Maak met je 3D printer van je Konstruktor lens een macro lens!

Zit ’ie al in elkaar? Die Konstruktor van jou? Als je dan toch de smaak te pakken hebt en lekker aan het bouwen bent, dan kun je dit project er ook nog wel even bijpakken. Van je gewone Konstruktor lens maak je, met behulp van een 3D printer, een macro lens!

Wij zijn er dol op; creatieve geesten die de toch al alternatief creatieve producten van Lomography oppikken en er nóg een stapje verder mee gaan! Zo ook Shane Blomberg of ComradeQuiche op Thingiverse. Door gebruik te maken van de wonderlijke wereld van 3D printers kreeg deze industrieel ontwerper uit New York het voor elkaar om onder andere de bouwplannen voor filmspoeltjes voor 620 camera’s op internet te zetten, maakte hij een gebalanceerde draagriem voor een oud Russische stereo fototoestel en als klap op de vuurpijl heeft hij nu een opzetstuk gemaakt waardoor je Konstruktor wel heel dichtbij de waarheid kan komen!

Foto’s door ComradeQuiche op Thingiverse

Dit opzetstuk zorgt er voor dat je normale lens een macro lens wordt. Volgens de uitvinder kun je vanaf 80 mm (dat is 8 cm!) al scherpstellen!

Heb je een 3D printer of kun je er eentje regelen? Dan hoef je alleen maar via deze link op Thingiverse.com de schema’s te downloaden en je kunt aan de slag!

Wat vind jij van deze uitvinding? Briljant of niet? Deel jouw mening door een opmerking te plaatsen onder dit artikel.

geschreven door plasticpopsicle op 2013-07-03 in #nieuws #lomography #news #3d-printing #konstruktor #macro-converter #konstruktor-camera
vertaald door pretletterp

Meer interessante artikelen