Hong Kong: wanneer de zon ondergaat

De locals in Hong Kong werken hard en feesten hard. Zie hoe het lokale financiële district zich omvormt in Hong Kong’s ultieme hotspot van het uitgangsleven.

Credits: devilfirzen

Op Hong Kong Island bevinden Hong Kong’s financiële district en shopping hub zich in Central. Central wordt omgeven door talrijke luxe boetieks en internationale financiële centra. De wijk staat bekend als de thuisbasis van Lan Kwai Fong – het hart van het Hong Kongse nachtleven.

Credits: orangebird & devilfirzen

Gedurende de dag wemelt het er van de maatpakken en aktetassen. ’s Nachts verandert het financiële centrum echter in de ultieme plek van het nachtleven in Hong Kong. De wijk is gevuld met bars, karaoke lounges en exclusieve clubs. Check hoe de nacht Hong Kong overneemt en de stad omvormt tot een high-energy party district!

Credits: paperplanepilot

Wat gebeurt er met de lokale bevolking die geen deel wil uitmaken van deze party scene? Nou, Hong Kong heeft zeker voor ieder wat wils. Voor degenen die het tijdens de dag te druk hebben om te winkelen zijn er de lokale avondmarkten. Een lokale favoriet is Temple Street Market, of “Miu Gai” op Yau Ma Tei. Het wordt ook vaak als “Men’s Street” bestempeld. Ze bieden alles wat je maar kunt bedenken – van voedsel tot kleding. Het beste is dat het bekend staat om zijn lage prijzen.

Credits: devilfirzen

Hoewel Men’s Street niet uitsluitend voor heren is hebben de vrouwen ook een naar hen vernoemde plaats: “Ladies Market”. Het is gelegen op Tung Choi Street in Mong Kok. Net als zijn tegenhanger is het niet alleen voor vrouwen, zoals de naam doet vermoeden. Het biedt echter wel een grotere verzameling van portemonnees, tassen, babykleding en dameskleding aan.

Credits: scrabbyknees

Voor de kinderen is er Goldfish Street of Goldfish Market, gelegen aan het noordelijke uiteinde van Tung Choi Street. De straat heeft vele winkels die goudvissen en aquaria verkopen en is een leuke bestemming voor families met kinderen van alle leeftijden.

Credits: devilfirzen

Al wandelend door de stad zal je merken dat het hele landschap in één keer transformeert zodra de zon onder gaat. De stad lijkt een andere kant te laten zien en zich te vernieuwen als voorbereiding op de morgen. De torenhoge wolkenkrabbers worden twinkelende torens die schitteren langs de Victoria Harbour.

Credits: ericeast

Geloof je me niet? Kijk zelf maar! Elke maandag, woensdag en vrijdag vindt ’s nachts in de stad een verblindende lichtshow plaats, genaamd “A Symphony of Lights”. Het is al uitgeroepen tot de “Werelds grootste Permanente Licht en Geluid Show” door Guinness World Records. Ga naar de Tsim Sha Tsui Ferry Pier of de Golden Bauhinia Square Promenade om de adembenemende lichtshow te ervaren samen met vele anderen!

Credits: joleelomo

geschreven door jasonskung op 2013-03-02 in #places #bar #ferry #karaoke #skyline #hong-kong #location #clubbing #kowloon #mong-kok #yau-ma-tei #temple-street #centraal #lkf #nachtleven #lan-kwai-fong #raves #ladies-market #goldfish-street
vertaald door sandravo

Meer interessante artikelen