Hong Kong: wanneer de zon ondergaat

De locals in Hong Kong werken hard en feesten hard. Zie hoe het lokale financiële district zich omvormt in Hong Kong's ultieme hotspot van het uitgangsleven.

Credits: devilfirzen

Op Hong Kong Island bevinden Hong Kong’s financiële district en shopping hub zich in Central. Central wordt omgeven door talrijke luxe boetieks en internationale financiële centra. De wijk staat bekend als de thuisbasis van Lan Kwai Fong – het hart van het Hong Kongse nachtleven.

Credits: orangebird & devilfirzen

Gedurende de dag wemelt het er van de maatpakken en aktetassen. ’s Nachts verandert het financiële centrum echter in de ultieme plek van het nachtleven in Hong Kong. De wijk is gevuld met bars, karaoke lounges en exclusieve clubs. Check hoe de nacht Hong Kong overneemt en de stad omvormt tot een high-energy party district!

Credits: paperplanepilot

Wat gebeurt er met de lokale bevolking die geen deel wil uitmaken van deze party scene? Nou, Hong Kong heeft zeker voor ieder wat wils. Voor degenen die het tijdens de dag te druk hebben om te winkelen zijn er de lokale avondmarkten. Een lokale favoriet is Temple Street Market, of “Miu Gai” op Yau Ma Tei. Het wordt ook vaak als “Men’s Street” bestempeld. Ze bieden alles wat je maar kunt bedenken – van voedsel tot kleding. Het beste is dat het bekend staat om zijn lage prijzen.

Credits: devilfirzen

Hoewel Men’s Street niet uitsluitend voor heren is hebben de vrouwen ook een naar hen vernoemde plaats: “Ladies Market”. Het is gelegen op Tung Choi Street in Mong Kok. Net als zijn tegenhanger is het niet alleen voor vrouwen, zoals de naam doet vermoeden. Het biedt echter wel een grotere verzameling van portemonnees, tassen, babykleding en dameskleding aan.

Credits: scrabbyknees

Voor de kinderen is er Goldfish Street of Goldfish Market, gelegen aan het noordelijke uiteinde van Tung Choi Street. De straat heeft vele winkels die goudvissen en aquaria verkopen en is een leuke bestemming voor families met kinderen van alle leeftijden.

Credits: devilfirzen

Al wandelend door de stad zal je merken dat het hele landschap in één keer transformeert zodra de zon onder gaat. De stad lijkt een andere kant te laten zien en zich te vernieuwen als voorbereiding op de morgen. De torenhoge wolkenkrabbers worden twinkelende torens die schitteren langs de Victoria Harbour.

Credits: ericeast

Geloof je me niet? Kijk zelf maar! Elke maandag, woensdag en vrijdag vindt ’s nachts in de stad een verblindende lichtshow plaats, genaamd “A Symphony of Lights”. Het is al uitgeroepen tot de “Werelds grootste Permanente Licht en Geluid Show” door Guinness World Records. Ga naar de Tsim Sha Tsui Ferry Pier of de Golden Bauhinia Square Promenade om de adembenemende lichtshow te ervaren samen met vele anderen!

Credits: joleelomo

geschreven door jasonskung op 2013-03-02 in #world #locaties #raves #hong-kong #centraal #lan-kwai-fong #ferry #clubbing #goldfish-street #bar #yau-ma-tei #nachtleven #skyline #karaoke #ladies-market #mong-kok #kowloon #temple-street #lkf
vertaald door sandravo

Meer interessante artikelen

 • Summer Hotspots: Vicentina Kust, Parel van de Algarve

  geschreven door jokelangens op 2014-07-28 in #world #locaties
  Summer Hotspots: Vicentina Kust, Parel van de Algarve

  Hopen toeristen van over heel de wereld vinden het hele jaar door massaal hun weg naar de Portugese Algarve in het zuiden van het land. Maar wat de meeste toeristen (gelukkig) nog niet weten is dat er nog steeds een ongerept en ruig deel van de Algarve kust is, ver weg van de steden en het massatoerisme. Haal die rugzak al maar van onder het stof en kom de Costa Vicentina ontdekken, een ruwe diamant aan Portugals zuidwestkust!

 • Lomography X Volkshotel: 24 uur op stap

  geschreven door anna-lomo op 2014-11-10 in #people #wedstrijden
  Lomography X Volkshotel: 24 uur op stap

  Lomography is fan van het Volkshotel, en zij van ons. En dus slaan we de handen ineen voor een hele toffe rumble: show ons je beste analoge shots en je maakt kans op een overnachting in het Volkshotel! Hoe, wat, wanneer? Check hier alle details en doe mee.

  2
 • Culinair Hong Kong door het oog van de Petzval

  geschreven door mariemcnaan op 2014-08-05 in #people #lomoamigos
  Culinair Hong Kong door het oog van de Petzval

  Antoine Pai en Louis-Francois Hicter zijn 2 fransmannen met een passie voor beeld. Samen richtten ze het visual content agency "Maison Carnot" op in Hong Kong. Tijdens de culinaire ontdekking van hun nieuwe omgeving legden ze heel wat voedsel-avonturen vast met de Petzval lens. Resultaat hiervan is de zeer toepasselijk genaamde video: FOOD FOOD FOOD.

 • Shop Nieuws

  Diafragma's voor de Petzval lens

  Op zoek naar een beetje meer bokeh in je Petzval foto's? Ga voor onze speciale diafragma's en je zal sterretjes zien!

 • De crew van Lomography Benelux - Lotte

  geschreven door anna-lomo op 2014-08-26 in #lifestyle
  De crew van Lomography Benelux - Lotte

  Lomography is een groot en wereldwijd bedrijf, maar hier in de Benelux werken we met een fijn klein team. Misschien heb je ons al eens ontmoet, misschien ook niet. Leer ons beter kennen in deze nieuwe serie, waarbij we elk met onze favoriete Lomography camera in een week een rolletje volschieten. Deze week staat in het teken van onze inmiddels afgestudeerde stagiaire Lotte!

 • Spinner 360: Trek aan het koord voor een magisch moment!

  geschreven door adi_totp op 2014-09-25 in #reviews
  Spinner 360: Trek aan het koord voor een magisch moment!

  Dit is het verhaal over hoe de Spinner 360 en ik elkaar leerden kennen. Het begon in 2010 toen Lomography besloot mij een test model van de Spinner stuurde! Toen ik de verpakking opende dacht ik: "Wat is dit?!". Mijn broertje greep hem uit mijn handen en trok aan het koord. De camera trilde en draaide 360 graden. We reageerden exact hetzelfde: "Waaauw..."

 • Een verzameling toffe Konstruktor snapshots

  geschreven door shhquiet op 2015-05-18 in #gear #lifestyle
  Een verzameling toffe Konstruktor snapshots

  Niks geeft meer voldoening dan het nemen van fantastische foto's met een camera die je zelf hebt gebouwd. Altijd al indruk willen maken op je vrienden met je gekke DIY vaardigheden? Scoor dan een Konstruktor Camera Kit en laat zien wat je in huis hebt! Oh, en de Konstruktor neemt ook prachtige foto's - bekijk deze galerie en zie wat we bedoelen!

 • Shop Nieuws

  Film Bundels

  Film Bundels

  Wil je geld besparen? Bekijk dan eens onze selectie speciale filmbundels en deals! Of je nou op zoek bent naar nieuwe spannende emulsies of gewoonweg je voorraad wilt bijvullen; wij hebben de ideale bundel voor je!

 • De Hipster Tipster

  geschreven door andie_sollmer op 2014-09-24 in #gear #tipster
  De Hipster Tipster

  Heb je deze nieuwe stijl al gezien? Dit is hét moment om te profiteren van je bebaarde vrienden. Steek wat bloemetjes in de baard en neem wat vrolijke portretjes. Hier lees je hoe, in vier zonnige stappen.

 • Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  geschreven door anna-lomo op 2015-06-24 in #people #nieuws #lifestyle
  Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  Omdat we helaas onze Gallery Store in de 9 Straatjes moesten sluiten, was het ook tijd om een nieuw thuis te zoeken voor onze photobooth van Photo Automat Amsterdam. Kom snel langs bij Hutspot en duik in onze photobooth!

 • New York - de beste stad om LomoChrome Turquoise uit te testen

  geschreven door zonderbar op 2014-11-17 in #nieuws
  New York - de beste stad om LomoChrome Turquoise uit te testen

  Twee jaar geleden beloofde ik mezelf: ik kom snel terug! Afgelopen oktober was het moment daar en vloog ik voor de tweede keer naar New York City om mijn lieve collega's van de Lomography Gallery Store in New York te bezoeken. Wat ik alleen niet zag aankomen was de mogelijkheid om tijdens mijn reis een nieuwe geheime film te testen!

 • Shop Nieuws

  35 mm verrassingspakket

  35 mm verrassingspakket

  Hou jij van een verrassing? Bestel dan nu ons 35mm verrassingspakket. We hebben speciaal verlopen en zeldzame film geselecteerd!

 • Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

  geschreven door Samantha Norman op 2015-06-30 in #world #nieuws #events #lomoamigos
  Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

  Reis naar New York gepland? Breng een avond door met NYC-based modefotograaf Emily Soto. Gelijktijdig met haar tentoonstelling in onze Gallery Store, "Petzval Porträts: Bloom," zal Emily haar werk en ervaring met de nieuwe Petzval Art Lens in haar werk bespreken. Verzamel inzicht in het creatieve proces van één van onze favoriete fotografen van New York. Dit evenement vindt plaats op 9 juli om 18:00u!

 • Lomo Essentials: De tropische vakantie

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-29 in #gear #lifestyle
  Lomo Essentials: De tropische vakantie

  Je hebt recht op een vakantie en je hebt een aantal handige Lomography gear verdiend!

 • De Lomo LC-A bezoekt Canada

  geschreven door givesmehell op 2015-06-23 in #world #locaties
  De Lomo LC-A bezoekt Canada

  Canada, ook bekend als de Great White North, is gelegen in het noordelijke deel van Noord-Amerika. Als tweede grootste land ter wereld, heeft Canada heel veel te bieden!