Straatkunst in São Paulo

Op het eerste gezicht lijkt Sao Paulo een zeer grauwe, grijze stad. Maar schijn bedriegt! Sinds enige tijd probeert een grote groep straatkunstenaars een beetje kleur in de stad te krijgen. Vooral in de straten van Vila Madalena kan je de prachtige resultaten bewonderen.

Credits: xaviru

In alle opzichten is Sao Paulo een zeer grote stad, met overal wolkenkrabbers die tot de hemel reiken. Het contrast met Vila Madalena dat uitsluitend uit lage, kleine huisjes bestaat, is zeer opvallend.

Overdag is Vila Madalena is een zeer rustige buurt, met veel kunstgallerijen en trendy tweedehandswinkels. Maar zodra de avond valt, vullen de straten zich met massa’s mensen, op zoek naar een drankje in één van de vele bars.

Credits: xaviru

Wat Vila Madalena voor mij zo speciaal maakt, is de straatkunst. Doorde hele stad vind je graffiti, maar nergens zoveel als hier. Vooral rondom de Rua Harmonia zijn de muren bekleed met de mooiste kunstwerken die ik ooit heb gezien.

Credits: xaviru

In twee van de kleinste straatjes, Beco do Batman en Beco do Aprendiz, vind je zoveel graffiti dat het wel een openluchtmuseum lijkt. Je kan hier werken bewonderen van zowat elke artiest die in de stad actief is. Maar hoe leuk het er overdag ook is, ’s nachts kun je deze straten het beste vermijden!

Credits: xaviru

In Vila Madalena kan je werken zien van _Highraff_, Speto , _Alto Contraste_ , _Os Gêmeos_ , Niguém Dorme , _coletivo SHN_, _Digitalorganico_, Mauro, Pato, Sinhá, en nog veel meer.

Credits: xaviru

geschreven door xaviru op 2013-04-07 in #places #graffiti #street-art #sao-paulo #kunst #location #vila-madalena #urban-avonturen #kunst-en-cultuur #gallerij #brasilie
vertaald door sandravo

Meer interessante artikelen