Long exposure tips: pimp je nachtelijke skylines

Pimp je nachtelijke skyline-plaatjes met een paar simpele trucjes.

Credits: blueskyandhardrock

Foto’s van nachtelijke skylines zijn smerig lekker en schaamteloos mooi, vooral als ze goed worden gedaan. Maar als je al ik weet niet hoeveel dezelfde vlekkeloze plaatjes hebt, kunnen ze een beetje saai worden. Als dat gebeurt, kun je het beste je perfecte techniek mixen met een paar simpele, maar ongewone trucs. Hier zijn wat tips om je nachtelijke skyline-plaatjes te pimpen.

SCHIET DE SCHEMERING – Tenzij je werk of school je verhinderen om al vroeg de deur uit te gaan, moet je niet wachten tot het donker is voor je gaat schieten. Stadslichten gaan altijd aan als het begint te schemeren, dus als je een perfecte fotolocatie hebt, zorg dan dat je er al bent voor de hemel helemaal zwart is. Een licht schemerige blauwe lucht is altijd de mooiste achtergrond voor twinkelende stadslichtjes.

Credits: blueskyandhardrock

OVERBELICHT – Als je niet zo vroeg weg kan dat je de schemering meepikt, overbelicht dan gewoon je plaatjes. Niet zo veel dat ze helemaal uitgebleekt raken, maar net genoeg om de stadslichten te laten reflecteren tegen de lucht.

Credits: blueskyandhardrock

XPRO JE DIA’S – Hier is een ideetje: laadt die Astia’s, T64’s en Velvia’s in je cameras, neem ze mee voor een nachtelijk ritje, en cross process de boel. Purperen luchten zijn gaaf bij daglicht, maar nog vetter in de nacht!

Credits: blueskyandhardrock

DUBBEL MET EEN SNUFJE BOKEH – Als je denkt net het skyline-plaatje van je leven te hebben genomen, spoel dan nog niet door. Maak het nog cooler door een zelfgemaakt bokeh-filter op je lens te knallen (hier is een tipster) en je perfecte shot te dubbelen met een bokeh-versie. Je zal zien dat hij er nog mooier door wordt.

Credits: blueskyandhardrock

SPOORZOEKEN – Hoewel het vrijwel onmogelijk is om fatsoenlijke sterrensporen te krijgen (hier is een tipster) met je stedelijke skyline, tenzij je wat Photoshop-trucjes uithaalt – de lucht reflecteert veel te veel licht van de stad – kunnen we altijd nog mooie lichtsporen krijgen van minder hemelse zaken zoals auto´s en vliegtuigen. Maar je foto´s wat spannender met verkeer erop.

Credits: blueskyandhardrock

GOOI HEM LOS – Dump dat goeie oude statief en houd je camera gewoon stevig in de hand. Dit levert een heel schilderachtig effect op.

Credits: blueskyandhardrock

DRAAIEN MAAR – Neem een foto van die stadslichtjes, maar voor je doorspoelt, draai je de camera ondersteboven en en neem je dezelfde foto nog een keer. Dit geeft echt geweldige resultaten.

Credits: blueskyandhardrock

MIX HET ALLEMAAL – Als geen van deze trucs afzonderlijk genoeg zijn voor je, gooi je haar los en gebruik ze allemaal tegelijk!

geschreven door blueskyandhardrock op 2013-02-05 in #gear #tutorials #camera #nacht #stadsgezicht #tipster #urban #skyline
vertaald door stratski

Meer interessante artikelen

 • 10 stappen om betere foto's te maken met de Belair camera's

  geschreven door Julien Matabuena op 2015-07-20 in #gear #tutorials
  10 stappen om betere foto's te maken met de Belair camera's

  De Belair X 6-12 is de eerste camera auto-exposure middenformaat camera ter wereld en hij combineert professionele fotografie met een uniek gebruiksgemak. In dit artikel hebben we een aantal tips waarmee je de foto's geschoten met de Belair kunt verbeteren.

 • Spring in actie met de Lomo LC-A+

  geschreven door Lomography op 2016-02-26 in #gear
  Spring in actie met de Lomo LC-A+

  Berg je winterjassen op, zoek je zonnebril en pak je Lomo LC-A+ - het is bijna lente! Leg deze zonovergoten taferelen en bloeiende bloemen met de karakteristieke vignetten en helder contrast vast met deze klassieke 35mm camera. Bekijk hier een paar van onze favoriete lente-achtige foto's van de community gemaakt met de Lomo LC-A +!

 • 5 filmregisseurs die als fotograaf begonnen zijn

  geschreven door lomographymagazine op 2016-01-26 in
  5 filmregisseurs die als fotograaf begonnen zijn

  Heb je je ooit afgevraagd hoe filmregisseurs hun visuele stijl hebben gekregen? Voorafgaand aan het bewegende beeld speelden en werkten een aantal van hen met fotocamera's.

 • Shop Nieuws

  De Lomography Bazaar

  De Lomography Bazaar

  We zijn voortdurend op zoek naar de meest experimentele en speciale spullen die er zijn - we hebben ze nu allemaal in een nieuwe categorie gezet, waar je eenvoudig kunt zoeken en bladeren!

 • 5 travel tips voor de Lomo'Instant

  geschreven door lomographymagazine op 2015-07-29 in #gear
  5 travel tips voor de Lomo'Instant

  Als je vaak reist is het handig als je ook goed kan archiveren. Reizigers hebben vaak de beste verhalen, onthouden iedere naam en omschrijving. De Lomo'Instant biedt een leuke en efficiënte manier om herinneringen om te zetten naar iets tastbaars. Met als bonus de nostalgische kleuren en een wit frame waar je op kan schrijven. Lees hieronder een aantal briljante tips om jouw reiservaringen op een echte Lomo manier te documenteren!

 • Lomo’Instant Wide Tip No. 4 - Ultra Wide-Angle Lens

  geschreven door Lomography op 2015-10-28 in #gear #tutorials
  Lomo’Instant Wide Tip No. 4 - Ultra Wide-Angle Lens

  Toen we zeiden dat deze camera wijd was, meenden we het! En wanneer je de groothoeklens aan je Lomo'Instant Wide toevoegt begint de magie pas echt. Nu kun je het hele plaatje in een handomdraai vastleggen!

 • De esthetiek van de nieuwe Russar+: 5 Tips

  geschreven door lomography op 2015-10-29 in #gear #tutorials
  De esthetiek van de nieuwe Russar+: 5 Tips

  Met uitzonderlijk vakmanschap en functies is de nieuwe Russar+ inderdaad een mooie fotografische uitrusting. Het juiste om dan te doen is om alleen maar de beste beelden met deze lens te fotograferen. Dat gezegd hebbende: check hier een paar tups om je te helpen de juiste onderwerpen te vinden, maar ook om de juiste compositie te bepalen en ze te vangen.

 • Shop Nieuws

  Nieuw in de Online Shop: de Lomo'Instant San Sebastián

  Nieuw in de Online Shop: de Lomo'Instant San Sebastián

  Leg je zonnige escapades vast met de Lomo’Instant San Sebastián! Deze camera staat garant voor creatieve snaps in een kleurrijke handomdraai. Bestel 'm in de Online Shop!

 • Stay Focused: we lanceren een nieuw Lomography Mystery Product

  geschreven door Lomography op 2016-04-04 in #nieuws #gear
  Stay Focused: we lanceren een nieuw Lomography Mystery Product

  Nee, je ogen houden je niet voor de gek. We zijn weer druk met de voorbereiding van de lancering van ons nieuwste mysterie product! Ga er voor zitten, verander je perspectief en blijf gefocust want hier en daar geven we een paar hints - voordat we ons geheimpje verklappen!

 • 5 December Advent Deal: Bespaar vandaag 15% op Diana Camera's! Online Code: COOLCAMERAS15)

  geschreven door Lomography op 2015-12-05 in #nieuws #gear
  5 December Advent Deal: Bespaar vandaag 15% op Diana Camera's! Online Code: COOLCAMERAS15)

  Een nieuwe Advent dag, een nieuwe Advent deal — Onze camera's van de Lomography Special Collection zijn vandaag met 15% afgeprijsd! Of je nou je eerste Lomography camera ooit uitzoekt of juist een nieuwe aan je collecte toevoegt; je zult versteld staan van de veelzijdigheid in deze kleine camera's.

 • Instant Optimaal: Portretten

  geschreven door Lomography op 2016-03-28 in #gear #tutorials
  Instant Optimaal: Portretten

  Deze tipster laat je zien hoe je met je Lomo'Instant Wide candid momenten vastlegt en een geposeerde foto perfectioneert!

 • Shop Nieuws

  Nieuw in de Online Shop: Lomography X-Pro 16mm Motion Film

  Nieuw in de Online Shop: Lomography X-Pro 16mm Motion Film

  De nieuwste exclusieve 16mm van de Lomography Film Familie, speciaal voor experimentele filmmakers! De Lomography X-Pro 16mm Motion Film is nu in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar in de Online Shop en alle Gallery Stores.

 • Een LomoWalk in Amsterdam

  geschreven door miss_madri op 2016-03-21 in #people #nieuws
  Een LomoWalk in Amsterdam

  In het kader van Film & Photography Day organiseren we op woensdagmiddag 13 april een LomoWalk in Amsterdam. Doe mee met je eigen camera of leen een La Sardina of Diana F+ camera van ons!

 • 21 December Advent Deal: Shop nu en bespaar 10%! (Online Code: LASTCALL10)

  geschreven door Lomography op 2015-12-21 in #nieuws #gear
  21 December Advent Deal: Shop nu en bespaar 10%! (Online Code: LASTCALL10)

  We hebben nog een paar holiday goodies over, en die van vandaag is extra zoet! We bieden 10% korting op je totale bestelling in de Online Shop of Lomography Gallery Store.

 • Spring in actie met de Lomo LC-Wide

  geschreven door Lomography op 2016-02-28 in #gear
  Spring in actie met de Lomo LC-Wide

  De dagen worden langer en het weer warmer; de perfecte tijd om je Lomo LC-Wide weer mee te nemen voor die roadtrips met vrienden, avonturen in het skate park, en luie picknicks in het park! Deze lente scènes vol warm licht en boeiende kleuren zijn het perfecte onderwerp voor deze veelzijdige 35mm camera. Bekijk hier een paar van onze favoriete lente-achtige community foto's gemaakt met de Lomo LC-Wide!