Vintage camera-advertenties deel IV: een camera zo klein als je handpalm

Fotografen, zowel amateurs als professionals, zijn altijd al gefascineerd geweest door compactcamera’s. Hoe kleiner hoe fijner – en des te handiger zijn ze om mee te schieten. Kijk mee naar deze minuscule camera’s die stuk voor stuk in je handpalm passen in deze nieuwe collectie vintage camera-advertenties.

Iedereen schiet graag met een compactcamera, zeker in een tijd als de onze, maar kleine en handzame cameraatjes zijn niet voorbehouden aan het digitale tijdperk. Decennia geleden, toen de technologie nog lang niet zo ver was als nu, lukte het fabrikanten al om camera’s te produceren die zo klein waren dat ze makkelijk in je handpalm pasten. Uiteindelijk werd het zelfs de belangrijkste reden voor consumenten om een populaire 35mm- of 110-camera van Minox, Olympus of Rollei te kopen.

Dames en heren, ik presenteer een aantal prachtige oude advertenties voor analoge compactcamera’s die tot de kleinste in hun soort behoren:

Foto’s via Summaron op Flickr, Casual Camera Collector op Flickr, Abduzeedo.com, Nesster op Flickr, Antique_Camera_Guy op Flickr, and Hisa Foto op Flickr.

Ook nu zijn er heus niet alleen digitale camera’s die je in je zak kan steken – behalve de compactcamera’s die je vindt op de rommelmarkt of in de kringloopwinkel, verkoopt de Lomography Online Shop ook de piepkleine Fisheye Baby 110 en Diana Baby 110 om mee te experimenteren. Die behoren zeker tot de kleinste camera’s waar je ook nu nog je rolletje mee kan volschieten – en ze zien er nog schattig uit ook!

Wat vind jij van deze vintage camera-advertenties? Heb je toevallig een van deze klassieke compactcamera’s in je eigen collectie? Vertel het ons in de reacties hieronder!

geschreven door plasticpopsicle op 2013-04-26 in #lifestyle #lomography #analogue-lifestyle #advertenties #camera-s #analoge-camera-s #vintage-camera-advertenties
vertaald door sandergroen

Meer interessante artikelen