LomoGuru van de Week: paper_doll

Tijdens goede maar ook slechte tijden is Lomography een deel van haar leven. Ze legt niet alleen de mooie momenten vast op film, maar zorgt er juist ook voor dat ze die bitterzoete momenten weet te pakken.

Deze chick uit Portugal heeft al veel mijlpalen in onze analoge wereld bereikt. Ze ziet zichzelf niet snel genezen van het analoge virus – ze wilt het voor altijd hebben, zelfs wanneer er kinderen op komst zijn er er mensen komen en gaan.

Een verdere introductie is niet nodig: dit is paper_doll, de LomoGuru van deze week!

Naam: Ana Paula Sousa
Lomography LomoHome: paper_doll
Locatie: Londen (maar oorspronkelijk uit Porto, Portugal)
Aantal jaren lomograaf: 7
Aantal jaren actief in de Community: 7

Vertel ons iets over de naam van je LomoHome.

Dit is een gebruikersnaam die ik al gebruik sinds ik voor de allereerste keer internetverbinding had, in 1997. Die heb ik nu dus al zo’n 10 jaar!

Deel je meest memorabele ervaring in de community met ons.

Ik heb er een paar gehad. In 2007 was ik voor de eerste keer LomoHome Of The Day. Later werden mijn foto’s geëxposeerd in verschillende steden als Budapest, Wenen, Lissabon, Londen, Los Angeles en zelf in het MoMa (New York) – dat was te gek!

Een selectie van paper_doll’s populaire lomographs!

Heb je mensen van de community een keer echt ontmoet? En zijn dat nu goede vrienden van je? Zo ja, wie?

Ik heb hele leuke mensen van de community ontmoet, zoals tmmluis en janidays en ik heb toffe dubbels gemaakt met bekende lomografen zoals takezzo en mephisto19. Daarnaast ben ik ook administrateur van een Portugees internet forum die Forum Lomográfico heet en Portugese lomografen helpt elkaar te ontmoeten – voor foto safari’s, films swaps of dubbels.

Denk je dat je over 5 jaar nog steeds lomograaf bent? En waarom?

Natuurlijk! Lomography is al zo lang een onderdeel van mijn leven dat ik dat gewoon niet zomaar kan opgeven. Soms stel ik mezelf voor hoe het is om kids les te geven in het gebruiken van de ActionSampler, en ik heb geeneens kinderen! Dus je begrijpt m’n passie voor Lomography.

Van haar favoriete LC-A+ RL.

Wat is je favoriete Lomography camera en waarom? Heb je mooie herringeringen vastgelegd met deze camera?

Mijn favoriete Lomography camera moet toch wel mijn LC-A + RL zijn. Die is overal met me mee naar toe geweest op reis: we hebben historische plekken, festivals, veel mensen, veel steden, kleine stadjes en veel zonneschijn gezien. De camera is al oud en valt een beetje uit elkaar, maar ik ben gek op dat ding.

Deel je favoriete Lomography foto met ons en leg ons uit waarom.

Ik vind het heel moeilijk om te kiezen, maar dit is ’m geworden:

Credits: paper_doll

De foto heeft twee dingen die ik fantastisch vind aan Londen: het rode telefoonhokje en Hyde Park. Maar het is ook belangrijk dat de foto is genomen toen mijn ouders uit Portugal bij mij op bezoek waren. De roze stipjes waren een of andere afwijking op de film, maar dat was voor mij juist helemaal geen probleem. Ik vind het juist heel leuk en het voegt een portie charme toe!

Deel een foto met ons waarvan je wou dat jij ’m gemaakt had en waarom.

Heb je deze foto gezien? En de rest van het album? Die is fantastisch!

Credits: anafaro

Wat is het beste Lomografische advies wat je ooit hebt gegeven?

Lomography is er om ons mensen, plekken, dieren en objecten waar wij gek op zijn en die ons blij hebben gemaakt te onthouden, al is het maar voor even. Dus leg de mooie momenten en zelfs ook de wat mindere momenten vast (zoals afscheid nemen van een oude vriend) – neem altijd je camera mee. Op een dag zul je meer spijt hebben van de dingen die je niet hebt gefotografeerd, dan de dingen die je wel hebt vastgelegd.

Als er een liedje of film jouw Lomo-leven moet omschrijven, welke is dat dan en waarom?

Muziek is heel belangrijk voor me, maar het kiezen van een film is nog meer een uitdaging. Dus ik kies voor Annie Hall, want of je Woody Allen nou leuk vindt of niet – dit is een geweldige film die je asap moet kijken als je dat nog niet gedaan hebt!

Dit is mijn favoriete scene van Annie Hall. Ik vind de ‘lobster scene’ fantastisch omdat het laat zien hoe twee totaal verschillende mensen zo verschillend kunnen reageren op hetzelfde iets.

Heb je advies voor de nieuwe lomografen onder ons?

Mijn advies is altijd dat je zoveel mogelijk soorten film moet uitproberen, omdat je zo je camera goed leert kennen. Het is juist ook leerzaam om van je fouten te leren – dus wees niet bang om fouten te maken.

Denk je dat jij ook een LomoGuru bent? Wil je iets delen met onze community? Neem dan contact op via mayee.gonzales@lomography.com!

geschreven door mayeemayee op 2013-05-15 in #lifestyle #community #paper_doll #lomoguru
vertaald door anna-lomo

Meer interessante artikelen

 • De magie die nog moet komen: Deel 2

  geschreven door Lomography op 2014-09-03 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 2

  Ik heb alleen maar geruchten gehoord over de Magic Tree. Ik had geen idee of ze waar waren en eerlijk gezegd geloof ik het nog steeds niet helemaal, ondanks het verhaal dat ik je nu ga vertellen. Als je gelooft wat ik zeg, ben ik je dankbaar. Als je dat niet doet zijn we nog steeds even goeie vrienden. Laat hoe dan ook in de comments weten wat voor geheim je denkt dat ik gevonden heb.

 • De magie die nog moet komen: Deel 3

  geschreven door Lomography op 2014-09-04 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 3

  “Laat me je vertellen hoe mijn leven blauw werd”. Dat waren de eerste woorden van de man op het bankje terwijl hij naast me kwam zitten tijdens m'n lunchpauze. Normaal gesproken eet ik liever alleen, maar er was iets met deze openingszin dat me intrigeerde; dus ik zei tegen hem "Dat is goed vriend, ga je gang. Vertel me hoe je leven blauw werd”.

 • Lomography X Poopy Cat: upload je analoge kattenplaatjes en win!

  geschreven door anna-lomo op 2014-07-17 in #wedstrijden
  Lomography X Poopy Cat: upload je analoge kattenplaatjes en win!

  Katten zijn hip en ook nog eens onwijs fotogeniek, vooral analoog! Met een fisheye lens, als panorama, dromerig op 120 film, noem het maar op. En jullie zijn gek op ze - het is niet zonder reden dat het een van de populairste tags van de community is! Daarom sluiten Poopy Cat en Lomography de handen ineen voor een leuke fotowedstrijd. Doe je mee?

  2
 • Shop Nieuws

  Een gratis Diana Mini

  Een gratis Diana Mini

  Je krijgt deze camera helemaal gratis wanneer je voor EUR 99,- aan 35mm film besteed in onze online shop. Deze actie is geldig t/m 26 maart dus wees er snel bij!

 • Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

  geschreven door Samantha Norman op 2015-06-30 in #world #nieuws #events #lomoamigos
  Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

  Reis naar New York gepland? Breng een avond door met NYC-based modefotograaf Emily Soto. Gelijktijdig met haar tentoonstelling in onze Gallery Store, "Petzval Porträts: Bloom," zal Emily haar werk en ervaring met de nieuwe Petzval Art Lens in haar werk bespreken. Verzamel inzicht in het creatieve proces van één van onze favoriete fotografen van New York. Dit evenement vindt plaats op 9 juli om 18:00u!

 • Lomo Essentials: De tropische vakantie

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-29 in #gear #lifestyle
  Lomo Essentials: De tropische vakantie

  Je hebt recht op een vakantie en je hebt een aantal handige Lomography gear verdiend!

 • Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  geschreven door anna-lomo op 2015-06-24 in #people #nieuws #lifestyle
  Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  Omdat we helaas onze Gallery Store in de 9 Straatjes moesten sluiten, was het ook tijd om een nieuw thuis te zoeken voor onze photobooth van Photo Automat Amsterdam. Kom snel langs bij Hutspot en duik in onze photobooth!

 • Shop Nieuws

  Bundels voor beginners

  Bundels voor beginners

  Speciaal voor de beginnende lomograaf hebben we een aantal bundels samengesteld. Inclusief een fijne korting!

 • De Lomo LC-A bezoekt Canada

  geschreven door givesmehell op 2015-06-23 in #world #locaties
  De Lomo LC-A bezoekt Canada

  Canada, ook bekend als de Great White North, is gelegen in het noordelijke deel van Noord-Amerika. Als tweede grootste land ter wereld, heeft Canada heel veel te bieden!

 • Terug in de tijd met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  geschreven door antoniocastello op 2015-06-22 in #gear #lifestyle #events
  Terug in de tijd met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  "Ik kan geen betere manier bedenken om een weekend in de stad door te brengen" - Bill Cunningham, The New York Times 2014

 • Klassieke shots met de Lomo Lubitel 166+

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-22 in #gear #lifestyle
  Klassieke shots met de Lomo Lubitel 166+

  De Lomo Lubitel 166+ is een match met de klassieke charme van zwart-wit fotografie. Scènes van het stadsleven en de natuur krijgen de juiste hoeveelheid licht en schaduw dankzij de trouwe belichtingsinstellingen. De glazen lens, met zijn scherpe visie, helpt fotografen tonale en suggestieve beelden te schieten. Deze foto's van de wereldwijde community zijn goede voorbeelden.

 • Shop Nieuws

  Voordeelbundels in de online shop

  Voordeelbundels in de online shop

  Zuinig aan doen deze maand? Check dan onze speciale deals en bundels. Of je nou Lomomaagd bent of een eindbaas, hier vind je altijd geweldige deals. En altijd met korting!

 • Dit is de nieuwe Lomo’Instant Havana!

  geschreven door shhquiet op 2015-06-18 in #gear #nieuws
  Dit is de nieuwe Lomo’Instant Havana!

  De zon schijnt voor instant fotografie! Met trots presenteren we het zonnigste lid van de Lomo’Instant Familie – de nieuwe Lomo’Instant Havana Edition. Met dit ultra-hete instant pakket ben je helemaal klaar voor creatieve Lomo avonturen! Neem klassieke instant snaps vol actie, probeer multiple exposure picknick snapshots te schieten of ga voor gesplitste zwembad scenes – de creatieve opties zijn eindeloos.

 • Op stap met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  geschreven door jacobs op 2015-06-10 in #gear #nieuws
  Op stap met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  Of je nou aan het chillen bent in het park, op het strand ligt, een wandeling door de straten van de stad maakt of ontspannen met vrienden een kop koffie drinkt; de nieuwe Petzval 58 is de perfecte metgezel. Check deze nieuwe video om te zien wat we bedoelen!

 • Lomopedia: de Lomo'Instant

  geschreven door Julien Matabuena op 2015-06-10 in #gear #reviews
  Lomopedia: de Lomo'Instant

  Met functies die de meeste instant camera's niet hebben, kunnen we de Lomo'Instant met trots en terecht 's werelds meest creatieve instant camera noemen.