Op zoek naar Dracula in Whitby Abbey

Ik heb een zwak voor Engelse abdijen en een nog groter zwak voor de Engelse kust, dus een abdij op de kliffen aan de zee, dat moet één van mijn favoriete toeristische plekken zijn. Voeg daar nog een link met één van de meest bekende ondoden aan toe, en je hebt een bestemming die je niet mag missen!

_ “Recht tegenover de stad ligt de ruïne van Whitby Abbey … Het is een zeer nobele ruïne, van immense omvang, vol mooie en romantische kantjes; de legende gaat dat een witte dame te zien is in een van de ramen.”
- ‘Dracula’ van Bram Stoker (1897) _.

Foto’s gemaakt rond de abdij met mijn LC-A en Kodak Portra 160 NC film.

Whitby Abbey is wat overblijft van een Benedictijner abdij, met uitzicht op de Noordzee vanop de oostelijke klif van Whitby in North Yorkshire, Engeland, daterend uit 657 na Christus. Nadat het werd ontmanteld als onderdeel van de “ontbinding van de Kloosters” tijdens het bewind van Henry VIII, is alles wat nu achter overblijft de ruïnes van een het eens zo grote gebouw, die een typische griezelige sfeer creëren rond de stad Whitby.

Foto’s gemaakt rond de abdij met mijn Diana Mini en Ilford XP2 film.

De abdij zelf torent boven Whitby uit en is goed zichtbaar van mijlen ver, zowel vanaf het land als vanaf de zee. Het wordt gezegd dat Bram Stoker, de auteur van Dracula, zeer ingenomen was met de sfeer van Whitby, toen hij in 1890 in de stad verbleef.

Al wandelend rond de abdij is het makkelijk te zien waar Bram Stoker de inspiratie vond voor zijn boek en karakter, met de dreigende ruïnes en het romantische uitzicht rondom. Het is ook gemakkelijk om te vergeten dat Dracula en het hele verhaal verzonnen zijn terwijl de omgeving je meetrekt in zijn sfeer en je bijna mee terug neemt in de tijd.

geschreven door easilydistracted op 2013-02-27 in #places #location #whitby-abbey #ontsnappen-uit-de-stad #selecte-locatie
vertaald door sandravo

Meer interessante artikelen