De Lomography Petzval portretlens: een introductie tot Kickstarter

1

Wil je het Lomography Petzval Portretlens steunen maar weet je niet zo goed hoe Kickstarter werkt? Dan is dit de ideale how-to gids voor jou! Hier leggen we uit wat Kickstarter is, hoe je kunt de Petzval lens kunt steunen en check je andere relevante FAQs.

Wat is Kickstarter en waarom runnen jullie daar de campagne?

Kickstarter is een website die bedrijven en start-ups de mogelijkheid biedt fondsen te zoeken voor projecten waar zij aan werken. Ze hebben een grote verzameling aan verschillende projecten die je kan checken en vervolgens kan steunen.

Eerder dit jaar hebben we succesvol ons plan voor de Lomography Smartphone Film Scanner via Kickstarter gerealiseerd en we hebben besloten nogmaals mee te doen voor de Lomography Petzval Portrait Lens !

De lancering van het project is daar een fantastische manier voor ons om onze revolutionaire nieuwe product te introduceren aan een geheel nieuwe markt en om te laten zien waarom Lomography zo geweldig is!

Wat is een pledge en hoe maak ik er een?

Ga naar de Lomography Petzval Portretlens Kickstarter pagina en lees er alles over. Als je in het product gelooft en je ons wilt helpen het tot leven te brengen. Je kunt een pledge of donatie geven om het project te steunen.

Je kan vanaf $1 tot $2,500 de campagne steunen. Een steunbetuiging is simpelweg als iets kopen in een winkel, omdat alleen het bedrag dat je als steun hebt gegeven, wordt verrekend wanneer het project zijn doel haalt. Om iedereen van de Petzval Portretlens te laten genieten hebben we als goal $100,000 voor onze Kickstarter campagne.

Wat is de prijs van de Petzval Portretlens in vergelijking met de prijs voor de lens wanneer het officieel wordt gelanceerd?

De prijzen die we voor de Petzval Portretlens hebben op Kickstarter zijn goedkoper dan de uiteindelijke prijs als we de lens lanceren. Dus kopen via Kickstarter is om die reden al een goede investering! Als bonus bieden we daarbij ook korting op bepaalde cameras’s. Extra korting dus!

Wat houden de beloningen in?

Beloningen zijn de ’extra’s’ die je krijgt in ruil voor je steun. Veel van onze beloningen op Kickstarter zijn een Lomography camera en de Petzval lens in een bundel voor een fijne prijs. Je kunt zelfs een speciaal serienummer en je eigen naam op de lens gegraveerd krijgen als beloning! We hebben ook grotere goodies beschikbaar zoals uitstapjes naar het Lomography HQ in Wenen en de geboorteplaats van Joseph Petzval in Slowakije!

Ik heb een beloning gekozen waarbij geen specifieke camera werd vermeld. Heb ik de mogelijkheid zelf een camera te kiezen?

Dit hangt er van af of de camera op voorraad is in jouw land. Maar voor zover mogelijk, ja – we zullen proberen je de optie geven zelf een camera model te kiezen. Bijvoorbeeld, als je de La Sardina beloning gekozen hebt, heb je de mogelijkheid te kiezen uit de verschillende La Sardina camera’s.

Kan ik mijn steunbetuiging achteraf nog veranderen?

Ja, je kunt eenvoudig je bedrag veranderen tot en met XXXX. Dat is wanneer de Kickstarter campagne eindigt. Ga naar onze Projectpagina om dit te doen en klik op de ‘Manage Your Pledge’ knop. Op deze pagina kun je de hoeveelheid van je bedrag en je beloning aanpassen.

Ik heb een steunbetuiging gedaan. Wanneer wordt dit verrekend?

Het wordt verrekend zodra de Kickstarter campagne is afgelopen en we ons goal hebben bereikt. Zodra de campagne is afgelopen, zullen we je een vragenlijst sturen om in te vullen. Op die manier kunnen we de nodige details verzamelen (bezorgadres, etc.)

Wanneer worden de lenzen bezorgd?

De verwachte leverdatum van de lenzen is februari 2014. Maar we zijn ervan overtuigd de eerste 1000 lenzen december 2013 al verzonden te hebben. Je kunt de datum van verzending van elke beloning in de details op de Kickstarter pagina bekijken.

Hoe zit het met de verzendkosten en belasting?

Dit hangt af in welk land je woont. Verzenden is gratis voor alle USA klanten. Voor de rest van de wereld zijn de kosten $10. De verzend- en belastingskosten voor de klanten uit de EU zijn bepaald door de beloning die je graag zou willen hebben. Vergeet niet dat de extra kosten voor de EU klanten niet zozeer verzendkosten zijn; maar meer extra kosten die we moeten verrekenen om de EU belastingen te dekken.

Ik heb een steunbetuiging gedaan maar ik ben vergeten verzend- en belastingkosten toe te voegen. Wat moet ik nu doen?

Maak je geen zorgen, je steun veranderen is heel eenvoudig. Ga naar de Project Pagina en klik op ‘Manage Your Pledge’ knop. Op deze pagina kun je gemakkelijk je bedrag aanpassen. Voeg het bedrag aan Shipping/Tax toe en je bent klaar!

Wat zijn stretch goals?

Stretch goals zijn toegevoegde incentives die Kickstarter campagnes kunnen hebben om je aan te moedigen het originele goal voorbij te gaan. Voor iedereen die ons steunt zijn er freebies wanneer we het stretch amount bereiken; dus iedereen wint!

Ik heb een vraag over Kickstarter die hier niet wordt beantwoord. Aan wie kan ik het vragen?

Deel je vraag onderaan dit artikel, dan beantwoorden we je zo snel mogelijk!

De nieuwe creatieve Lomography Petzval (D)SLR Lens is een heruitvinding van de legendarische glazen portretlens die in de 19e eeuw voor het eerst verscheen. Onze versie maakt het mogelijk analoge camera’s en digitale spiegelreflexcamera’s van Canon en Nikon aan de beroemde Petzval te koppelen – haarscherpe foto’s met unieke bokeh effect.

Verwacht superscherpe focus, de sterke kleurverzadiging, het prachtige swirly bokeh effect, de listige vignetten en de smalle scherptediepte. Steun dit project op Kickstarter en help ons deze fantastische lens voor een hele generatie fotografen terug te brengen!

geschreven door denisesanjose op 2013-07-30 in #nieuws #portrait #lens #lomography #kickstarter #petzval
vertaald door anna-lomo

Een comment

  1. desplinter
    desplinter ·

    Ik heb nog een vraag,
    Ik heb geen nikon of canon camera maar een contax. Welke lenze passen hier dan op ?

Meer interessante artikelen