Een klein stukje groen in Como

Nog enkele weken en de lente is er weer! Ik stel jullie graag dit minieme stukje groen voor: een klein parkje in Como langs de promenade aan het meer – waar ik graag kom om een boek te lezen, van de zon te genieten, yoga te beoefenen, vrienden te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken!

Como heeft verschillende groene plaatsen, vooral langs het meer. De belangrijkste zijn het grote park van Villa Olmo en de publieke tuinen naast het stadion. Andere plaatsen zijn kleiner, zoals deze. Die bevindt zich langs de de promenade die naar Villa Gena leidt: het is een stille plek, met weinig verkeer, waar ik van in de lente tot in de herfst graag kom relaxen!

Het zicht op het meer is geweldig, zoals je kan zien in deze foto’s gemaakt met mijn Horizon Perfekt camera! Tijdens die eerste zonnige lentedagen vind ik het fantastisch mijn schoenen en sokken uit te trekken en het verse gras onder mijn voeten te voelen! Dit is een prachtige plaats om vrienden te ontmoeten – en nieuwe te maken!

Op de achtergrond zie je de wondermooie koepel van de kathedraal, een meesterwerk van Romaanse en gotische stijl!!

Het is slechts een zeer klein stukje groen, maar het is een plezier er tijd door te brengen en buiten te zijn. Weinig verkeer, een kleine oase van rust op slechts enkele honderden meters van mijn huis!

Het meer is wondermooi, vooral in de namiddag wanneer de zonnestralen weerkaatsen op het wateroppervlak!

Ik kom hier graag lezen, blootsvoets, in gezelschap van een goed boek!

Ik kan niet wachten tot de lente komt… om weer mijn schoenen en sokken uit te trekken en elke week enkele uren in volledige vrijheid te leven!

geschreven door sirio174 op 2013-03-06 in #places #relax #location #gras #meer #lente #como #lezen #stedelijk-avontuur #studeren #solocations #blootsvoets #vrienden-ontmoeten
vertaald door sandravo

Meer interessante artikelen