Pimp je camera: Maak van je LC-A+ een regenboog-camera

Ik ben gek op redscale! Het geeft een bijzondere kleur aan je foto’s, zelfs op een doodgewone grauwe dag. Maar wat als je niet je hele rolletje in redscale wil schieten? Dan gebruik je gewoon een rood-filter! En nu je toch bezig bent; waarom probeer je niet eens een ander kleurtje? Lees snel verder en ontdek hoe je van je LC-A+ een ware regenboog-camera maakt!

Credits: sandravo

Enige tijd geleden liet ik jullie zien hoe je eenvoudig close-ups kunt maken met een LC-A+. Door een paar kleine verbeteringen te maken aan de aangepaste Splitzer ging er een heel nieuwe en kleurrijke wereld voor me open!

De Splitzer is het perfecte middel om iets voor je LC-A+ lens te bevestigen. Eerst verwijder je de plastic schijfjes uit de splitzer en vervolgens heb je een lege 37mm filter. Je duwt de ring goed vast en voila, je hebt een instant 37mm schroefdraad op je LC-A+ zonder dat je je geliefde camera hebt hoeven beschadigen! Hier vind je meer details. De vorige keer gebruikte ik deze aangepaste Splitzer om close-ups te maken, nu heb ik hem gebruikt om meer kleur aan mijn foto’s toe te voegen.

Kleine kleurfilters zijn niet makkelijk te vinden. Ik wilde bovendien de filters ook kunnen gebruiken met camera’s die een grotere lens-diameter hebben. Daarom koos ik voor 62mm filters en gebruikte ik een 37-62mm step-up ring om ze op mijn aangepaste Splitzer te plaatsen (Deze kun je allemaal makkelijk en goedkoop vinden op websites zoals eBay.). Je schroeft alles op elkaar en klaar!

Een nogal saaie foto…

Bovenstaande foto is nogal gewoontjes, niet echt mooi en hij heeft ook geen opvallende kleuren. Om goed te zien wat het effect van een kleurfilter kan zijn, plaatste ik mijn LC-A+ op een statief en maakte ik keer op keer dezelfde foto, telkens met een andere kleurfilter.

Credits: sandravo

Zoals je ziet kan het gebruiken van een kleurfilter veel effect hebben op de sfeer die je foto uitstraalt.

Credits: sandravo

Je kunt ook gebruik maken van sterrenfilters, waardoor elke lichtbron (in dit geval de zon) verandert in een ster. Je kunt zelf kiezen hoeveel punten de sterren in je foto krijgen door een 4, 6 of 8-sterrenfilter te gebruiken. Het gebruik van kleurfilters in combinatie met een sterfilter kan je heel mooie foto’s opleveren!

Credits: sandravo

Door een rode of oranje filter te gebruiken creëer je een instant redscale effect, zonder dat je de film hoeft om te draaien!

Credits: sandravo

Het is je misschien opgevallen dat de grote kleurfilters een deel van de beeldzoeker afdekken. Dat klopt, maar dat geeft helemaal niets. Integendeel; hierdoor word je aangemoedigd om een paar van de Gouden Regels van Lomography te gebruiken.

Regel #4: Schiet vanuit de heup.
Regel #8: Je hoeft van tevoren niet te weten wat je vastlegt…

Credits: sandravo

geschreven door sandravo op 2013-05-23 in #gear #tutorials #red #blue #splitzer #green #color #redscale #yellow #camera #orange #purple #filter #atmosphere #star #tipster #rood #geek #netherlands #lc-a #nederland #dutch #holland #oranje #blauw #camera-modification #groen #requested-post #nld #kleur #paars #pimp-je-camera
vertaald door sandravo

Meer interessante artikelen