Winter Wonderland in Como

Een serie foto’s gemaakt tijdens een koude winter aan het Como meer, check het hier!

Op een zeer koude winterdag wandelde ik door de publieke tuinen in mijn stad om enkele foto’s te maken in de sneeuw. De kale bomen, de grote hoeveelheden sneeuw en misschien ook wel de coating van mijn Pentacon 29/2,8 bevestigd aan mijn Praktica MTL 5b, lieten me toe bijna monochrome beelden te maken, met voornamelijk witte en bruine kleuren, en een kleine dominantie van warme kleuren.

Credits: sirio174

Hier zie je een beeld richting de dome van de kathedraal, met een kale boom op de voorgrond.

Credits: sirio174

Zelfs het standbeeld van het anti-fascistisch verzet krijgt een bepaalde charme in de sneeuw!

Credits: sirio174

Wit en bruin overheersen dit beeld: dit zijn de klassieke winterkleuren. Wie zegt dat alles kleurloos is in het koude seizoen?

Credits: sirio174

Het was een zeer koude dag, wel -10! De carrousel was gesloten, er liep enkel een hond door de sneeuw.

Credits: sirio174

Het pretpark ligt te wachten tot het dooit: het ligt te wachten op de kinderen in de lente!

Credits: sirio174

Op de muur een enkel spoor van een beetje summer love.

Credits: sirio174

Ondertussen is er altijd wel iemand op zoek naar eten… maar met dit koude weer is de vis moeilijk te vinden in het meer!

Credits: sirio174

Wanneer ik naar links kijk word ik steeds weer gefascineerd door de mooie Villa Olmo in de sneeuw! Ik fotografeer vaak in de tuinen van mijn thuisstad, en tijdens elk seizoen kan ik genieten van de kleurvariaties van de bomen en de natuur – van het heldere groen in de lente, het sterke zomerlicht met zijn opvallende contrasten, het gele van de dode herfstbladeren, tot het dominante bruin in de winter.

Credits: sirio174

Op weg naar huis maakte ik deze foto van dit watervliegtuig: zijn witte en bruine kleur passen perfect in deze koude winter! Al deze foto’s werden gemaakt met Fuji Superia 400 film – nieuw, niet verlopen. Ik gebruikte geen filters en ontwikkelde de film in C41, zonder cross-processing.

geschreven door sirio174 op 2013-02-20 in #places #park #location #meer #winter-wonderland #como #requested-post #sneeuw #stedelijke-avonturen #como-meer #publieke-tuinen
vertaald door sandravo

Meer interessante artikelen