Vijf hechte jaren met de LC-A+ RL

Dit verhaal gaat ver terug naar het jaar 2008. Ik was nog maar een 1 jaar oude Lomograaf die verlangde naar de LC-A+. Het verleden inspireerde me om een Lomo LC-A+ te kopen. Er waren toentertijd zoveel Lomografen die geweldige foto’s maakten met die camera, dus ik was overtuigd. Deze recensie gaat over mijn persoonlijke relatie met een camera die niet alleen mij veranderde, maar mijn hele leven. Dit is een verhaal over mijn vijf hechte jaren met de machtige-ultieme-geweldige-betrouwbare-compact camera, Lomo LC-A+ met Russische Lens!

Credits: adi_totp

Om eerlijk te zijn heb ik mijn Lomo LC-A+ RL gekocht met al mijn piggies. Ik ben officieel in een relatie met een meisje en tot nu toe zijn we nog steeds samen. Waar ik enorm dankbaar voor ben, want 2 weken nadat ik een officiële relatie kreeg, werd mijn droom camera thuis afgeleverd. Ik herinner me dat ik bij mijn vriendin thuis was, toen mijn moeder belde, “Adi, er is een pakketje voor je van DHL?”, ik wist meteen dat het mijn Lomo LC-A+ was! Ik rende naar huis, rende naar boven en opende het pakketje! Oh mijn god, daar is het pakketje, de doos, die camera, het voelde zo magisch! Tot op de dag van vandaag herinner ik me elk moment nog!

Credits: adi_totp
Credits: adi_totp

Zoals we allemaal weten is de Lomo LC-A+ een camera geschikt voor iedereen die van snapshots houdt! Elk moment vastleggen, elk detail van je leven, fotografeer je familie, je liefje, je huisdieren en al die geweldige dingen! Voor mij is de camera zoals mijn eigen ogen waarmee ik alles wil zien en elk moment wil vastleggen wat voorbij komt, het kan een saai moment zijn of misschien en onvergetelijk moment, je weet het nooit van te voren. Het maakt niet uit, ik schiet elke dag.

Credits: adi_totp

Om te bewijzen hoe geweldig deze camera is kijken we naar de afbeeldingen in de gallerij hieronder:

Zwart en wit

Credits: adi_totp

X-pro

Credits: adi_totp

Color Negative

Credits: adi_totp

Redscale

Credits: adi_totp

Ik kan mijn gevoelens voor de camera niet heel goed omzetten naar woorden, dus laat ik de foto’s voor zich spreken. Gewoon om het verhaal mooier te maken én omdat het kan.

Credits: adi_totp

Naast alle andere functies is deze camera perfect voor Multiple Exposures! Stel je wil dubbels maken, gebruik dan de MX-schakelaar, persoonlijk draai ik liever het rolletje terug en schiet opnieuw en opnieuw en opnieuw. Dubbels zijn leuk om zelf te maken, maar het beste is een film swap. Deze camera is perfect voor deze Lomografische activiteit omdat er een Auto Exposure functie op zit, super handig! Je hoeft alleen maar in het rond te schieten. Vergeet niet de ISO waarde goed in te stellen zodat je overbelichting voorkomt! Zodra je je rolletje vol hebt geschoten, geef je het rolletje door aan je beste vriend voor een film swap. Super makkelijk, toch?

Credits: adi_totp

Neem je camera overal mee naartoe! Ik denk altijd aan deze regel en ik neem de camera overal mee naartoe. Ik neem hem altijd mee op reis, mijn LC-A+ RL mist geen enkele trip, ik neem hem altijd met me mee. Misschien laat ik de Horizon of de Holga thuis maar deze camera, die moet mee. Ik weet niet zo goed waarom maar er is iets met deze camera. Als je zelf een LC-A+ RL hebt, weet je wat ik bedoel. De Lomo LC-A+ met Russische Lens is de perfecte reisvriend, vooral voor een solo reiziger zoals ik.

Credits: adi_totp

Waarom de RL? Ik koos hem om mezelf eraan te herinneren dat deze camera vanuit oud Rusland komt en is gemixt met de moderne tijd. Ik houd van het idee van twee verschillende tijdperken die samenkomen, de originele lens vanuit Rusland en de moderne behuizing van het nieuwe merk Lomo LC-A+ waardoor er veel mogelijkheden ontstaan! Je kan een flitser gebruiken, je kan gemakkelijk multiple exposures maken, de ISO instellen en nog veel meer! Ik houd erg veel van deze camera en hij heeft een speciale plek in mijn hart. Op deze manier wil ik mijn Lomo LC-A+ Russian Lens bedanken voor zijn aanwezigheid tijdens deze vijf hechte jaren. We gingen door slechte en goede tijden, reisden kilometers samen en schoten ontelbare uren. Deze recensie is gebaseerd op mijn vijf jaar met deze geweldige camera, wat zal ik zeggen?

Lang leve de Lomo LC-A+ met Russische Lens!

Credits: adi_totp

geschreven door adi_totp op 2013-04-17 in #reviews #camera-review #lomo-lc-a-russian-lens #adi_totp #review #requested-post #russian-lens
vertaald door driemaaldrie

Meer interessante artikelen

 • De magie die nog moet komen: Deel 1

  geschreven door Lomography op 2014-09-02 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 1

  Dit is een nogal willekeurig en mysterieus verhaal. Ik was laatst bij een lokale bar met een paar vrienden. Het was net als elke andere avond; we genoten van een paar cocktails, spraken over onze avonturen, hadden de slappe lach en mediteerden halfdronken over de zin van het leven. Maar toen gebeurde er iets vreemds. Lees gauw verder om mijn verhaal te horen en plaats jouw idee als reactie!

 • Spinner 360: Trek aan het koord voor een magisch moment!

  geschreven door adi_totp op 2014-09-25 in #reviews
  Spinner 360: Trek aan het koord voor een magisch moment!

  Dit is het verhaal over hoe de Spinner 360 en ik elkaar leerden kennen. Het begon in 2010 toen Lomography besloot mij een test model van de Spinner stuurde! Toen ik de verpakking opende dacht ik: "Wat is dit?!". Mijn broertje greep hem uit mijn handen en trok aan het koord. De camera trilde en draaide 360 graden. We reageerden exact hetzelfde: "Waaauw..."

 • De magie die nog moet komen: Deel 5

  geschreven door Lomography op 2014-09-06 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 5

  Vorige week ontving ik iets vreemds in mijn brievenbus. Het was een kaartje met op 1 kant een foto. Op de foto zie je mij bij de zee zitten tijdens mijn vakantie afgelopen jaar. Maar ik heb echt geen idee wie deze foto heeft gemaakt - daarom ben ik hier, om jullie hulp te vragen bij mijn zoektocht naar deze mysterieuze fotograaf en zijn/haar raadsel. Help je me?

 • Shop Nieuws

  Diana F+ Instant Camera

  Diana F+ Instant Camera

  Maak dromerige plaatjes met de Diana F+ Instant camera. De foto's komen er direct uit en omdat er een close-up lens bijzit, is ze ideaal voor portretten!

 • Verse film: Op vakantie naar Lefkas met Eliza was here!

  geschreven door wesco op 2014-06-23 in #lifestyle
  Verse film: Op vakantie naar Lefkas met Eliza was here!

  Eind vorig jaar won ik de hoofdprijs in de grote Eliza was here-rumble: een mooie vakantie naar Lefkas. In mei was het zover en stapten we in het vliegtuig naar Griekenland. Als eerste laat ik hier de foto's met mijn Belair camera zien.

 • Een dag op pad met de LC-A: Vanuit de bus, Como (Mijn eerbetoon aan Robert Frank)

  geschreven door sirio174 op 2014-06-12 in #lifestyle
  Een dag op pad met de LC-A: Vanuit de bus, Como (Mijn eerbetoon aan Robert Frank)

  In 1958 maakte de grote fotograaf Robert Frank met zijn Leica een serie foto's van het straatleven in New York door het raam van een bus, op dezelfde manier als ik nu deze serie foto's heb gemaakt van mijn stad como met mijn vertrouwde LC-A geladen met een Kodak Tri-X film. Dit is een eerbetoon aan een fantastische camera en een fantastische fotograaf. Lees snel verder!

 • De magie die nog moet komen: Deel 4

  geschreven door Lomography op 2014-09-05 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 4

  Lees snel verder beste lomograaf, dan zal ik je een verhaal vertellen. Let op, er kunnen wel meer vragen dan antwoorden ontstaan van dit eigenaardige verhaal. In de loop der tijd zullen de dingen helder worden (zo gaat dat altijd, toch?). Ga samen met mij op reis. Als je op het einde het antwoord denkt te hebben; laat het me weten in de comments onderaan!

 • Shop Nieuws

  Een gratis Diana Mini

  Een gratis Diana Mini

  Je krijgt deze camera helemaal gratis wanneer je voor EUR 99,- aan 35mm film besteed in onze online shop. Deze actie is geldig t/m 26 maart dus wees er snel bij!

 • Summer Hotspots: Vicentina Kust, Parel van de Algarve

  geschreven door jokelangens op 2014-07-28 in #world #locaties
  Summer Hotspots: Vicentina Kust, Parel van de Algarve

  Hopen toeristen van over heel de wereld vinden het hele jaar door massaal hun weg naar de Portugese Algarve in het zuiden van het land. Maar wat de meeste toeristen (gelukkig) nog niet weten is dat er nog steeds een ongerept en ruig deel van de Algarve kust is, ver weg van de steden en het massatoerisme. Haal die rugzak al maar van onder het stof en kom de Costa Vicentina ontdekken, een ruwe diamant aan Portugals zuidwestkust!

 • De populairste LomoHomes van 2014

  geschreven door icequeenubia op 2015-01-09 in #nieuws
  De populairste LomoHomes van 2014

  Onze community bestaat uit getalenteerde en gepassioneerde fotografen. Daar is geen twijfel over - maar er zijn een paar mensen die dit jaar de lat hoog verheven hebben en iedereen continu in ontzag zetten met hun verbazingwekkende foto's en artistieke experimenten. Met trots presenteren we de meest populaire LomoHomes van 2014.

 • Reisjournalist Sabine nam de La Sardina mee naar zonnig Curacao

  geschreven door anna-lomo op 2014-08-01 in #people #lomoamigos
  Reisjournalist Sabine nam de La Sardina mee naar zonnig Curacao

  Sabine de Witte is reisjournalist en heeft een eigen blog, Your Ambassadrice. Ze vliegt de hele wereld over en legt dit zoveel mogelijk vast, dus waarom niet een keer met een Lomography camera? Ze nam de La Sardina mee naar Curacao - check het interview en de resultaten hier!

 • Shop Nieuws

  Fuji Instax Mini Film Stripe

  Fuji Instax Mini Film Stripe

  Voeg wat strepen toe aan je frames met deze speciale Fuji Instax Mini film!

 • Een verzameling toffe Konstruktor snapshots

  geschreven door shhquiet op 2015-05-18 in #gear #lifestyle
  Een verzameling toffe Konstruktor snapshots

  Niks geeft meer voldoening dan het nemen van fantastische foto's met een camera die je zelf hebt gebouwd. Altijd al indruk willen maken op je vrienden met je gekke DIY vaardigheden? Scoor dan een Konstruktor Camera Kit en laat zien wat je in huis hebt! Oh, en de Konstruktor neemt ook prachtige foto's - bekijk deze galerie en zie wat we bedoelen!

 • Perfecte Lomo LC-A+ plaatjes van de community

  geschreven door Julien Matabuena op 2015-05-18 in #gear #nieuws
  Perfecte Lomo LC-A+ plaatjes van de community

  Ontdek hier waarom veel analoge liefhebbers zo'n fan zijn van deze Lomografische klassieker - check deze prachtige beelden die we hebben uitgezocht uit de meest populaire foto's van de community!

 • Joni Sternbach's nieuwe boek met tintype portretten van surfers

  geschreven door Julien Matabuena op 2015-05-18 in #world #lifestyle
  Joni Sternbach's nieuwe boek met tintype portretten van surfers

  "Surf Site Tin Type" laat portretten van surfers zien uit verschillende delen van de wereld, allemaal op locatie genomen en ontwikkeld.