Maak zelf ijslollies met filmkokers

2013-07-21

Iets dat alle lomografen gemeen hebben, is het in huis hebben van belachelijk veel lege filmkokertjes. Ben je op zoek naar iets leuks wat je er mee kunt doen? Probeer dit dan eens!

Foto via Instructables

Één van de manieren om de zomerse hitte te verslaan, is ijslolly’s bij de hand hebben. Je hoeft geen voorraad van dure ijsjes in te slaan, als je ze gewoon zelf kan maken met je overbodige filmkokertjes! De jongens van Instructables deden dit experiment en het pakt verdomd leuk uit! Probeer het zelf ook eens uit!

Benodigdheden:

  • IJslollystokjes
  • Vershoudfolie
  • Ducktape
  • Je favoriete sapje!
  • Filmkokertjes (joh!)

Werkwijze:

1. Was grondig de lege filmkokers met water en zeep. Volgens Kodak is het kokertje zelf niet giftig, maar beter was je die best grondig omdat je er etenswaren in doet.
2. Leg een strook ducktape (of ander plakband) neer en plaats voorzichtig de lege filmkokertjes erop.

Foto via Instructables

3. Vul voorzichtig de lege potjes met je sap of drank naar keuze.
4. Wikkel het geheel nu in met huishoudfolie en druk dan de ijslollystokjes erdoor.
5. Zet ze in de vriezer en wacht tot ze bevriezen
6. Eet en geniet!

Foto via Instructables

geschreven door cruzron op 2013-07-21 in #gear #tutorials #film #diy #tipster #canister #popsicle #filmbusjes #filmpotje #ijslolly
vertaald door sven-bauweraerts

Dit is ons nieuwste Kickstarter project: de Lomo’Instant Square. We hebben het over de eerste analoge camera ter wereld die vierkante Instax foto's produceert. Het beschikt over een 95mm glazen lens voor super scherpe foto's, een geavanceerde automatische modus die zorgt voor perfecte belichting, alle iconische Lomography functies — én een compact, vouwbaar ontwerp. De Lomo’Instant Square is gelanceerd op Kickstarter. Vier met ons mee op Kickstarter en bespaar zo'n 35% op de geplande verkoopprijs en ontvang allerlei extra goodies. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Be there and be square!

Meer interessante artikelen