Helsinki: Winter Wonderland

Wil je tegelijkertijd genieten van een winters zowel een stedelijk avontuur? Pak dan al je warme kleren in en kom naar Helsinki: waar tonnen sneeuw, bevroren zeeën en rivieren, warme sauna’s en zoete cakes en taartjes op je wachten.

Vorig jaar bracht ik bijna zeven maanden door in Finland, het mooiste land dat ik ooit bezocht. Ik verbleef het grootste deel van de tijd in de hoofdstad Helsinki, waar je in de winter alles kan vinden voor een perfecte wintervakantie.

Foto door erikagrendel

Als je graag veel foto’s wilt maken en gek bent op avontuur: plan je lomo-dag dan goed, want de zon komt pas op om 10.00u en gaat alweer onder om 15.00u!

Je zou bijvoorbeeld op de bus kunnen springen en afstappen in dat deel van Helsinki dat Arabia wordt genoemd. Daar kan je enkele kleine eilandjes bezoeken die in de winter met mekaar verbonden zijn door de bevroren zee. Je kan er ook leren vissen door een klein gat in het ijs, of je kan er een bezoek brengen aan de Arabia fabriek en enkele mooie stukken Finse keramiek kopen.

Foto’s door erikagrendel

Als je weer op de bus springt ben je al weer snel terug in het stadscentrum. Je kan er de verlaten straten ervaren, de Santa Claus shop bezoeken, het stationsgebouw en de kathedraal bezichtigen, over het marktplein kuieren of door de haven struinen waar je op zoek kan gaan naar ijsbrekers.

En omdat de zee en de wind je doen verkleumen tot op het bot heb je natuurlijk nood aan een warme choco of een kopje hete koffie met chocoladecake in het Esplanadi café. Oh wat mis ik toch dit mooie winter wonderland!

Foto’s door erikagrendel

geschreven door erikagrendel op 2013-02-21 in #places #winter #finland #helsinki #sauna #location #wonderland #thuis #wonder #ijs #wit #huis #koud #sneeuw #donkere-dagen #bevroren #stedelijk-avontuur #sjaal #sneeuwen #vorst #vriezen #ijsschaatsen #skien #trol #wanten
vertaald door sandravo

Meer interessante artikelen