Analoge stop motion-film: klassieke Wide-portretten

Je zal me wel voor gek verklaren, maar ik gebruik mijn LC-Wide om stop-motion-filmpjes te maken. Als je nog niet bekend bent met mijn klassieke LC-Wide-portretten, dan is het daar nu tijd voor! Hier is mijn makkelijke en snelle tipster voor het maken van een analoge stop-motion met de LC-Wide!

Ik ben nummer 2!

Het idee om een stop-motion te maken van mijn collectie Wide-portretten kreeg ik door een berichtje van littlekoala, die reageerde op een van mijn foto’s met de vraag “Waarom maak je geen video van alle foto’s?”. Vier maanden later is het eindelijk zo ver, ik heb een stop-motion-video gemaakt van al mijn foto’s in de “The Classic Wide Portraits”-serie.

1
2
3
4
5

Dat zijn een paar van mijn klassieke Wide-portretten!

Ook zoiets maken? Ik heb een paar simpele tips:

1. Kies een vaste plek om te fotograferen. Met vast bedoel ik dat je altijd op dezelfde plek staat in dezelfde pose en in mijn geval ook dezelfde gezichtsuitdrukking, maar op verschillende dagen en verschillende kleren.

2. Zoek een goede film uit om al je foto’s mee te maken, zodat je altijd dezelfde kleurtonen krijgt. Ik gebruik Kodak Colorplus 200!

3. Zorg voor voldoende licht! Het is zonde als je je stop-motion verpest doordat een aantal foto’s slecht belicht zijn.

4. Zorg tijdens het maken van het filmpje dat de foto’s iets verkleind en goed uitgelijnd zijn, zodat je de foto’s duidelijk ziet en de beelden scherp zijn.

5. Je mag ook gerust een beetje lachen! Ik kijk normaal gesproken ook niet altijd zo boos hoor. Ik probeerde maanden lang dezelfde foto van mezelf te maken, ik moest er achteraf wel een beetje om lachen hoe serieus ik steeds kijk.

Stop-motion is echt super leuk. Dit was voor mij de eerste keer dat ik een stop-motion maakte van m’n eigen foto’s, en het is werkelijk verslavend! Ik heb eerder wel eens de LomoKino gebruikt, maar een stop-motion met de LC-Wide is ook wel heel speciaal.

Oh bijna vergeten! Hier kan je het resultaat bekijken!

geschreven door adi_totp op 2013-05-20 in #gear #tutorials #camera #adi_totp #tipster #stop-motion #quickie-tipster #requested-post #lc-wide
vertaald door desibel

Meer interessante artikelen