Beluister de laatste plaat van Jack White op röntgenfilm

Je kunt rustig stellen dat Jack White één van de creatiefste rocksterren is. Als hij niet aan het gitaarshredden is tijdens concerten, produceert hij experimentele platen op allerlei media. Zoals zijn laatste, die geperst werd op zogenaamde flex-rays, gemaakt van medische röntgenfilm!

Foto via Mashable

Voormalig White Stripes gitarist en singer-songwriter Jack White weet wel hoe hij zijn creativiteit kan aanspreken. Misschien herinner je je nog het fantastische een-tweetje dat uitliep in twee superdeluxe limited edition camera’s: de JACK Holga en de MEG Diana+. Nu heeft Jack weer een vet project, nu hij gitaar speelt bij de zang van Gibby Haynes van de Butthole Surfers. The Gibby Haynes Blues Series is een 7-inch album met drie nummers, geperst op zogenaamde flex-ray discs.

Foto via Third Man Records

White heeft zijn inspiratie misschien wel gehaald uit de Koude Oorlog, toen gecensureerde Amerikaanse muziek de Sovjetunie binnen werd gesmokkeld op röntgenfilm. Maar onze muzikant staat wel bekend om zijn excentrieke gebruik van vinyl: in 2012 bracht hij zijn single Sixteen Saltines uit op doorzichtig vinyl, gevuld met een blauwe vloeistof. Zijn voor een Grammy genomineerde nummer Freedom at 21 werd per ballon gedistribueerd. White liet 1000 heliumballonnen met flexi-discs van zijn solodebuut los. (Mashable)

Foto via Third Man Records

Hoe dan ook een cool concept voor de analoge liefhebber!
Misschien vind je dit ook leuk:

“The Gibby Haynes Blues Series” is vanaf Valentijnsdag beschikbaar via de Third Man Store. Zie ook Third Man Records voor meer info.

geschreven door denisesanjose op 2013-02-26 in #nieuws #music #film #x-ray #white-stripes #jack-white #valentijn #gibby-haynes #butthole-surfers #flex-ray-discs #soviet-unie
vertaald door stratski

Meer interessante artikelen