De katten van Istanbul

2013-02-20

Voordat ik naar Istanbul ging had ik geen idee hoeveel katten er door de straten zouden lopen. Ze worden zowel door de inwoners als door de toeristen erg verwend en bewonderd, en sommige gedragen zich als majestueuze raskatten. Omdat ik ze niet zomaar voorbij kon lopen heb ik een prachtige fotoserie van ze gemaakt!

Kan een straatkat zo majestueus zijn?

Toegegeven, als je allergisch bent voor katten loop je er vast niet warm van als je leest dat ze in de straten van Istanbul in overvloed aanwezig zijn. Zelfs ’s avonds bij een gesloten cafe of tussen de tafels die buiten voor de restaurants staan lopen ze om je heen. Ze zijn niet allemaal even tam en sommigen namen snel de vlucht toen ik ze benaderde met mijn camera in de hand.

De meesten bleven echter rustig en onverstoorbaar zitten. Wanneer heb je voor het laatst zulke geduldige modellen gezien?

Credits: shoujoai
De katten bij de Blauwe Moskee

De arme hond, kan niet anders doen dan voor dood spelen!

Credits: shoujoai

geschreven door shoujoai op 2013-02-20 in #places #istanbul #kat #location #katten #straatfotografie #miauw #huisdier #stedelijke-avonturen #turkije #selecte-locatie #dierenliefde #miljoenenstad
vertaald door sandravo

Dit is ons nieuwste Kickstarter project: de Lomo’Instant Square. We hebben het over de eerste analoge camera ter wereld die vierkante Instax foto's produceert. Het beschikt over een 95mm glazen lens voor super scherpe foto's, een geavanceerde automatische modus die zorgt voor perfecte belichting, alle iconische Lomography functies — én een compact, vouwbaar ontwerp. De Lomo’Instant Square is gelanceerd op Kickstarter. Vier met ons mee op Kickstarter en bespaar zo'n 35% op de geplande verkoopprijs en ontvang allerlei extra goodies. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Be there and be square!

Meer interessante artikelen