Doe-het-zelf touwstatief

Hoewel we natuurlijk allemaal gek zijn op de onvoorspelbaarheid van lomografie, zit je soms echt niet te wachten op onscherpe foto’s. Lees in deze tipster hoe je deze kunt voorkomen.

Foto van Instructables

Als je genoeg boeken over fotografie hebt gelezen, dan ben je vast wel eens de stelling tegengekomen dat de belangrijkste investering die je na je camera kunt doen, het kopen van een statief is. Ik weet uit ervaring dat dit klopt, want een statief heeft mij de mogelijkheid gegeven om te werken met lange sluitertijden. Zonder statief zouden deze sluitertijden zeker voor onscherpe resultaten hebben gezorgd. Maar laten we wel wezen, een statief meeslepen op een LomoWalk is iets te veel gedoe.

Instructables heeft een handige handleiding om zelf een monopod te maken die je kan helpen tijdens het fotograferen. Deze monopod zal niet helpen bij de superlange belichtingstijden, maar hij zal zeker voldoende dienst doen voor die lange sluitertijden net na zonsondergang.

Wat je nodig hebt:

  • een ijzeren haakje met een schroefdraad die in de statiefaansluiting van je camera past,
  • en een lang stuk touw.
Foto van Instructables

Als je de haak en het touw aan elkaar hebt geknoopt doe je dit (zie ook het plaatje):

  • schroef de monopod aan je camera,
  • houd je camera op ooghoogte en laat het touw omlaag hangen,
  • haak het touw onder je voet en pak het uiteinde vast,
  • trek het touw goed strak en schiet!

Heb jij ook een handige tipster voor een doe-het-zelf statief? Laat het ons weten!
Lees de tipster richtlijnen en voeg een tipster toe.

geschreven door cruzron op 2013-07-05 in #gear #tutorials #tipster #netherlands #nederland #dutch #holland #nld #doe-het-zelf #statief #monopod #touwstatief
vertaald door stratski

Meer interessante artikelen