Mijn verlanglijstje voor 2013: deze moeilijk te vinden camera's

2

Nog maar een jaar geleden begon ik met analoge fotografie. Inmiddels heb ik 38 verschillende camera’s verzameld. Ik mis er nog drie, maar die zijn nogal moeilijk te vinden.

Als je online zoekt vind je er met veel geluk misschien wel één, maar je zal er wel een flinke smak geld voor moeten neertellen.

Ik heb het over drie vintage camera’s. Jaren geleden waren ze heel goedkoop, maar tegenwoordig zijn ze erg duur omdat ze zo zeldzaam zijn.

Dit zijn mijn favoriete moeilijk te vinden camera’s:

Foto’s via filmwasters.com

1. Fujipet Thunderbird Astro Boy Edition

In de jaren ‘50 en ’60 kwam Fujipet met de ThunderBird-serie. Alle camera’s in deze serie zijn erg zeldzaam omdat ze alleen in Japan werden verkocht. De “Astro Boy”-editie is al helemaal zeldzaam. Het model is geïnspireerd op de manga Astro Boy uit dezelfde periode.

Foto’s via pacificrimcamera.com

2. Zeiss Ikonette 35

De Zeiss Ikonette 35 komt uit 1958. Het is een 35mm camera met een fraai ontwerp. Hij heeft maar één nadeel: lichtlekken! Daarom werd hij al snel weer teruggetrokken uit de winkels.

Foto’s via joymon.com

3. Votron Star Shooter

Dit is in meerdere opzichten een toycamera. Als hij dicht is lijkt hij op een speelgoedspiegelreflex. Als je hem openvouwt verandert hij in een Voltron speelgoedrobot die foto’s maakt met 110-film.

Wat vind je van deze zeldzame camera’s? Ik hoop dat één van deze moeilijk te vinden camera’s nu ook op jouw verlanglijstje staat!

geschreven door giovannidecarlo op 2013-02-12 in #lifestyle #toy-cameras #lomography #wishlist #analogue-lifestyle #verlanglijstje #voltron-camera #fujipet-thunderbird #zeiss-ikonette-35 #zeldzame-cameras
vertaald door stratski

2 Comments

  1. giovannidecarlo
    giovannidecarlo ·

    @ stratski Thank you for the translation ! :)

  2. mariskaviska
    mariskaviska ·

    amazing

Meer interessante artikelen