastleggen. Maar wat moet je nou eigenlijk juist niet doen? Check hier een paar handige tips over wat je bij je volgende shoot moet zien te voorkomen.

Credits: cruzron

Light Stalking heeft een artikel gepubliceerd waarin staat welke vijf fouten je niet mag maken wanneer je portretten schiet. Omdat we het helemaal met hem eens zijn, willen we deze tips graag met je delen. Natuurlijk gelden deze tips niet voor álle situaties en zullen er heus wel uitzonderingen zijn, maar het is goed om deze tips in gedachten te houden.

1. Drukke achtergronden en afleidende voorwerpen: Maak niet gelijk je foto’s maar let goed op de achtergrond van je model. Neem altijd genoeg tijd om het beeld te bepalen en zorg ervoor dat er geen rare attributen in de range van je zoeker liggen.

2. Onscherp: Bij portretfotografie dien je erop te letten dat er goed is scherpgesteld op de ogen. Als de ogen scherp in beeld komen, ben je klaar om te schieten.

3. Poseertechnieken: Ongemakkelijke poses zorgen voor ongemakkelijke foto’s. Zorg ervoor dat je model op een fijne manier staat en let erop dat de pose lang genoeg volgehouden kan worden.

4. De verkeerde lens gebruiken: Als je van heel dichtbij met een Fisheye lens fotografeert, krijg je een grappig maar niet heel charmant beeld. De LC-A is een goede camera voor een portret waarbij je ook een gedeelte van de omgeving wilt vastleggen terwijl je met de Diana F+ juist het beste portretten van dichtbij kunt maken.

5. Iedere keer weer hetzelfde: Doe eens wat anders! Een bepaalde techniek of hoek zorgt misschien altijd voor een leuke foto, maar als je die keer op keer gebruikt wordt het al snel saai.

Het artikel van Light Stalking is zeker een bezoekje waard.

De informatie uit dit artikel komt van Light Stalking

geschreven door cruzron op 2013-11-18 in #gear #tutorials #tipster #shooting #portraits #portretten #portrefotografie
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen