Hoe haal je het meeste uit je X-Pro 200 film

Toen ik deze film voor het eerst gebruikte was ik iets teleurgesteld over de resultaten. Ik wist nog niet zo goed hoe ik met de film om moest gaan en kreeg vooral korrelige foto’s. Hier een aantal tips over hoe je de Lomography X-Pro 200 naar je hand zet!

Goedenmorgen!

1. Speel met de ISO-instellingen!
Ook al is het een 200 ISO film, je kunt best een beetje spelen met de ISO-waarde. Stel je camera in als 400 als je veel licht hebt, misschien zelfs 800 als het echt heel licht is. Stel de camera in op 200 ISO als je binnen zonder flits fotografeert.

Credits: adi_totp

2. Gebruik je kleurenflts!
Het is een beetje valsspelen, maar het is voor je eigen bestwil. Gebruik de gele filter voor je flitser om het meeste uit de film te halen. De gele vlakken in de film worden het mooiste. Geel blijft niet alleen geel – het kan zowel groenig of meer oranje worden!

Credits: adi_totp

3. Fotografeer buiten!
Best logisch. De Lomography X-Pro 200 is gek op zonlicht, maar fotografeer niet tegen de zon in – dit zorgt voor overbelichting. Neem de film dus vooral mee buitenshuis, hij houdt van de frisse buitenlucht en een lekker zonnetje.

Credits: adi_totp

Dit waren wat basistips, voor meer tips kan je verder lezen in dit artikel.

Cheers!

De Lomography X-Pro Slide 35mm film is gemaakt van de orginele Agfa RSX 200 emulsie. Als je in bent voor wat bizarre kleuren, hoge contrasten en hoge saturatie – is dit een film voor jou. Bekijk onze andere films hier.

geschreven door adi_totp op 2013-02-08 in #gear #tutorials #film #tips #adi_totp #tipster #quickie-tipster #lomography-x-pro-200 #diafilm #quick-tips #korte-tipster
vertaald door desibel

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen