Mijn analoge werk als LP-hoes van Above the Earth, Below the Sky

Ken je de band If These Trees Could Talk? Ik heb het artwork voor hun LP ontworpen! Hij is niet gemaakt van wat random plaatjes van het internet, ik heb namelijk een paar van mijn Lomo foto’s gebruikt. Check hier het resultaat!

Hoe mijn Lomography avontuur is begonnen? Ik vond de dromerige uitstraling van analoge foto’s te gek! Dat wilde ik supergraag voor mijn grafische vormgeving kunnen gebruiken. Die kans kreeg ik toen The Mylene Sheath (een Indie platenlabel uit Athens, Georgia) me in 2009 vroeg het artwork voor de vinyl druk van If These Trees Could Talk's “Above the Earth, Below the Sky” te bedenken. De band wilde graag natuurfotografie gebruiken, dus schoot ik een paar rolletjes in Cuyaho Valley National Park vol. Daarnaast gebruikte ik een foto van het Empire State Building. Deze foto is uiteindelijk voor de achterkant gebruikt. Check hier een paar van de originelen:

Ik wilde dat het artwork een blauwige kleur zou krijgen, dus besloot ik de originele beelden te bewerken. De volgende foto is uiteindelijk in het boekje beland.

En dan tot slot… Het eindresultaat! De hoes heeft een hoogglans afwerking en de bandnaam is met doorzichtige inkt erop gedrukt (Bij deze wil ik graag de fotograaf Brian Stowell onwijs bedanken voor zijn eerste foto in de reeks.).

De tweede druk van de plaat kun je alvast reserveren via The Mylene Sheath. Check de video hieronder om een van de nummers te luisteren.

geschreven door charliewagers op 2013-02-14 in #lifestyle #nature #vinyl #photography #record #lp #netherlands #nederland #dutch #holland #graphic-design #fotografie #natuur #nld #ontwerper #ontwerp #if-these-trees-could-talk #grafische-vormgeving #grafisch-ontwerper
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen