Vijf hechte jaren met de LC-A+ RL

Dit verhaal gaat ver terug naar het jaar 2008. Ik was nog maar een 1 jaar oude Lomograaf die verlangde naar de LC-A+. Het verleden inspireerde me om een Lomo LC-A+ te kopen. Er waren toentertijd zoveel Lomografen die geweldige foto’s maakten met die camera, dus ik was overtuigd. Deze recensie gaat over mijn persoonlijke relatie met een camera die niet alleen mij veranderde, maar mijn hele leven. Dit is een verhaal over mijn vijf hechte jaren met de machtige-ultieme-geweldige-betrouwbare-compact camera, Lomo LC-A+ met Russische Lens!

Credits: adi_totp

Om eerlijk te zijn heb ik mijn Lomo LC-A+ RL gekocht met al mijn piggies. Ik ben officieel in een relatie met een meisje en tot nu toe zijn we nog steeds samen. Waar ik enorm dankbaar voor ben, want 2 weken nadat ik een officiële relatie kreeg, werd mijn droom camera thuis afgeleverd. Ik herinner me dat ik bij mijn vriendin thuis was, toen mijn moeder belde, “Adi, er is een pakketje voor je van DHL?”, ik wist meteen dat het mijn Lomo LC-A+ was! Ik rende naar huis, rende naar boven en opende het pakketje! Oh mijn god, daar is het pakketje, de doos, die camera, het voelde zo magisch! Tot op de dag van vandaag herinner ik me elk moment nog!

Credits: adi_totp
Credits: adi_totp

Zoals we allemaal weten is de Lomo LC-A+ een camera geschikt voor iedereen die van snapshots houdt! Elk moment vastleggen, elk detail van je leven, fotografeer je familie, je liefje, je huisdieren en al die geweldige dingen! Voor mij is de camera zoals mijn eigen ogen waarmee ik alles wil zien en elk moment wil vastleggen wat voorbij komt, het kan een saai moment zijn of misschien en onvergetelijk moment, je weet het nooit van te voren. Het maakt niet uit, ik schiet elke dag.

Credits: adi_totp

Om te bewijzen hoe geweldig deze camera is kijken we naar de afbeeldingen in de gallerij hieronder:

Zwart en wit

Credits: adi_totp

X-pro

Credits: adi_totp

Color Negative

Credits: adi_totp

Redscale

Credits: adi_totp

Ik kan mijn gevoelens voor de camera niet heel goed omzetten naar woorden, dus laat ik de foto’s voor zich spreken. Gewoon om het verhaal mooier te maken én omdat het kan.

Credits: adi_totp

Naast alle andere functies is deze camera perfect voor Multiple Exposures! Stel je wil dubbels maken, gebruik dan de MX-schakelaar, persoonlijk draai ik liever het rolletje terug en schiet opnieuw en opnieuw en opnieuw. Dubbels zijn leuk om zelf te maken, maar het beste is een film swap. Deze camera is perfect voor deze Lomografische activiteit omdat er een Auto Exposure functie op zit, super handig! Je hoeft alleen maar in het rond te schieten. Vergeet niet de ISO waarde goed in te stellen zodat je overbelichting voorkomt! Zodra je je rolletje vol hebt geschoten, geef je het rolletje door aan je beste vriend voor een film swap. Super makkelijk, toch?

Credits: adi_totp

Neem je camera overal mee naartoe! Ik denk altijd aan deze regel en ik neem de camera overal mee naartoe. Ik neem hem altijd mee op reis, mijn LC-A+ RL mist geen enkele trip, ik neem hem altijd met me mee. Misschien laat ik de Horizon of de Holga thuis maar deze camera, die moet mee. Ik weet niet zo goed waarom maar er is iets met deze camera. Als je zelf een LC-A+ RL hebt, weet je wat ik bedoel. De Lomo LC-A+ met Russische Lens is de perfecte reisvriend, vooral voor een solo reiziger zoals ik.

Credits: adi_totp

Waarom de RL? Ik koos hem om mezelf eraan te herinneren dat deze camera vanuit oud Rusland komt en is gemixt met de moderne tijd. Ik houd van het idee van twee verschillende tijdperken die samenkomen, de originele lens vanuit Rusland en de moderne behuizing van het nieuwe merk Lomo LC-A+ waardoor er veel mogelijkheden ontstaan! Je kan een flitser gebruiken, je kan gemakkelijk multiple exposures maken, de ISO instellen en nog veel meer! Ik houd erg veel van deze camera en hij heeft een speciale plek in mijn hart. Op deze manier wil ik mijn Lomo LC-A+ Russian Lens bedanken voor zijn aanwezigheid tijdens deze vijf hechte jaren. We gingen door slechte en goede tijden, reisden kilometers samen en schoten ontelbare uren. Deze recensie is gebaseerd op mijn vijf jaar met deze geweldige camera, wat zal ik zeggen?

Lang leve de Lomo LC-A+ met Russische Lens!

Credits: adi_totp

geschreven door adi_totp op 2013-04-17 in #reviews #adi_totp #requested-post #camera-review #lomo-lc-a-russian-lens #review #russian-lens
vertaald door driemaaldrie

Meer interessante artikelen

 • De magie die nog moet komen: Deel 1

  geschreven door Lomography op 2014-09-02 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 1

  Dit is een nogal willekeurig en mysterieus verhaal. Ik was laatst bij een lokale bar met een paar vrienden. Het was net als elke andere avond; we genoten van een paar cocktails, spraken over onze avonturen, hadden de slappe lach en mediteerden halfdronken over de zin van het leven. Maar toen gebeurde er iets vreemds. Lees gauw verder om mijn verhaal te horen en plaats jouw idee als reactie!

 • Spinner 360: Trek aan het koord voor een magisch moment!

  geschreven door adi_totp op 2014-09-25 in #reviews
  Spinner 360: Trek aan het koord voor een magisch moment!

  Dit is het verhaal over hoe de Spinner 360 en ik elkaar leerden kennen. Het begon in 2010 toen Lomography besloot mij een test model van de Spinner stuurde! Toen ik de verpakking opende dacht ik: "Wat is dit?!". Mijn broertje greep hem uit mijn handen en trok aan het koord. De camera trilde en draaide 360 graden. We reageerden exact hetzelfde: "Waaauw..."

 • De magie die nog moet komen: Deel 5

  geschreven door Lomography op 2014-09-06 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 5

  Vorige week ontving ik iets vreemds in mijn brievenbus. Het was een kaartje met op 1 kant een foto. Op de foto zie je mij bij de zee zitten tijdens mijn vakantie afgelopen jaar. Maar ik heb echt geen idee wie deze foto heeft gemaakt - daarom ben ik hier, om jullie hulp te vragen bij mijn zoektocht naar deze mysterieuze fotograaf en zijn/haar raadsel. Help je me?

 • Shop Nieuws

  Lomochrome Purple en 35mm filmbundel

  Lomochrome Purple en 35mm filmbundel

  Kleur je wereld met Lomochrome Purple in combinatie met een Lomography film naar keuze en scoor 15% korting!

 • De magie die nog moet komen: Deel 4

  geschreven door Lomography op 2014-09-05 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 4

  Lees snel verder beste lomograaf, dan zal ik je een verhaal vertellen. Let op, er kunnen wel meer vragen dan antwoorden ontstaan van dit eigenaardige verhaal. In de loop der tijd zullen de dingen helder worden (zo gaat dat altijd, toch?). Ga samen met mij op reis. Als je op het einde het antwoord denkt te hebben; laat het me weten in de comments onderaan!

 • Film Swap voor creatieve eenlingen

  geschreven door nickpage op 2015-07-16 in #world #lifestyle
  Film Swap voor creatieve eenlingen

  Ik ben Nick Page, een grafisch ontwerper uit Hertford. Ik ben met analoge fotografie begonnen om een alternatief te hebben voor de pixel-perfect beelden die ik dagelijks in mijn werk tegenkom. In dit artikel vertel ik je graag wat meer over mijn film swap technieken, geschikt voor de solo filmfotograaf.

 • De populairste LomoHomes van 2014

  geschreven door icequeenubia op 2015-01-09 in #nieuws
  De populairste LomoHomes van 2014

  Onze community bestaat uit getalenteerde en gepassioneerde fotografen. Daar is geen twijfel over - maar er zijn een paar mensen die dit jaar de lat hoog verheven hebben en iedereen continu in ontzag zetten met hun verbazingwekkende foto's en artistieke experimenten. Met trots presenteren we de meest populaire LomoHomes van 2014.

 • Shop Nieuws

  Lomo Instant Boston

  Instant fun met de nieuwe Lomo'Instant Boston camera. De foto's komen er direct uit en bij de camera krijg je 3 extra lenzen en de Lomo'Instant Splitzer.

 • Reisjournalist Sabine nam de La Sardina mee naar zonnig Curacao

  geschreven door anna-lomo op 2014-08-01 in #people #lomoamigos
  Reisjournalist Sabine nam de La Sardina mee naar zonnig Curacao

  Sabine de Witte is reisjournalist en heeft een eigen blog, Your Ambassadrice. Ze vliegt de hele wereld over en legt dit zoveel mogelijk vast, dus waarom niet een keer met een Lomography camera? Ze nam de La Sardina mee naar Curacao - check het interview en de resultaten hier!

 • We introduceren de nieuwe Lomo'Instant Kyoto Edition!

  geschreven door shhquiet op 2015-07-30 in #gear #nieuws
  We introduceren de nieuwe Lomo'Instant Kyoto Edition!

  De nieuwe Lomo'Instant Kyoto Edition is de laatste toevoeging aan onze creatieve instant fotografie line-up. Geïnspireerd door zomerbloesems en met een fleurig perzik design doet deze camera je denken aan prachtige zonsondergangen in Kyoto, een stad die aanbeden wordt om zijn pittoreske heiligdommen, tempels en natuurlandschap.

 • 5 travel tips voor de Lomo'Instant

  geschreven door kenaz op 2015-07-29 in #gear #lifestyle
  5 travel tips voor de Lomo'Instant

  Als je vaak reist is het handig als je ook goed kan archiveren. Reizigers hebben vaak de beste verhalen, onthouden iedere naam en omschrijving. De Lomo'Instant biedt een leuke en efficiënte manier om herinneringen om te zetten naar iets tastbaars. Met als bonus de nostalgische kleuren en een wit frame waar je op kan schrijven. Lees hieronder een aantal briljante tips om jouw reiservaringen op een echte Lomo manier te documenteren!

 • Shop Nieuws

  Belair Camera

  Belair Camera

  Fan van middenformaat foto's? Deze parel van een Belair stelt nooit teleur tijdens het schieten van foto's op 120 film! Je kunt kiezen uit verschillende Belair edities.

 • Breng wat licht in je leven met de gloednieuwe Lomography Light Painter

  geschreven door shhquiet op 2015-07-27 in #gear #nieuws
  Breng wat licht in je leven met de gloednieuwe Lomography Light Painter

  Dus jij denkt dat je niet kan schilderen? Wij denken namelijk van wel.. maar dan met licht! Je foto's krijgen net dat beetje extra door een aantal klikken van de Lomography Light Painter. Deze gloednieuwe gadget van Lomography is uitgerust met 8 verschillende lichtstanden, speciaal voor de echte lichtschilders (in wording).

 • PetaPixel noemt de Lomography Petzval Lens in een lijst met unieke en historische lenzen

  geschreven door kenaz op 2015-07-21 in #gear #nieuws
  PetaPixel noemt de Lomography Petzval Lens in een lijst met unieke en historische lenzen

  In zeer goed gezelschap van lenzen die goed zijn gekeurd door NASA en Kubrick wordt ook de Lomography Petzval Lens genoemd als een van de meest interessante lenzen ooit gemaakt.

 • 10 stappen om betere foto's te maken met de Belair camera's

  geschreven door Julien Matabuena op 2015-07-20 in #gear #tipster
  10 stappen om betere foto's te maken met de Belair camera's

  De Belair X 6-12 is de eerste camera auto-exposure middenformaat camera ter wereld en hij combineert professionele fotografie met een uniek gebruiksgemak. In dit artikel hebben we een aantal tips waarmee je de foto's geschoten met de Belair kunt verbeteren.