Speeltuin voor je geest

Zo af en toe 20 minuutjes tijd voor jezelf is alles wat je nodig hebt om je batterijen op te laden voordat je aan de volgende grote klus op je lijstje begint. Dit is mijn plaats waar ik naar toe ga voor een korte onderbreking op het werk.

Niemand is een robot, maar jammer genoeg denken bazen en klanten vaak van wel. Een eenvoudige truc die ik geleerd heb, is even een pauze te nemen voor je aan de volgende grote opdracht begint. Voor mij is dit een beproefde formule.

Denk maar aan het verhaal van de houthakker die de hele dag lang hout hakte zonder ophouden. Aan het eind van de dag zag hij dat zijn collega, die ook de hele dag gewerkt had, veel meer bomen had geveld dan hijzelf. Verbaasd vroeg hij aan zijn vriend hoe het mogelijk dat hij meer hout had gehakt hoewel hij veel meer gerust had. Waarop zijn vriend antwoordde dat hij hoewel het leek alsof hij rustte, hij op die momenten zijn zaag aanscherpte.

Ik moedig iedereen aan om zijn zaag regelmatig aan te scherpen gedurende de dag. Het werkt. Maar waar kan je terecht om je batterijen op te laden? Voor mij is een van die plaatsen een speeltuin dicht bij mijn kantoor in Siglap, Singapore. Als het weer goed is, loop ik er heen met een drankje in mijn hand.

Ik rust er gewoon even uit terwijl ik naar het ontwerp van de speeltuin kijk.

Opmerkelijk is dat ik tijdens deze momenten voor mezelf vaak goede inspiratie krijg, hoe ik een project waar ik aan werk het beste aanpak.

Dus, of je nu nog studeert of reeds werkt, probeer af en toe wat tijd voor jezelf te vinden. Het doet wonderen voor je productiviteit aan het einde van de dag!

geschreven door uncle_jay op 2013-03-02 in #places #singapore #location #rust #kantoor #kleuren #schommel #lc-w #kinderen #speeltuin #siglap #troost #lokale-sfeer
vertaald door sandravo

Meer interessante artikelen