Geweldige double exposure schilderijen van Jane Radstrom

2013-09-04

Double exposures en meervoudig belichtingen zijn begrippen en technieken die bij veel fotografen en vooral lomografen populair zijn. Een kunstenares uit Austin heeft deze technieken op papier gezet. Niet door te fotograferen, maar door te schilderen. Check hier een paar verbluffende resultaten!

Je hebt vast wel eens geprobeerd om een double exposure te maken met je camera. Klik niet doordraaien en klik nog een foto. Maar heb je ook wel eens een double exposure geschilderd?

Dat is precies wat kunstenares Jane Radstrom heeft gedaan voor een paar stukken uit de serie van schilderijen die ze The Girl Series heeft genoemd. De schilderijen zijn geïnspireerd op het over elkaar maken van meerdere foto’s. Ik vind haar techniek geweldig en bijzonder. Vooral de poses van de modellen zijn erg goed gekozen.

Beelden via: Jane Radstrom's Website

Vind je Jane Radstroms schilderijen wel wat? Dan moet je ook zeker kijken naar de schilderijen van Pakayla Biehn.

Deel je mening over Radstroms werk in een reactie op deze pagina!

geschreven door plasticpopsicle op 2013-09-04 in #art #lifestyle #painting #drawing #doubles #double-exposure #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #analogue-lifestyle #nld #analogue-art #jane-radstrom
vertaald door marissa

Dit is ons nieuwste Kickstarter project: de Lomo’Instant Square. We hebben het over de eerste analoge camera ter wereld die vierkante Instax foto's produceert. Het beschikt over een 95mm glazen lens voor super scherpe foto's, een geavanceerde automatische modus die zorgt voor perfecte belichting, alle iconische Lomography functies — én een compact, vouwbaar ontwerp. De Lomo’Instant Square is gelanceerd op Kickstarter. Vier met ons mee op Kickstarter en bespaar zo'n 35% op de geplande verkoopprijs en ontvang allerlei extra goodies. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Be there and be square!

Meer interessante artikelen