Vier ogen zien meer dan twee: Op pad met de Supersampler

Hoe je het ook wendt of keert; de Supersampler zorgt elke keer weer voor een verrassing. De ‘koningin van de Multi-lens’ doet het niet alleen goed bij bewegende objecten, ook bijvoorbeeld gekanteld zorgt de camera voor bijzondere stillevens. De Supersampler is zonder twijfel een camera die het uitproberen waard is.

Toen ik twee en een half jaar geleden de Supersampler voor mezelf kocht, realiseerde ik me nog niet hoeveel plezier ik van het snapshot-wondertje zou hebben. Maar al snel werd het voor mij duidelijk dat het onmogelijk is om de mist in te gaan met deze camera als je graag voor foto’s gaat met een uniek en artistiek tintje. De camera is licht, in vele opzichten makkelijk in gebruik en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Belichtingstijd en ISO? Hier hoef je niet aan te denken bij de Supersampler!

De Supersampler is een lichtgewicht camera met een fantastisch design. Er is een groot voordeel voor beginners: je hoeft helemaal niets te weten over belichtingstijd of andere technische snufjes om je camera te kunnen gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is kiezen wat je wil fotograferen en… Schiet!
Voor mij was dit een goede start nadat ik voor meer dan anderhalf jaar heb lopen zwoegen met de Diana Multi Pinhole Operator – het tegenovergestelde van de Supersampler. Er is dus geen enkele reden om je Supersampler te laten verstoffen!

35mm? Relaxt!

Een ander voordeel van de Supersampler is dat het om een 35mm camera gaat. Zelfs in deze tijden van digitalisering en SLR camera’s kun je 35mm vrijwel overal laten ontwikkelen en kopen – van de plaatselijke HEMA tot de Kruidvat.

Dubbele belichting? Niet nodig!

Dankzij de viervoudige panorama foto’s, die worden gemaakt door alleen op het knopje te drukken, zijn dubbele belichtingen niet nodig: de foto’s zijn geweldig zonder. Daarnaast zijn er eindeloos veel mogelijkheden om creatief te zijn met de vier foto’s. Probeer je camera stil te houden en focus op een langzaam bewegend object. Experimenteer met de mogelijkheden op landschap- en portretformaat. Richt de camera vanuit een verrassende andere hoek of beweeg ‘m zo snel mogelijk. Maak een foto van iets dat heel snel beweegt, draai de camera rond terwijl je foto’s maakt… Oftewel: experimenteer er op los!

Zomer, zon en Supersampler

De camera is helemaal verliefd op de zon. Je kunt prachtige foto’s maken in de felste kleuren. Hoe meer zon, hoe beter de camera het doet! De camera is dus geen goede keuze op mistige dagen.

Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat ik een zelf helemaal gek ben van mijn eigen Supersampler, maar de foto’s zeggen genoeg over deze waardige camera. Het maakt niet uit of de foto’s gemaakt zijn op de jaarlijkse familiedag of tijdens een verre reis; alles wat je tot nu toe hebt gezien is anders wanneer je het door de lens van je Supersampler bekijkt.

geschreven door lisaundso op 2013-10-17 in #gear #multilens #35mm #review #panorama #supersampler #netherlands #nederland #dutch #holland #multi-lens #zomer #zon #beweging #nld #voordelen
vertaald door xinesjames

Meer interessante artikelen