La Sardina DIY - BaiLeSi's kleine, ondeugende monster

Naast haar bijzondere tattoos valt BaiLeSi vooral op door haar vrolijke uitstraling. BaiBai transformeerde de La Sardina DIY tot een klein, levendig, oranje monster. Hoe zal de wereld eruit zien door de zoeker van dit grappige wezentje? Levendig en kleurrijk, of…?

Foto – BaiLeSi/Photographer James Original Studio

Vertel ons eens wie BaiLeSi is.

Ik ben geboren in TaiChung en ik hou van deze warme en relaxte stad maar zou er nog steeds verdwalen. Ik werkte er bijna tien jaar in de detailhandel toen ik op een dag besloot mijn spullen te pakken en nooit meer terug te gaan! In die afgelopen tien jaar had ik zo’n 3-4 relaties achter de rug en het was tijd om mijn exgeliefden achter te laten en ze nooit meer te zien.

Op het einde van 2009 wilde ik een sterk en dapper persoon worden. Ik telde af naar het nieuwe jaar terwijl ik in het vliegtuig zat en keek uit naar de persoon die ik zou worden. Ik vloog in mijn uppie naar Australië, bewust van het feit dat ik op dat moment alles behalve perfect was en voelde me op dat moment vooral heel eenzaam. Dit klinkt heel dramatisch maar tegenwoordig denk ik met een positief gevoel over deze herinneringen.

2011 – 2012,In deze periode heb ik bereikt wat ik altijd voor ogen hield als een gelukkig leven! – Ik heb een geweldige man, leuke baan, een groep supervrienden en ik ben blij met wie ik ben… wordt vervolgd!

Wat dacht je toen je de La Sardina DIY voor het eerst zag? Kreeg je gelijk zin om hem te pimpen?

Ja echt wel! Je kunt hem vergelijken met een leeg schildersdoek en ik kreeg gelijk zin om ermee aan de slag te gaan.

Kun je ons wat meer vertellen over jouw La Sardina DIY ontwerp? Heb je je camera een naam gegeven? Welke materialen heb je gebruikt? Waar heb je je inspiratie ervoor opgedaan? Wil je er nog een bepaalde boodschap mee overbrengen?

De camera moest een kleurrijke en geweldige accessoire worden zodat hij echt past bij wie ik ben! De eerste concrete ideeën ontstonden toen ik Raymond’s kleine monster t-shirt zag. Ik probeerde hem na te maken en het eindresultaat is eigenlijk best schattig. Daarom wil ik mijn camera graag de naam “klein, ondeugend monster” geven.

BaiLeSi’s La Sardina DIY

Ben je tevreden met het resultaat? Heb je ook al ideeën voor nog een La Sardina DIY?

Ik ben er heel blij mee! Als ik nog een La Sardina DIY zou hebben, zou ik een elfenthema erop loslaten – en dan schrijf ik zelf het sprookje!

Veel mensen durven geen La Sardina DIY te kopen omdat ze geen vertrouwen hebben in hun eigen tekenkunsten. Kun jij ze nog tips geven?

Niemand wordt als kunstenaar geboren. Daar ben ik een levend voorbeeld van, haha! Maar iedereen kan kunst maken – je moet het alleen durven te delen. Je kunstwerkt is gelukt op het moment dat je het zelf mooi vindt!

Het creatieve proces van BaiLeSi’s La Sardina DIY.

Ben je ooit een Lomographer geweest? Hoe belangrijk is fotografie voor jou?

Ik hoorde zo’n tien jaar geleden voor het eerst iets over Lomography. Ik vind het leuk om fotorolletjes te kopen en wanneer ik ze heb krijg ik al snel zin om ze vol te schieten. Wanneer de foto’s ontwikkeld worden is de wachttijd te vergelijken met het wachten op Sinterklaas op pakjesavond. Of het resultaat nou ‘goed’ is of niet, ik vind ze allemaal gelukt gezien iedere foto uniek is.

In een dagboek kun je je gevoelens en gebeurtenissen opschrijven, maar foto’s leggen de sfeer en stemming vast. Ik vind dat echt een belangrijke meerwaarde. Daarnaast krijg ik al snel een dèjá vu gevoel als ik naar een foto kijk. Dat vind ik zo bijzonder!

Wat is voor jou de meest memorabele fotografie-ervaring en wat is je dierbaarste foto?

Ik heb meer ervaring met model staan dan zelf fotograferen, maar mijn meest memorabele moment was tijdens een onderwater fotoshoot. Ik wilde dat altijd al eens doen maar het water was ondiep en ijskoud en ik bleef maar rillen. Het was alles behalve makkelijk maar ik moest een coole en artiestieke uitstraling aannemen; een enorme uitdaging op dat moment. Ik ben niet zo blij met het resultaat en wil het dan ook graag nog eens over doen.

Heb je nog plannen het komende half jaar?

We zijn van plan naar een land te reizen waar veel sneeuw ligt. Ik heb zin om mijn wollen mutsen, sjalen en wanten te dragen en om wolkjes uit te ademen voor een kerk met gezellige, gekleurde lampjes. Verder is het ook voor mij nog een verrassing wat er gaat gebeuren!

2013-04-01 #people #diy #taiwan #artist #asia #lomography-gallery-store #netherlands #wardrobe #nederland #dutch #holland #taipei #outfits #outfit #lomoamigo #nld #sardina #la-sardina #35mm-films #azie #la-sardina-wardrobe #kledingkast #lga
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen