Pimp je camera, maak filters voor de Diana Mini!

De Diana Mini is helemaal te gek, maar heeft niet zo heel veel accessoires. Als creatieve lomografen is het aan ons om daar een mouw aan te passen. In deze tipster leer je hoe je filters op je camera kunt vastmaken, zonder de camera te beschadigen.

Benodigdheden:

  • een 43 – 52mm step-up filter ring (Het laatste getal is de grootte van je filters, dus kies hier voor een passende ring. 52mm vind je het vaakst, daarom koos ik hiervoor),
  • Zwarte tape,
  • en een schaar.

Nadat ik de diameter van de lens van een Diana Mini had opgemeten, besloot ik dat een step-up ring van 43mm het best zou werken. Een ring van 40,5mm zou beter op de camera aansluiten, maar die krijg je niet op je Diana zonder wat plastic van de lens te verwijderen. Een 43mm ring zit nogal losjes, maar dat kan je simpelweg oplossen door wat tape te gebruiken.

Eerst moet je enkele lange stroken zwarte tape knippen. Ik knipte er vijf zodat ik er zeker van was dat ik er genoeg klaar had liggen.

Plak de stroken aan de binnenkant van de step-up ring. Controleer of de ring goed past en voeg wat meer tape toe als hij te los zit. Ik heb zelf twee lagen tape gebruikt.

Zodra je hier tevreden over bent moet je nog een laag tape over de binnenkant van de pas aangebrachte tape plakken. Zo bedek je de kleverige zijde en maak je alles net een beetje steviger.

Nu kun je je hele constructie op de lens van je Mini plakken. Nu zit hij stevig vast en is hij gelijk klaar voor gebruik! Supermakkelijk en je kunt het er altijd nog afhalen als je even zonder filter wilt fotograferen.

Ik heb zelf met een ND8 filter gefotografeerd, check hier het resultaat:

Credits: jutei

geschreven door jutei op 2013-05-22 in #gear #tutorials #diy #camera #filters #tape #ring #tipster #mod #netherlands #hack #nederland #dutch #holland #diana-mini #nld #schaar #camera-modificatie #modificatie #step-up
vertaald door math0165

Meer interessante artikelen