Mijn eerste professionele fotosessie, met An Pierlé

Op acht april 2013 had ik de eer om An Pierlé, de Belgische singer-songwriter, op de gevoelige plaat vast te leggen tijdens de soundcheck van haar concert in het hotel ’L’hermitage Gantois’ te Rijsel, waar ze haar nieuwe plaat ‘Strange Days’ presenteerde. Wat vinden jullie van mijn allereerste professionele fotosessie?

Zo’n kans kon ik natuurlijk niet laten liggen, een onvergetelijke fotosessie met An Pierlé. Gewapend met mijn LC-A Russia Day, mijn Zenit 412 en een berg filmpjes vertrok ik naar een magische plek, om een poging te wagen jullie te laten meegenieten van de betoverende muziek van deze Gentse schone.

Eerst hebben we gebabbeld over onze persoonlijke projecten en verkenden we de locatie. We kwamen binnen via een kapel die An echt prachtig vond, en hier zijn we gestart met onze sessie

Toen de tijd daar was om te beginnen met soundchecken maakten An en haar technische crew zich vertrouwd met de zaal, en de sfeer die ze met zich meebrengt. Het zag er al meteen uit dat het een wonderbaarlijke avond zou worden (en geloof me, dat was het ook…). Tijdens deze sessie probeerde ik de stijl en het algemene gevoel die haar nieuwe plaat met zich meebrengt naar buiten te brengen in mijn foto’s.

Een van de redenen waarom ik graag met An wou werken is omdat echte muziek, op échte instrumenten, me nauw aan het hart ligt. Je kan het wel vergelijken met ons, de Lomo community, en onze analoge obsessie. Bovendien trekt de muziek van An me aan omdat ze zo nauw verwant is aan mijn persoonlijke projecten rond dromen, en laten we niet vergeten dat er nog wel meer grote surrealistische artiesten uit ons landje komen, zoals Magritte en Delvaux!

I nodig jullie dus uit om An Pierlé te ontdekken, ze heeft net een nieuwe cd uit, en ik vind het gewoonweg betoverend.

geschreven door jaybees80 op 2013-05-06 in #lifestyle #piano #fuji-superia-1600 #lille #zenit-412 #belgie #soundcheck #ilford-3200 #repetitie #fotoshoot #belgisch #an-pierle #hermitage-gantois #strange-days #lomo-lca-russia-day #professioneel #rijsel
vertaald door math0165

Meer interessante artikelen