Zomer in Bulgarije: Het Vitosha-gebergte

Deze zomer maakte ik met drie vrienden een rondreis door Bulgarije. In een gloednieuwe Chevy reden we het hele land door. Onze reis bracht ons langs onverwacht mooie plaatsen, waaronder ook het Vitosha-gebergte.

Credits: kneehigh85

Het Vitosha-gebergte ligt op slechts 10km van de hoofdstad Sofia en is het meest bezochte gebergte in Bulgarije. Het staat bekend om zijn prachtige rotsformaties, imposante berglandschap en authentieke natuurgebieden. Het is ook de thuisbasis van de oudste natuurpark op het Balkan-schiereiland. Een bezoek aan het Vitosha-gebergte is de perfecte manier om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Credits: kneehigh85

In de winter, wanneer de flanken zijn witgesneeuwd, gonst het hier van de wintersporters. Eén van de lange gondelliften neemt je ook in de zomer mee naar de top, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht op Sofia. Bij stralend weer kan je mijlenver kijken, en als er niet te veel mensen in de buurt zijn kan je volop genieten van de stilte bovenop de top.

Credits: kneehigh85

Er lopen verschillende paden die je van de top terug naar het begin van de gondel brengen. Terwijl je afdaalt zie je rondom adembenemende landschappen die een blijvende indruk achterlaten. Wie niet wil wandelen, kan uiteraard ook weer met de lift naar beneden.

Op onze wandeling naar beneden vonden we een leuk restaurant, opgetrokken in Beierse stijl, een beetje zoals een skihut. Met zijn houten wanden en het waterrad buiten was het echt een gezellige, landelijke plek. Zoals je kan zien op de foto’s was ook het eten fantastisch.

Credits: kneehigh85

Vitosha ligt dicht bij Sofia, net ten zuiden van de stad, en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

written by kneehigh85 on 2013-03-27 #places #trip #location #sofia #bergen #zomer #stad #vakantie #2012 #vrienden #escape-from-the-city #ontsnappen-uit-de-stad #zicht #bulgarije

More Interesting Articles