LomoGuru van de Week: paper_doll

Tijdens goede maar ook slechte tijden is Lomography een deel van haar leven. Ze legt niet alleen de mooie momenten vast op film, maar zorgt er juist ook voor dat ze die bitterzoete momenten weet te pakken.

Deze chick uit Portugal heeft al veel mijlpalen in onze analoge wereld bereikt. Ze ziet zichzelf niet snel genezen van het analoge virus – ze wilt het voor altijd hebben, zelfs wanneer er kinderen op komst zijn er er mensen komen en gaan.

Een verdere introductie is niet nodig: dit is paper_doll, de LomoGuru van deze week!

Naam: Ana Paula Sousa
Lomography LomoHome: paper_doll
Locatie: Londen (maar oorspronkelijk uit Porto, Portugal)
Aantal jaren lomograaf: 7
Aantal jaren actief in de Community: 7

Vertel ons iets over de naam van je LomoHome.

Dit is een gebruikersnaam die ik al gebruik sinds ik voor de allereerste keer internetverbinding had, in 1997. Die heb ik nu dus al zo’n 10 jaar!

Deel je meest memorabele ervaring in de community met ons.

Ik heb er een paar gehad. In 2007 was ik voor de eerste keer LomoHome Of The Day. Later werden mijn foto’s geëxposeerd in verschillende steden als Budapest, Wenen, Lissabon, Londen, Los Angeles en zelf in het MoMa (New York) – dat was te gek!

Een selectie van paper_doll’s populaire lomographs!

Heb je mensen van de community een keer echt ontmoet? En zijn dat nu goede vrienden van je? Zo ja, wie?

Ik heb hele leuke mensen van de community ontmoet, zoals tmmluis en janidays en ik heb toffe dubbels gemaakt met bekende lomografen zoals takezzo en mephisto19. Daarnaast ben ik ook administrateur van een Portugees internet forum die Forum Lomográfico heet en Portugese lomografen helpt elkaar te ontmoeten – voor foto safari’s, films swaps of dubbels.

Denk je dat je over 5 jaar nog steeds lomograaf bent? En waarom?

Natuurlijk! Lomography is al zo lang een onderdeel van mijn leven dat ik dat gewoon niet zomaar kan opgeven. Soms stel ik mezelf voor hoe het is om kids les te geven in het gebruiken van de ActionSampler, en ik heb geeneens kinderen! Dus je begrijpt m’n passie voor Lomography.

Van haar favoriete LC-A+ RL.

Wat is je favoriete Lomography camera en waarom? Heb je mooie herringeringen vastgelegd met deze camera?

Mijn favoriete Lomography camera moet toch wel mijn LC-A + RL zijn. Die is overal met me mee naar toe geweest op reis: we hebben historische plekken, festivals, veel mensen, veel steden, kleine stadjes en veel zonneschijn gezien. De camera is al oud en valt een beetje uit elkaar, maar ik ben gek op dat ding.

Deel je favoriete Lomography foto met ons en leg ons uit waarom.

Ik vind het heel moeilijk om te kiezen, maar dit is ’m geworden:

Credits: paper_doll

De foto heeft twee dingen die ik fantastisch vind aan Londen: het rode telefoonhokje en Hyde Park. Maar het is ook belangrijk dat de foto is genomen toen mijn ouders uit Portugal bij mij op bezoek waren. De roze stipjes waren een of andere afwijking op de film, maar dat was voor mij juist helemaal geen probleem. Ik vind het juist heel leuk en het voegt een portie charme toe!

Deel een foto met ons waarvan je wou dat jij ’m gemaakt had en waarom.

Heb je deze foto gezien? En de rest van het album? Die is fantastisch!

Credits: anafaro

Wat is het beste Lomografische advies wat je ooit hebt gegeven?

Lomography is er om ons mensen, plekken, dieren en objecten waar wij gek op zijn en die ons blij hebben gemaakt te onthouden, al is het maar voor even. Dus leg de mooie momenten en zelfs ook de wat mindere momenten vast (zoals afscheid nemen van een oude vriend) – neem altijd je camera mee. Op een dag zul je meer spijt hebben van de dingen die je niet hebt gefotografeerd, dan de dingen die je wel hebt vastgelegd.

Als er een liedje of film jouw Lomo-leven moet omschrijven, welke is dat dan en waarom?

Muziek is heel belangrijk voor me, maar het kiezen van een film is nog meer een uitdaging. Dus ik kies voor Annie Hall, want of je Woody Allen nou leuk vindt of niet – dit is een geweldige film die je asap moet kijken als je dat nog niet gedaan hebt!

Dit is mijn favoriete scene van Annie Hall. Ik vind de ‘lobster scene’ fantastisch omdat het laat zien hoe twee totaal verschillende mensen zo verschillend kunnen reageren op hetzelfde iets.

Heb je advies voor de nieuwe lomografen onder ons?

Mijn advies is altijd dat je zoveel mogelijk soorten film moet uitproberen, omdat je zo je camera goed leert kennen. Het is juist ook leerzaam om van je fouten te leren – dus wees niet bang om fouten te maken.

Denk je dat jij ook een LomoGuru bent? Wil je iets delen met onze community? Neem dan contact op via mayee.gonzales@lomography.com!

geschreven door mayeemayee op 2013-05-15 in #videos #lifestyle #community #paper_doll #lomoguru
vertaald door anna-lomo

Meer interessante artikelen