Gemaskerde foto's: Versier je foto's met een fraai randje

Op veler verzoek hier de manier om een decoratief randje om je foto's te krijgen.

Herinner je je deze foto’s misschien?

Hier vind je alle foto’s.

Toen ik jullie ruim een jaar geleden deze foto’s liet zien, beloofde ik om uit te leggen hoe ik ze gamaakt had. Op de een of andere manier kwam ik er steeds niet aan toe om deze tipster te schrijven. Een tijdje terug kwam ik deze foto’s weer tegen, en kreeg ik verzoekjes van avontuurlijke medelomografen op zoek naar leuke tips en trucs. Dus hier is hij dan, eindelijk gaan we dit project eens afmaken.

Dit heb je nodig:

 • Zwart papier
 • Redelijk stijf transparant plastic (een overheadsheet bijvoorbeeld)
 • Schaar
 • Goede lijm
 • Doorzichtig plakband

Ik gebruikte mijn Holga, maar je kunt in principe elke medium format camera wel gebruiken.

Je hebt twee vierkantjes nodig die even groot zijn als het masker van de Holga, een van zwart papier, en een van doorzichtig plastic.

Knip een kadertje uit het zwarte vierkantje, en bewaar ook het binnenste, uitgeknipte, stukje. Als je een kartelschaar hebt die een leuk gevormd randje kan knippen is dat nog beter!

Lijm het binneste stukje op het doorzichtige plastic. Probeer het zo veel mogelijk op de originele positie te plakken. Tape indien nodig de delen van het kader weer aan elkaar om een randje te maken.

Plak met het plakband het stukje plastic in het Holga-masker. Stop een rolletje in je camera en schier een eind weg! Vooralsnog belicht je alleen het randje van je foto’s, want voor het middelste deel zit zwart papier.
Ik schoot vooral patroonachtige dingen zoals blaadjes, wolken en bakstenen als randje, en vulde het middendeel met feestfoto’s.

Als je de randen hebt volgeschoten zoek je een donkere plek op om je camera open te maken en de film voorzichtig weer op de eerste spoel te winden.
Voor het tweede deel van deze missie haal je het stukje plastic met het zwarte midden weer uit je camera en tape je het zwarte randje op zijn plaats. Nu ga je het middendeel van de foto’s vullen. Ik nam mijn camera mee naar een feestje en ging helemaal los met de kleurenflits van de Holga.

Als je klaar bent met deze tweede ronde haal je de film uit de camera en laat je hem gewoon ontwikkelen: je zult verrast worden door de gave resultaten!

geschreven door mochilis op 2013-04-03 in #gear #tipster #truc #tipster #decoratief #holga #masker #randje
vertaald door stratski

Meer interessante artikelen

 • Show je dia's met deze doe-het-zelf lichtbox

  geschreven door speedintheabsenceoflight op 2014-11-05 in #gear #tipster
  Show je dia's met deze doe-het-zelf lichtbox

  Dit is een handleiding om je eigen lichtbox te maken om op een stijlvolle manier je dia´s te showen.

  2
 • Kijk met grote ogen naar deze prachtige Diana F+ Super-Wide Lens foto's

  geschreven door cheeo op 2014-11-22 in #lifestyle
  Kijk met grote ogen naar deze prachtige Diana F+ Super-Wide Lens foto's

  Slinger de Diana+ 38mm Super Wide lens eens op je spiegelreflex om de bekende Diana F+ lo-fi liefde terug te zien op je foto's!

 • Dromerige Lomo'Instant-grams!

  geschreven door jacobs op 2015-01-23 in #gear #tipster
  Dromerige Lomo'Instant-grams!

  Wil je je Lomo'Instant skills naar een insane level tillen? Hier moet je zijn! Lees gauw verder om erachter te komen hoe je toffe fotogrammen kunt maken met de Lomo'Instant en een aantal bekende huishoudelijke artikelen.

 • Shop Nieuws

  Het LC-A 120 beginnerspakket

  Het LC-A 120 beginnerspakket

  De Phoblographer Editor’s Choice Award Winnaar is er in een nieuw beginners-vriendelijk pakket! Ontvang de Lomo 120 films met 15% korting.

 • Better Together Rumble

  geschreven door icequeenubia op 2015-02-02 in #wedstrijden
  Better Together Rumble

  Hou je van het uitwisselen van film met je Lomography vrienden? Dit is je kans om de mooiste foto's van je film swaps te laten zien!

 • Trakteer jezelf op een camera en bespaar 30% op film!

  geschreven door jacobs op 2014-12-27 in #nieuws
  Trakteer jezelf op een camera en bespaar 30% op film!

  Je hebt weer een wilde kerstvakantie met vrienden, familie, eten en plezier overleefd - nu is het tijd om jezelf een gigantisch klopje op de rug te geven door jezelf te trakteren op een geweldige analoge camera. Bezoek de Online Shop en scoor 30% korting op ons uitgebreide collectie films. Je hebt geen kortingscode nodig!

 • Op stap met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  geschreven door jacobs op 2015-06-10 in #gear #nieuws #videos
  Op stap met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  Of je nou aan het chillen bent in het park, op het strand ligt, een wandeling door de straten van de stad maakt of ontspannen met vrienden een kop koffie drinkt; de nieuwe Petzval 58 is de perfecte metgezel. Check deze nieuwe video om te zien wat we bedoelen!

 • Shop Nieuws

  Korting op een DIY camera!

  Korting op een DIY camera!

  Maak zachte groothoek beelden met de Pinhole Art DIY 135 camera. Zet hem in elkaar, en schiet met 35mm film. Nu met 40% korting!

 • Klassieke shots met de Lomo Lubitel 166+

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-22 in #gear #lifestyle
  Klassieke shots met de Lomo Lubitel 166+

  De Lomo Lubitel 166+ is een match met de klassieke charme van zwart-wit fotografie. Scènes van het stadsleven en de natuur krijgen de juiste hoeveelheid licht en schaduw dankzij de trouwe belichtingsinstellingen. De glazen lens, met zijn scherpe visie, helpt fotografen tonale en suggestieve beelden te schieten. Deze foto's van de wereldwijde community zijn goede voorbeelden.

 • De nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Lens op New York Fashion Week

  geschreven door antoniocastello op 2015-06-01 in #gear #nieuws #lifestyle
  De nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Lens op New York Fashion Week

  Lomography heeft de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control lens campagne op Kickstarter gelanceerd. Gelukkig was ik in staat om het prototype van de lens in februari uit te proberen. En als je in februari in New York City bent, is er een ding dat je niet mag missen: Fashion Week.

 • Een verzameling toffe Konstruktor snapshots

  geschreven door shhquiet op 2015-05-18 in #gear #lifestyle
  Een verzameling toffe Konstruktor snapshots

  Niks geeft meer voldoening dan het nemen van fantastische foto's met een camera die je zelf hebt gebouwd. Altijd al indruk willen maken op je vrienden met je gekke DIY vaardigheden? Scoor dan een Konstruktor Camera Kit en laat zien wat je in huis hebt! Oh, en de Konstruktor neemt ook prachtige foto's - bekijk deze galerie en zie wat we bedoelen!

 • Shop Nieuws

  Lomo Instant Boston

  Instant fun met de nieuwe Lomo'Instant Boston camera. De foto's komen er direct uit en bij de camera krijg je 3 extra lenzen en de Lomo'Instant Splitzer.

 • Colorful Transformations: Deel 1

  geschreven door tomas_bates op 2014-10-17 in #nieuws
  Colorful Transformations: Deel 1

  Heerlijk toch als de hele wereld naar nieuwe perspectieven verschuift? Misschien is het op het moment dat je je realiseert dat het gras niet altijd groener is aan de andere kant. Nou dames en heren, we zijn bijna klaar om een ​​nieuwe Lomographic verrassing te onthullen die deze magische invloed op je fotografische leven zal hebben!

 • Deel je Lomo’Instants en win fantastische prijzen!

  geschreven door tomas_bates op 2014-10-30 in #nieuws
  Deel je Lomo’Instants en win fantastische prijzen!

  We zijn zo blij dat de eerste Lomo'Instant camera's as we speak naar onze Kickstarter donateurs van over de hele wereld worden verzonden! Heb jij de Lomo'Instant op Kickstarter gesteund? Dan hebben we een aantal speciale wedstrijden voor je georganiseerd om de komende paar weken van te genieten zodra je je camera ontvangen hebt!

 • Profiteer tijdelijk van gratis Express Verzending!

  geschreven door jacobs op 2014-12-19 in #nieuws
  Profiteer tijdelijk van gratis Express Verzending!

  Ben jij een echte procrastinator als het gaat om shoppen voor kerst? Misschien heb je net pas beseft dat wij de perfecte cadeaus voor jouw vrienden en familie hebben? Wat het geval ook is, wij trakteren je met onze gratis express verzending deals over de hele wereld! Afhankelijk vanuit welk land je een bestelling plaatst: bij orders boven de €150/£150/$200 kom je in aanmerking voor gratis verzending! Scroll naar beneden om de details van deze super aanbieding te bekijken.