Kom dichterbij met je LC-A+

Ik hou van mijn LC-A+, maar hij heeft één nadeel: je kan niet heel dicht bij je onderwerp komen. Gelukkig bestaat er een heel snelle en eenvoudige oplossing! Het enige wat je nodig hebt zijn een LC-A splitzer, de juiste close-up filters, en twee minuutjes tijd.

De LC-A+ heeft een vaste lens en volgens het boekje mag je niet dichter dan 80cm bij je onderwerp komen. Meestal is dat dicht genoeg, maar vaak zou ik toch graag wat dichterbij komen. Op mijn zoektocht naar een oplossing kwam ik snel bij close-up filters terecht. Zonder al te veel na te denken over hoe ik de filters aan mijn LC-A+ kon bevestigen bestelde ik een set Neewer 37mm filters op eBay.

Terwijl ik aan het wachten was op mijn pakje uit Hong Kong zag ik plots mijn LC-A splitzer liggen. De binnendiameter bleek héél dicht bij 37mm te liggen en de splitzer bezat duidelijk potentieel.

Mijn eerste gedachte was de +1 filter permanent aan de splitzer te bevestigen zodat ik extra filters vooraan kon op schroeven. Al snel bleek dat er helemaal niks moest worden vastgelijmd, met de juiste filterset past alles perfect!

Als je goed naar de splitzer kijkt zie je dat de plastic schijven op hun plaats worden gehouden door een dunnen metalen ring. Deze ring kan makkelijk verwijderd worden door de opening van onder de plastic tabs weg te draaien. Let erop dat je de ring niet beschadigt, verwijder de plastic schijven, plaats de ring terug, en klaar!

Je kan de 37mm filters nu heel eenvoudig aan de splitzer bevestigen. Oefen een klein beetje druk uit draai de filter tot die zich in de metalen ring schroeft. Het vraagt een beetje fingerspitzengefühl, maar je merkt vanzelf wanneer de filter goed is bevestigd. Als je extra filters wil gebruiken schroef je deze er gewoon vooraan op.

Ik kreeg bij mijn filterset een kleine case. De case is ruim genoeg voor de filters en de splitzer. Het lijkt wel alsof het speciaal gemaakt is om mijn LC-A+ te vergezellen!

geschreven door sandravo op 2013-03-04 in #gear #tutorials #splitzer #close-up #camera #filters #tipster #lc-a #quickie-tipster
vertaald door sandravo

Meer interessante artikelen