Favoriete vakantiebestemming: Tempel van de Hemel, China

De rijkdom van de cultuur, de taal die mijn moedertaal is, de grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden en geluiden, en dat vertrouwde maar toch vreemde gevoel – dit zijn alle redenen waarom China één van mijn favoriete vakantiebestemmingen is.

Voor mijn werk reis ik vaak naar Aziatische landen, waaronder ook China. Ik ben er al vaker geweest omdat mijn ouders me er vroeger als kind mee naar toe namen op vakantie, om de natuurlijke schoonheid te bewonderen.

Dit keer ging ik voor mijn werk naar Beijing, de hoofdstad en het culturele centrum van China. Door alle drukte heen, vond ik toch even tijd om de Tempel van de Hemel te bezoeken.

De Tempel van de Hemel, of het Altaar van de Hemel, is een religieus gebouwencomplex in het centrum van Beijing. Het werd vaak bezocht door de keizers van de Ming en Qing dynastieën voor jaarlijkse gebedsceremoniën om een goede oogst te verzekeren. Het is gelegen in een groot park waar vandaag de dag vele ouderen uit Peking op dagelijkse basis heen trekken om deel te nemen aan een verscheidenheid van activiteiten.

Sommige ouderen komen er om de hemel te aanbidden, anderen om in een rustig hoekje de krant te lezen, of zelfs om te dansen en te zingen met vrienden.

Het is een mooie en kleurrijke plek die beklemtoont hoe mooi en tegelijk eenvoudig het leven in Beijing is, en net daarom blijft het één van mijn favoriete vakantiebestemmingen.

geschreven door scrabbyknees op 2013-02-23 in #places #china #location #x-pro #beijing #vakantie #analoog #stedelijke-avonturen #tempel-van-de-hemel
vertaald door sandravo

Meer interessante artikelen