Vijf hechte jaren met de LC-A+ RL

Dit verhaal gaat ver terug naar het jaar 2008. Ik was nog maar een 1 jaar oude Lomograaf die verlangde naar de LC-A+. Het verleden inspireerde me om een Lomo LC-A+ te kopen. Er waren toentertijd zoveel Lomografen die geweldige foto’s maakten met die camera, dus ik was overtuigd. Deze recensie gaat over mijn persoonlijke relatie met een camera die niet alleen mij veranderde, maar mijn hele leven. Dit is een verhaal over mijn vijf hechte jaren met de machtige-ultieme-geweldige-betrouwbare-compact camera, Lomo LC-A+ met Russische Lens!

Credits: adi_totp

Om eerlijk te zijn heb ik mijn Lomo LC-A+ RL gekocht met al mijn piggies. Ik ben officieel in een relatie met een meisje en tot nu toe zijn we nog steeds samen. Waar ik enorm dankbaar voor ben, want 2 weken nadat ik een officiële relatie kreeg, werd mijn droom camera thuis afgeleverd. Ik herinner me dat ik bij mijn vriendin thuis was, toen mijn moeder belde, “Adi, er is een pakketje voor je van DHL?”, ik wist meteen dat het mijn Lomo LC-A+ was! Ik rende naar huis, rende naar boven en opende het pakketje! Oh mijn god, daar is het pakketje, de doos, die camera, het voelde zo magisch! Tot op de dag van vandaag herinner ik me elk moment nog!

Credits: adi_totp
Credits: adi_totp

Zoals we allemaal weten is de Lomo LC-A+ een camera geschikt voor iedereen die van snapshots houdt! Elk moment vastleggen, elk detail van je leven, fotografeer je familie, je liefje, je huisdieren en al die geweldige dingen! Voor mij is de camera zoals mijn eigen ogen waarmee ik alles wil zien en elk moment wil vastleggen wat voorbij komt, het kan een saai moment zijn of misschien en onvergetelijk moment, je weet het nooit van te voren. Het maakt niet uit, ik schiet elke dag.

Credits: adi_totp

Om te bewijzen hoe geweldig deze camera is kijken we naar de afbeeldingen in de gallerij hieronder:

Zwart en wit

Credits: adi_totp

X-pro

Credits: adi_totp

Color Negative

Credits: adi_totp

Redscale

Credits: adi_totp

Ik kan mijn gevoelens voor de camera niet heel goed omzetten naar woorden, dus laat ik de foto’s voor zich spreken. Gewoon om het verhaal mooier te maken én omdat het kan.

Credits: adi_totp

Naast alle andere functies is deze camera perfect voor Multiple Exposures! Stel je wil dubbels maken, gebruik dan de MX-schakelaar, persoonlijk draai ik liever het rolletje terug en schiet opnieuw en opnieuw en opnieuw. Dubbels zijn leuk om zelf te maken, maar het beste is een film swap. Deze camera is perfect voor deze Lomografische activiteit omdat er een Auto Exposure functie op zit, super handig! Je hoeft alleen maar in het rond te schieten. Vergeet niet de ISO waarde goed in te stellen zodat je overbelichting voorkomt! Zodra je je rolletje vol hebt geschoten, geef je het rolletje door aan je beste vriend voor een film swap. Super makkelijk, toch?

Credits: adi_totp

Neem je camera overal mee naartoe! Ik denk altijd aan deze regel en ik neem de camera overal mee naartoe. Ik neem hem altijd mee op reis, mijn LC-A+ RL mist geen enkele trip, ik neem hem altijd met me mee. Misschien laat ik de Horizon of de Holga thuis maar deze camera, die moet mee. Ik weet niet zo goed waarom maar er is iets met deze camera. Als je zelf een LC-A+ RL hebt, weet je wat ik bedoel. De Lomo LC-A+ met Russische Lens is de perfecte reisvriend, vooral voor een solo reiziger zoals ik.

Credits: adi_totp

Waarom de RL? Ik koos hem om mezelf eraan te herinneren dat deze camera vanuit oud Rusland komt en is gemixt met de moderne tijd. Ik houd van het idee van twee verschillende tijdperken die samenkomen, de originele lens vanuit Rusland en de moderne behuizing van het nieuwe merk Lomo LC-A+ waardoor er veel mogelijkheden ontstaan! Je kan een flitser gebruiken, je kan gemakkelijk multiple exposures maken, de ISO instellen en nog veel meer! Ik houd erg veel van deze camera en hij heeft een speciale plek in mijn hart. Op deze manier wil ik mijn Lomo LC-A+ Russian Lens bedanken voor zijn aanwezigheid tijdens deze vijf hechte jaren. We gingen door slechte en goede tijden, reisden kilometers samen en schoten ontelbare uren. Deze recensie is gebaseerd op mijn vijf jaar met deze geweldige camera, wat zal ik zeggen?

Lang leve de Lomo LC-A+ met Russische Lens!

Credits: adi_totp

geschreven door adi_totp op 2013-04-17 in #reviews #camera-review #russian-lens #lomo-lc-a-russian-lens #adi_totp #review #requested-post
vertaald door driemaaldrie

Meer interessante artikelen

 • De magie die nog moet komen: Deel 1

  geschreven door Lomography op 2014-09-02 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 1

  Dit is een nogal willekeurig en mysterieus verhaal. Ik was laatst bij een lokale bar met een paar vrienden. Het was net als elke andere avond; we genoten van een paar cocktails, spraken over onze avonturen, hadden de slappe lach en mediteerden halfdronken over de zin van het leven. Maar toen gebeurde er iets vreemds. Lees gauw verder om mijn verhaal te horen en plaats jouw idee als reactie!

 • Spinner 360: Trek aan het koord voor een magisch moment!

  geschreven door adi_totp op 2014-09-25 in #reviews
  Spinner 360: Trek aan het koord voor een magisch moment!

  Dit is het verhaal over hoe de Spinner 360 en ik elkaar leerden kennen. Het begon in 2010 toen Lomography besloot mij een test model van de Spinner stuurde! Toen ik de verpakking opende dacht ik: "Wat is dit?!". Mijn broertje greep hem uit mijn handen en trok aan het koord. De camera trilde en draaide 360 graden. We reageerden exact hetzelfde: "Waaauw..."

 • De magie die nog moet komen: Deel 5

  geschreven door Lomography op 2014-09-06 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 5

  Vorige week ontving ik iets vreemds in mijn brievenbus. Het was een kaartje met op 1 kant een foto. Op de foto zie je mij bij de zee zitten tijdens mijn vakantie afgelopen jaar. Maar ik heb echt geen idee wie deze foto heeft gemaakt - daarom ben ik hier, om jullie hulp te vragen bij mijn zoektocht naar deze mysterieuze fotograaf en zijn/haar raadsel. Help je me?

 • Shop Nieuws

  Korting op een DIY camera!

  Korting op een DIY camera!

  Maak zachte groothoek beelden met de Pinhole Art DIY 135 camera. Zet hem in elkaar, en schiet met 35mm film. Nu met 40% korting!

 • De magie die nog moet komen: Deel 4

  geschreven door Lomography op 2014-09-05 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 4

  Lees snel verder beste lomograaf, dan zal ik je een verhaal vertellen. Let op, er kunnen wel meer vragen dan antwoorden ontstaan van dit eigenaardige verhaal. In de loop der tijd zullen de dingen helder worden (zo gaat dat altijd, toch?). Ga samen met mij op reis. Als je op het einde het antwoord denkt te hebben; laat het me weten in de comments onderaan!

 • Summer Hotspots: Vicentina Kust, Parel van de Algarve

  geschreven door jokelangens op 2014-07-28 in #world #locaties
  Summer Hotspots: Vicentina Kust, Parel van de Algarve

  Hopen toeristen van over heel de wereld vinden het hele jaar door massaal hun weg naar de Portugese Algarve in het zuiden van het land. Maar wat de meeste toeristen (gelukkig) nog niet weten is dat er nog steeds een ongerept en ruig deel van de Algarve kust is, ver weg van de steden en het massatoerisme. Haal die rugzak al maar van onder het stof en kom de Costa Vicentina ontdekken, een ruwe diamant aan Portugals zuidwestkust!

 • De populairste LomoHomes van 2014

  geschreven door icequeenubia op 2015-01-09 in #nieuws
  De populairste LomoHomes van 2014

  Onze community bestaat uit getalenteerde en gepassioneerde fotografen. Daar is geen twijfel over - maar er zijn een paar mensen die dit jaar de lat hoog verheven hebben en iedereen continu in ontzag zetten met hun verbazingwekkende foto's en artistieke experimenten. Met trots presenteren we de meest populaire LomoHomes van 2014.

 • Shop Nieuws

  35 mm verrassingspakket

  35 mm verrassingspakket

  Hou jij van een verrassing? Bestel dan nu ons 35mm verrassingspakket. We hebben speciaal verlopen en zeldzame film geselecteerd!

 • Reisjournalist Sabine nam de La Sardina mee naar zonnig Curacao

  geschreven door anna-lomo op 2014-08-01 in #people #lomoamigos
  Reisjournalist Sabine nam de La Sardina mee naar zonnig Curacao

  Sabine de Witte is reisjournalist en heeft een eigen blog, Your Ambassadrice. Ze vliegt de hele wereld over en legt dit zoveel mogelijk vast, dus waarom niet een keer met een Lomography camera? Ze nam de La Sardina mee naar Curacao - check het interview en de resultaten hier!

 • Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

  geschreven door Samantha Norman op 2015-06-30 in #world #nieuws #events #lomoamigos
  Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

  Reis naar New York gepland? Breng een avond door met NYC-based modefotograaf Emily Soto. Gelijktijdig met haar tentoonstelling in onze Gallery Store, "Petzval Porträts: Bloom," zal Emily haar werk en ervaring met de nieuwe Petzval Art Lens in haar werk bespreken. Verzamel inzicht in het creatieve proces van één van onze favoriete fotografen van New York. Dit evenement vindt plaats op 9 juli om 18:00u!

 • Lomo Essentials: De tropische vakantie

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-29 in #gear #lifestyle
  Lomo Essentials: De tropische vakantie

  Je hebt recht op een vakantie en je hebt een aantal handige Lomography gear verdiend!

 • Shop Nieuws

  Lomo Instant Boston

  Instant fun met de nieuwe Lomo'Instant Boston camera. De foto's komen er direct uit en bij de camera krijg je 3 extra lenzen en de Lomo'Instant Splitzer.

 • Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  geschreven door anna-lomo op 2015-06-24 in #people #nieuws #lifestyle
  Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  Omdat we helaas onze Gallery Store in de 9 Straatjes moesten sluiten, was het ook tijd om een nieuw thuis te zoeken voor onze photobooth van Photo Automat Amsterdam. Kom snel langs bij Hutspot en duik in onze photobooth!

 • De Lomo LC-A bezoekt Canada

  geschreven door givesmehell op 2015-06-23 in #world #locaties
  De Lomo LC-A bezoekt Canada

  Canada, ook bekend als de Great White North, is gelegen in het noordelijke deel van Noord-Amerika. Als tweede grootste land ter wereld, heeft Canada heel veel te bieden!

 • Terug in de tijd met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  geschreven door antoniocastello op 2015-06-22 in #gear #lifestyle #events
  Terug in de tijd met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  "Ik kan geen betere manier bedenken om een weekend in de stad door te brengen" - Bill Cunningham, The New York Times 2014