Long exposure tips: pimp je nachtelijke skylines

Pimp je nachtelijke skyline-plaatjes met een paar simpele trucjes.

Credits: blueskyandhardrock

Foto’s van nachtelijke skylines zijn smerig lekker en schaamteloos mooi, vooral als ze goed worden gedaan. Maar als je al ik weet niet hoeveel dezelfde vlekkeloze plaatjes hebt, kunnen ze een beetje saai worden. Als dat gebeurt, kun je het beste je perfecte techniek mixen met een paar simpele, maar ongewone trucs. Hier zijn wat tips om je nachtelijke skyline-plaatjes te pimpen.

SCHIET DE SCHEMERING – Tenzij je werk of school je verhinderen om al vroeg de deur uit te gaan, moet je niet wachten tot het donker is voor je gaat schieten. Stadslichten gaan altijd aan als het begint te schemeren, dus als je een perfecte fotolocatie hebt, zorg dan dat je er al bent voor de hemel helemaal zwart is. Een licht schemerige blauwe lucht is altijd de mooiste achtergrond voor twinkelende stadslichtjes.

Credits: blueskyandhardrock

OVERBELICHT – Als je niet zo vroeg weg kan dat je de schemering meepikt, overbelicht dan gewoon je plaatjes. Niet zo veel dat ze helemaal uitgebleekt raken, maar net genoeg om de stadslichten te laten reflecteren tegen de lucht.

Credits: blueskyandhardrock

XPRO JE DIA’S – Hier is een ideetje: laadt die Astia’s, T64’s en Velvia’s in je cameras, neem ze mee voor een nachtelijk ritje, en cross process de boel. Purperen luchten zijn gaaf bij daglicht, maar nog vetter in de nacht!

Credits: blueskyandhardrock

DUBBEL MET EEN SNUFJE BOKEH – Als je denkt net het skyline-plaatje van je leven te hebben genomen, spoel dan nog niet door. Maak het nog cooler door een zelfgemaakt bokeh-filter op je lens te knallen (hier is een tipster) en je perfecte shot te dubbelen met een bokeh-versie. Je zal zien dat hij er nog mooier door wordt.

Credits: blueskyandhardrock

SPOORZOEKEN – Hoewel het vrijwel onmogelijk is om fatsoenlijke sterrensporen te krijgen (hier is een tipster) met je stedelijke skyline, tenzij je wat Photoshop-trucjes uithaalt – de lucht reflecteert veel te veel licht van de stad – kunnen we altijd nog mooie lichtsporen krijgen van minder hemelse zaken zoals auto´s en vliegtuigen. Maar je foto´s wat spannender met verkeer erop.

Credits: blueskyandhardrock

GOOI HEM LOS – Dump dat goeie oude statief en houd je camera gewoon stevig in de hand. Dit levert een heel schilderachtig effect op.

Credits: blueskyandhardrock

DRAAIEN MAAR – Neem een foto van die stadslichtjes, maar voor je doorspoelt, draai je de camera ondersteboven en en neem je dezelfde foto nog een keer. Dit geeft echt geweldige resultaten.

Credits: blueskyandhardrock

MIX HET ALLEMAAL – Als geen van deze trucs afzonderlijk genoeg zijn voor je, gooi je haar los en gebruik ze allemaal tegelijk!

geschreven door blueskyandhardrock op 2013-02-05 in #gear #tutorials #urban #camera #skyline #tipster #nacht #stadsgezicht
vertaald door stratski

Meer interessante artikelen