Hong Kong: wanneer de zon ondergaat

De locals in Hong Kong werken hard en feesten hard. Zie hoe het lokale financiële district zich omvormt in Hong Kong's ultieme hotspot van het uitgangsleven.

Credits: devilfirzen

Op Hong Kong Island bevinden Hong Kong’s financiële district en shopping hub zich in Central. Central wordt omgeven door talrijke luxe boetieks en internationale financiële centra. De wijk staat bekend als de thuisbasis van Lan Kwai Fong – het hart van het Hong Kongse nachtleven.

Credits: orangebird & devilfirzen

Gedurende de dag wemelt het er van de maatpakken en aktetassen. ’s Nachts verandert het financiële centrum echter in de ultieme plek van het nachtleven in Hong Kong. De wijk is gevuld met bars, karaoke lounges en exclusieve clubs. Check hoe de nacht Hong Kong overneemt en de stad omvormt tot een high-energy party district!

Credits: paperplanepilot

Wat gebeurt er met de lokale bevolking die geen deel wil uitmaken van deze party scene? Nou, Hong Kong heeft zeker voor ieder wat wils. Voor degenen die het tijdens de dag te druk hebben om te winkelen zijn er de lokale avondmarkten. Een lokale favoriet is Temple Street Market, of “Miu Gai” op Yau Ma Tei. Het wordt ook vaak als “Men’s Street” bestempeld. Ze bieden alles wat je maar kunt bedenken – van voedsel tot kleding. Het beste is dat het bekend staat om zijn lage prijzen.

Credits: devilfirzen

Hoewel Men’s Street niet uitsluitend voor heren is hebben de vrouwen ook een naar hen vernoemde plaats: “Ladies Market”. Het is gelegen op Tung Choi Street in Mong Kok. Net als zijn tegenhanger is het niet alleen voor vrouwen, zoals de naam doet vermoeden. Het biedt echter wel een grotere verzameling van portemonnees, tassen, babykleding en dameskleding aan.

Credits: scrabbyknees

Voor de kinderen is er Goldfish Street of Goldfish Market, gelegen aan het noordelijke uiteinde van Tung Choi Street. De straat heeft vele winkels die goudvissen en aquaria verkopen en is een leuke bestemming voor families met kinderen van alle leeftijden.

Credits: devilfirzen

Al wandelend door de stad zal je merken dat het hele landschap in één keer transformeert zodra de zon onder gaat. De stad lijkt een andere kant te laten zien en zich te vernieuwen als voorbereiding op de morgen. De torenhoge wolkenkrabbers worden twinkelende torens die schitteren langs de Victoria Harbour.

Credits: ericeast

Geloof je me niet? Kijk zelf maar! Elke maandag, woensdag en vrijdag vindt ’s nachts in de stad een verblindende lichtshow plaats, genaamd “A Symphony of Lights”. Het is al uitgeroepen tot de “Werelds grootste Permanente Licht en Geluid Show” door Guinness World Records. Ga naar de Tsim Sha Tsui Ferry Pier of de Golden Bauhinia Square Promenade om de adembenemende lichtshow te ervaren samen met vele anderen!

Credits: joleelomo

geschreven door jasonskung op 2013-03-02 in #world #locaties #centraal #raves #nachtleven #ferry #lan-kwai-fong #skyline #hong-kong #bar #ladies-market #goldfish-street #mong-kok #kowloon #clubbing #temple-street #lkf #karaoke #yau-ma-tei
vertaald door sandravo

Meer interessante artikelen

 • Lomography X Volkshotel: 24 uur op stap

  geschreven door anna-lomo op 2014-11-10 in #people #wedstrijden
  Lomography X Volkshotel: 24 uur op stap

  Lomography is fan van het Volkshotel, en zij van ons. En dus slaan we de handen ineen voor een hele toffe rumble: show ons je beste analoge shots en je maakt kans op een overnachting in het Volkshotel! Hoe, wat, wanneer? Check hier alle details en doe mee.

  2
 • Culinair Hong Kong door het oog van de Petzval

  geschreven door mariemcnaan op 2014-08-05 in #people #lomoamigos
  Culinair Hong Kong door het oog van de Petzval

  Antoine Pai en Louis-Francois Hicter zijn 2 fransmannen met een passie voor beeld. Samen richtten ze het visual content agency "Maison Carnot" op in Hong Kong. Tijdens de culinaire ontdekking van hun nieuwe omgeving legden ze heel wat voedsel-avonturen vast met de Petzval lens. Resultaat hiervan is de zeer toepasselijk genaamde video: FOOD FOOD FOOD.

 • De crew van Lomography Benelux - Lotte

  geschreven door anna-lomo op 2014-08-26 in #lifestyle
  De crew van Lomography Benelux - Lotte

  Lomography is een groot en wereldwijd bedrijf, maar hier in de Benelux werken we met een fijn klein team. Misschien heb je ons al eens ontmoet, misschien ook niet. Leer ons beter kennen in deze nieuwe serie, waarbij we elk met onze favoriete Lomography camera in een week een rolletje volschieten. Deze week staat in het teken van onze inmiddels afgestudeerde stagiaire Lotte!

 • Shop Nieuws

  Bundels voor beginners

  Bundels voor beginners

  Speciaal voor de beginnende lomograaf hebben we een aantal bundels samengesteld. Inclusief een fijne korting!

 • Spinner 360: Trek aan het koord voor een magisch moment!

  geschreven door adi_totp op 2014-09-25 in #reviews
  Spinner 360: Trek aan het koord voor een magisch moment!

  Dit is het verhaal over hoe de Spinner 360 en ik elkaar leerden kennen. Het begon in 2010 toen Lomography besloot mij een test model van de Spinner stuurde! Toen ik de verpakking opende dacht ik: "Wat is dit?!". Mijn broertje greep hem uit mijn handen en trok aan het koord. De camera trilde en draaide 360 graden. We reageerden exact hetzelfde: "Waaauw..."

 • Een verzameling toffe Konstruktor snapshots

  geschreven door shhquiet op 2015-05-18 in #gear #lifestyle
  Een verzameling toffe Konstruktor snapshots

  Niks geeft meer voldoening dan het nemen van fantastische foto's met een camera die je zelf hebt gebouwd. Altijd al indruk willen maken op je vrienden met je gekke DIY vaardigheden? Scoor dan een Konstruktor Camera Kit en laat zien wat je in huis hebt! Oh, en de Konstruktor neemt ook prachtige foto's - bekijk deze galerie en zie wat we bedoelen!

 • De Hipster Tipster

  geschreven door andie_sollmer op 2014-09-24 in #gear #tipster
  De Hipster Tipster

  Heb je deze nieuwe stijl al gezien? Dit is hét moment om te profiteren van je bebaarde vrienden. Steek wat bloemetjes in de baard en neem wat vrolijke portretjes. Hier lees je hoe, in vier zonnige stappen.

 • Shop Nieuws

  Laat je film ontwikkelen door het LomoLAB

  Laat je film ontwikkelen door het LomoLAB

  Rolletje vol? Stuur ze naar het LomoLAB! We ontwikkelen kleur, zwartwit, 120 film, 110 film en 35mm film. En natuurlijk ook alle speciale formaten, met of zonder sprocket holes. Voor lomografen, door lomografen.

 • Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  geschreven door anna-lomo op 2015-06-24 in #people #nieuws #lifestyle
  Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  Omdat we helaas onze Gallery Store in de 9 Straatjes moesten sluiten, was het ook tijd om een nieuw thuis te zoeken voor onze photobooth van Photo Automat Amsterdam. Kom snel langs bij Hutspot en duik in onze photobooth!

 • New York - de beste stad om LomoChrome Turquoise uit te testen

  geschreven door zonderbar op 2014-11-17 in #nieuws
  New York - de beste stad om LomoChrome Turquoise uit te testen

  Twee jaar geleden beloofde ik mezelf: ik kom snel terug! Afgelopen oktober was het moment daar en vloog ik voor de tweede keer naar New York City om mijn lieve collega's van de Lomography Gallery Store in New York te bezoeken. Wat ik alleen niet zag aankomen was de mogelijkheid om tijdens mijn reis een nieuwe geheime film te testen!

 • We introduceren de nieuwe Lomo'Instant Kyoto Edition!

  geschreven door shhquiet op 2015-07-30 in #gear #nieuws
  We introduceren de nieuwe Lomo'Instant Kyoto Edition!

  De nieuwe Lomo'Instant Kyoto Edition is de laatste toevoeging aan onze creatieve instant fotografie line-up. Geïnspireerd door zomerbloesems en met een fleurig perzik design doet deze camera je denken aan prachtige zonsondergangen in Kyoto, een stad die aanbeden wordt om zijn pittoreske heiligdommen, tempels en natuurlandschap.

 • Shop Nieuws

  Lomo'Instant

  Lomo'Instant

  Verleg de grenzen van instant fotografie met 's werelds meest creatieve instant camera systeem boordevol functies - de Lomo'Instant Camera! De Lomo'Instant is van perfect formaat en schiet fantastisch creatieve foto's die je onmiddellijk met iedereen kan delen. Kies nu je favoriete kleur en ga aan de slag!

 • 5 travel tips voor de Lomo'Instant

  geschreven door kenaz op 2015-07-29 in #gear #lifestyle
  5 travel tips voor de Lomo'Instant

  Als je vaak reist is het handig als je ook goed kan archiveren. Reizigers hebben vaak de beste verhalen, onthouden iedere naam en omschrijving. De Lomo'Instant biedt een leuke en efficiënte manier om herinneringen om te zetten naar iets tastbaars. Met als bonus de nostalgische kleuren en een wit frame waar je op kan schrijven. Lees hieronder een aantal briljante tips om jouw reiservaringen op een echte Lomo manier te documenteren!

 • Breng wat licht in je leven met de gloednieuwe Lomography Light Painter

  geschreven door shhquiet op 2015-07-27 in #gear #nieuws
  Breng wat licht in je leven met de gloednieuwe Lomography Light Painter

  Dus jij denkt dat je niet kan schilderen? Wij denken namelijk van wel.. maar dan met licht! Je foto's krijgen net dat beetje extra door een aantal klikken van de Lomography Light Painter. Deze gloednieuwe gadget van Lomography is uitgerust met 8 verschillende lichtstanden, speciaal voor de echte lichtschilders (in wording).

 • PetaPixel noemt de Lomography Petzval Lens in een lijst met unieke en historische lenzen

  geschreven door kenaz op 2015-07-21 in #gear #nieuws
  PetaPixel noemt de Lomography Petzval Lens in een lijst met unieke en historische lenzen

  In zeer goed gezelschap van lenzen die goed zijn gekeurd door NASA en Kubrick wordt ook de Lomography Petzval Lens genoemd als een van de meest interessante lenzen ooit gemaakt.